Hoppa till sidans innehåll

Inför: Svenska Cupen i Lidköping

22 OKT 2020 22:27
Äntligen startar vi upp bandysäsongen 2020/21! Med Svenska Cupen i Lidköping i helgen och där faktiskt Edsbyn är regerande mästare efter en bra söndag förra året!
  • Skapad: 22 OKT 2020 22:27

Det är mycket som är konstigt det här året och vi får se hur det fortlöper och hur mycket bandy vi får se live den här säsongen. En viss öppning kan skönjas då det från 1/11 är tillåtet med 300 sittande åskådare på bl.a. idrottsevenemang vilket det kom besked om idag.

Säsongen på något vis startar väl i morgon i alla fall och det är inte utan att man faktiskt längtar lite mer än vanligt inför en cup av Svenska Cupens dignitet. Jag tror faktiskt lagen tar det lite mer på allvar den här säsongen än tidigare också och jag tror det kommer att krigas mer än vanligt för att till en början ta sig vidare till söndagens semifinaler. Den här säsongen är det ju bara i den här cupen och seriespelet lagen kan mäta sig med varandra då World Cup kanske helt utgår eller i alla fall inte spelas med speciellt många svenska lag. Så det smäller nog lite högre än vanligt att vinna Svenska Cupen i år!

Edsbyn brukar inte vara ett bra försäsongslag men förra året vann vi som sagt cupen efter att ha gjort en bra söndag, eller i alla fall större delen av den. Underläge 0-3 med ca 20 min kvar att spela av semifinalen mot Villa var det väl som Byn jagade ikapp till 3-3 och sen vann i sudden för att sedan vinna med klara 5-0 i finalen mot Västerås. Vändningen mot Villa var faktiskt en vändning jag tror Byn hade med sig i ryggsäcken hela säsongen sen och faktiskt också VIlla fast man såklart helst inte ville det. Psykologiska övertag är viktigt att skaffa sig inom idrotten och det var precis vad Byn gjorde den här helgen förra året.

Vi får väl förhoppningsvis också en första "riktig" fingervisning på var Edsbyn står den här säsongen i helgen. Att Byn ska kunna ta sig till förra säsongens toppar låter för mig i det närmaste omöjligt nu när den fantastiske Tuomas Määttä inte finns kvar i Byn längre och om inte det märks att han är borta då fattar inte jag någonting! Hittills har Byn inte så mycket att skryta om den här hösten, det var väl i så fall den ganska övertygande segern mot Sandviken hemma då, dock en match jag missade så kan inte bedöma den.

Edsbyn är i samma grupp som AIK, Motala och Västerås och möter lagen i den ordningen också med start mot AIK kl 18.15 i morgonkväll. Lagen möttes ju även förra fredagen här i Edsbyn och då vann AIK med 7-5 trots att AIK saknade t.ex. Johan Esplund och Daniel Andersson. Med den matchen i färskt minne får AIK gälla som favoriter i morgon i min bok. Skulle det gå på tok där så ska vi väl ändå kunna kräva att Byn slår Motala (Lördag 10.00) och Västerås (Lördag 19.15) och ändå tar sig vidare till semifinal som grupptvåa. Det får bli grundtipset så här dygnet före.

Skulle så bli fallet stöter vi dock mycket sannolikt på cupens klara favorit Villa Lidköping i semifinal på söndag kl 09.00 då jag tror Villa går rent och vinner sin grupp A. Motståndare i gruppen för Villa är Hammarby, Sandviken och Vetlanda och den trion bör Villa hantera. Mer öppet om andraplatsen där säkert Hammarby får flest röster men Bajen spelar utan Christoffer Fagerström i helgen (avstängd fyra matcher sen slutspelet ifjol) och det tror jag kommer märkas. Så jag tippar att Sandviken nyper andraplatsen där! Så i så fall Villa-Edsbyn och AIK-Sandviken i semifinalerna på söndag om jag skulle lyckas pricka in det hela. Vilket inte tillhör vanligheterna! :)

Edsbyn åker mot Lidköping kl 07.00 i morgonbitti och har alla spelare tillgängliga utom Rasmus Skarps som ådrog sig en hjärnskakning förra helgen och således vilar i helgen.

Som sagt en skön känsla att få titta på bandy som gäller något i helgen och när krutröken lagt sig på söndagkväll så har vi ju ändå något att gå på inför fortsättningen av säsongen oavsett hur det går för Byn.

Säsongen kommer ju annars sannolikt att handla väldigt mycket om ekonomi och har Byns supportrar varit helt otroliga på att ställa upp ekonomiskt tidigare säsonger så står vi sannolikt inför än tuffare utmaningar den här säsongen! Det kan handla om klubbars överlevnad den här säsongen och där är inte Edsbyn något undantag utan nu är det viktigare än någonsin att vi jobbar TILLSAMMANS!

Red Farmers sitter inne med en hel drös idésprutor och har idag presenterat sitt första initiativ för att få in en (förhoppningsvis) bra slant till föreningen!

Den går kortfattat ut på att man tänker spänna upp en STOR vepa (det är alltså typ en banderoll modell STOR och då heter det vepa har jag fått lära mig!) på A-sektionen och där kan man köpa en plats för SITT NAMN för 300 kr och på så sätt visa att man är med och stödjer föreningen! Jag tyckte idén kändes klockren och tänker att 300 kr tror jag dom flesta med ett rödblått hjärta kan tänka sig att betala för att få vara med där! Tycker DU det skulle vara värt det?

SWISHA i så fall 300 kr till 123 018 0778 (Bandypengen) och det måste göras så fort som möjligt men absolut senast fredag 30/10. JAG sa direkt att det måste gå att få med 500 personer på det där för nog finns det 500st Edsbysupportrar med 300 kr över så här i slutet av oktober när vi ännu inte lagt en krona på bandy än! BEVISA gärna för mig att jag har rätt i min uppskattning så ska jag i min tur lova att jag ställer upp som skribent även den här säsongen även om jag tänkt hela sommaren att nej, nu får det räcka med skriverier från Brindholm!

SWISH 300 kr till 123 018 0778! Tack på förhand till er som nappar på det här!

OBS: Går att läsa mer om det här på www.redfarmers.se

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil