Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-semifinal 3: AIK-Edsbyn (18.00)

17 MAR 2021 22:03
Match varannan dag så på det igen i morgon och nu AVSLAG kl 18.00 så ni har koll på det. AIK fortsatt storfavorit till avancemang men Edsbyn är i toppform och kommer inte ge sig utan strid! Intressant torsdag/lördag nu.
  • Skapad: 17 MAR 2021 22:03

En dag som handlat om allt annat än gårdagens match! Istället stal en spottande ryss, Bagdad-Bob uttalanden av AIK:s sportchef, "AIK-publik" på matchen och till viss del Anders Svenssons skada rubrikerna. Inget snack om vilken semifinal av dom två som just nu är hetast i alla fall! Vad har morgondagen att erbjuda kan man undra (?). Det kan bli nåt det! Då vet vi också om den spottande ryssen Alan Dzhusoev friats eller har fällts och i så fall sannolikt spelat klart för säsongen. Blir väldigt förvånad om inte beslutet landar i det senare alternativet.

Jag tänker så här angående den situationen att visst kan man i stridens hetta få en total blackout och göra något sånt. Då kan man be om ursäkt i efterhand och ändå visa lite ryggrad tycker jag och i så fall skulle i alla fall jag ha viss förståelse för jag tänker att misstag kan faktiskt precis alla göra. Sen ska det dömas ändå då också såklart. Men då Alan inte ens i efterhand kan erkänna något som är så uppenbart att det har skett, ja då är han rökt för mig. Sen sätter väl Bagdad-Bob honom i en svår sits också när han uttalar sig redan igår att "det är omöjligt att det har hänt" men det är AIKs problem. Jag hoppas det var sista gången vi såg honom spela i svensk bandy.

Anders Svensson skada kom olyckligt som tusan! Ingen skugga falla över Henrik Karlström som var jättebra igår och som har världens läge att göra en succéresa nu som han (och vi) aldrig glömmer. Men känns ändå lite orättvist mot Henke att bli inslängd nu då matchen i morgon måste vara en av dom hetaste slutspelsmatcherna Byn spelat på 2000-talet med allt som hänt runtomkring. För efter att ha läst intervjun med Sverre på Bandypuls idag så räknar jag med att det är kört att spela i morgon medan det finns lite bättre chans på lördag.

Om man enbart fokuserar på Edsbyn ikväll så tycker jag det ser ut som om Byn prickat formen helt perfekt! Igår var det en olycklig start som fällde oss men när vi summerar över 90 min så tycker inte jag AIK är så mycket bättre om än det över 90 min kanske skiljde ungefär det som skiljde i målprotokollet, alltså ett måls övervikt för AIK. Tycker framförallt Byn ser otroligt pigga och starka ut och kan vi fortsätta "köra" på AIK som Byn gjorde framförallt igår och då mest i andra halvlek så tror jag Byn kan utmana AIK. Jag vet, vi ska egentligen inte kunna göra det om man kollar laguppställningar men jag ser det jag ser och väger in det i den analysen.

Faktum är att Byn hittills vunnit sista kvartarna i dom bägge spelade matcherna med sammanlagt 6-1! Och igår då vi vann den perioden med 4-1 så var det rejält i underkant. Det var absolut Andreas Bergwall som till slut fixade AIK-seger i ordinarie matchtid igår, med en normal målvakt så hade Byn ordnat minst kryss i full tid. Vi kan t.o.m. ha vänt till seger och framförallt med lite bättre precision på hörnorna som var hela SEX stycken från minut 79 och framåt utan ett enda mål. Det händer inte fler gånger i den här matchserien! 

Så jag tycker vi ska tro på det här jag, nästan mer nu än före matchen igår! Det går inte säga så men har inte AIK fått den där drömstarten igår så tror jag Byn hade knäppt dom igen. Det syntes att Byn var redo för det på nåt sätt och många spelares prestationer igår (framförallt FARTEN) tycker jag visade att det var "säsongsbästa i påkopplat offensivt" för Byn. Vad är det som säger att Byn inte kan fortsätta så även torsdag/lördag? Inget säger jag för tycker Byn ser bara piggare ut för varje match som spelas just nu, har sett ut så från kvartsfinal 4 mot Vbg och framåt. Inte att KRÄVA att vi ska vinna i morgon dock men även om vi inte skulle göra det så tror inte jag AIK slår Byn här igen på lördagkväll (start 17.30 då)!

Blir spännande timmar fram till matchstart i morgon! Det kommer bli många fler rubriker om den här semifinalen innan dess, det kan jag lova. Så vid 18.00 när det är dags att bänka sig så är nog det här vid kokpunkten är min känsla!

Den andra semifinalen Villa-Sandviken startar också 18.00 i morgon vilket var lite synd då man gärna sett bägge. Gårdagens match lagen emellan var ändå ingen sprudlande föreställning och det är lite förvånande att Villa föredrar att spela bandy så sakta och så mycket i sidled med det lag dom har. Dom ser allt annat än oslagbar ut men dom är ändå det lag som är favoriter till att vinna SM-Guld om ca 1,5 vecka. Dumdristigt kanske men jag fortsätter tro på Sandviken jag och tror dom skräller igen i morgon, lika som i söndags!

AVSLAG 18.00 i morgon! Ser jag nån i morgon som missat att matchen startar då så vet jag i alla fall att man inte läst detta Inför :)

HEJA BYN!!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png