Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-semifinal 4: Edsbyn-AIK (17.30)

19 MAR 2021 21:42
Dags för AIK att komma hit och avgöra denna semifinal i morgon kl 17.30. Eller kan Edsbyn repa mod och tvinga fram en femte och avgörande match på måndag? Edsbyn har klarat omöjliga uppdrag förut, det är vårt hopp!
  • Skapad: 19 MAR 2021 21:42

Vi försöker se framåt efter en omtumlande vecka med dubbla förluster i veckan mot AIK samt en massa annat skit som bara händer när AIK och nr 65 är inblandad. Vi får försöka ruska av oss det nu och i morgon se till att tömma våra sista krafter i ett försök att ordna en 5e och avgörande match på måndag. En befogad fråga efter gårdagen kan såklart vara om Byn redan tömt sina sista krafter? Lätt att dra den slutsatsen om man sätter på sig pessimistglasögonen men några såna har inte jag blivit tilldelad än så jag är övertygad om att Byn har mycket krafter kvar!

Edsbyn har oavsett gjort ett slutspel som har "räddat säsongen" tycker jag. Det är fascinerande att se vilka krafter det går att plocka fram ur ett lag som tidigare under säsongen verkligen sett "medium" ut spelmässigt om än poängskörden i Elitserien var helt godkänd med 38p av 52 möjliga. Första kvartsfinalen var vi väl naiva och respekterade inte riktigt motståndet men från kvartsfinal 2 och framåt har sen pusselbitar hamnat på plats och spelare både individuellt och som lag stegrat sig. Konsten när vi kommit så här långt och möter draken AIK är att vi måste prestera på samma nivå som i första halvlek i semifinal 1 i stort sett hela tiden för att vinna matcher.

Det var ju Byns bästa halvlek så här långt i semifinalserien följt av andra halvlek i andra semin. På den nivån måste vi ligga i bägge halvlekarna i morgon för att vinna och när vi nu står vid vägs ände och måste vinna så tror jag Byn kommer att hitta det fokuset igen, det är något som för mig är signifikativt för Edsbyn. Hittar vi dit har vi klar vinstchans! För helt ärligt så var väl inte AIK "snuskigt bra" igår heller som det delvis målats upp utan var det något som var utmärkande för matchen igår så var det väl ändå Byns bleka insats. Jag tycker bägge lagen gjorde sin svagaste prestation igår även om AIK:s mer var hårfint sämre än deras andra två prestationer medan Byns var klart sämre. Då blir det den skillnad som var igår.

Få se om Bengt Ryhed o co lyckats lappa ihop Anders Svensson till i morgon. "Tid läker sår" är ju det man hoppas på i det fallet och Sverres uttalande i onsdags tydde ju på att det i alla fall fanns en minichans till spel på lördag. Tror inte Henrik Karlström tar illa upp om jag hoppas på det även om Henke inte fick en ärlig chans att visa upp sig igår då Edsbyn i både defensiv och offensiv spelade i någon slags dvala vilket såklart satte Henke i en hopplös situation. Är inte Sverre redo så har jag fullt förtroende för Henke som mer fick visa sitt rätta jag när han blev inslängd i andra halvlek i tisdags då han gjorde en "Sverre-halvlek". Kapacitet finns även där!

AIK har väl imponerat "sådär" hittills tycker jag. Utan Erik Pettersson i laget så tror jag Byn varit det lag som haft chansen att avgöra i morgon. Kanske ska lägga till Andreas Bergwall också som varit fantastisk i alla matcherna hittills men ändå helt outstanding i match 2. Att Erik är en fantastisk bandyspelare det vet man och att han är bara 25 år dessutom är nästan lite skrämmande! En spelare att beundra trots tröjfärgen. Att nästan dubbelt så gamle Bergwall fortsatt spelar på den här nivån är i så fall mer överraskande! Var ju ett tag sen han spelade matcher med den här betydelsen nu men han har fortsatt egenskapen att vara bättre ju mer matchen gäller kvar vilket är otroligt imponerande. Hatten av!

Vilka har man blivit imponerade av i övrigt i AIK? Man har ju olika krav på olika spelare och utefter det så känner jag väl att Kalle Lempinen förtjänar ett omnämnande. En offensiv "doldis" som väl inte har haft en helt given plats i laget under grundserien men som nu känns helt given. Övriga? Normalinsatser är väl känslan och även om många av dom har pikat i sina karriärer så har alla ännu en bra grundkapacitet vilket gör laget svårslaget men utan främst Erik Pettersson så har inte AIK stått med matchboll i den här semifinalen i morgon.

En vanlig lördag så brukar man mest sura över travhästar på lördagkvällarna men nu har jag målat upp bilden att vi kommer att vara otroligt glada i morgonkväll istället!! Och det beror inte på travhästarna! Hoppas jag har majoriteten av Edsbyns supportrar med mig i dom tankegångarna. Det är när det ser som tuffast ut som Byn brukar resa sig, det VET VI! En normal säsong så har det varit en kokande Svenska Fönster Arena med avslag kl 17.30 i morgon. Nu är det som det är, 8st Farmers får "göra jobbet" åt oss alla som bänkar oss i sofforna i morgon. Det har dom gjort galant hittills och hoppas ordförande Clas Blom är en av dom åtta i morgon igen då han är en suverän förebild för bandyns bästa Supporterklubb. Då talar än mer för Byn!!

Borde vi inte kunna Fylla Arenan genom att fortsätta köpa fiktiva biljetter också?! Senaste uppdateringen jag sett säger att det just nu är 2889 biljetter sålda vilket är jättebra och ger en rejäl slant till Miljonklubben där era pengar hamnar i slutänden. Det är ju vår Framtidsfond! Vill vi vara kvar på den här nivån nästa säsong så måste vi "fylla på" där så det är ju en riktig win-win situation att Fylla Arenan i morgon.

Ska man tro att snittet ligger på ungefär 4st köpta per person hittills så att ca 700st köpt dessa 2889 biljetter (?). Kan inte alla vi 700st köpa TVÅ biljetter var till så är vi i hamn?! :) Vi vill ju också ha NOLL AIK-are på läktarplats i morgon och är det fullt så är det fullt!

Hänger du på så SWISHA 50 kr till 123 018 0778 eller betala via bankgiro 5285-2225. Gör DU det så motsvarar det också TVÅ lotter till morgondagens utlottning av Anders Svenssons målvaktströja! Nu när Petra Jonsson snodde (vann) Jocke Svensk matchtröja i gårdagens utlottning så vill JAG gärna vinna Sverres så jag köper 4st till även om jag har ett gäng sen förut också.

Köp minst 2st till DU också så vet jag att du läst ända hit! :) Jag kan försöka uppdatera under kommentarer här ett par gånger under morgondagen hur biljettköpen rullar på.

Kom igen nu BYN, nu kör vi över spottande ryssen och co i morgon!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png