Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-semifinal 2: Edsbyn-Villa Lidköping

08 MAR 2019 20:16
En riktig nagelbitare väntar i morgon när Byn tar emot Villa hemma. Lite press på Byn att man måste vinna då det känns ganska osannolikt att man ska klara av förra säsongens bragd mot årets upplaga av Villa och vända 0-2.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2019 20:16

Undrar hur vi mår i morgon kväll?! Det är garanterat lite småpirrigt på flera håll inför lördagens semifinal och utgången av den blir ju såklart oerhört betydelsefull för utgången av den här semifinalen. Seger för Byn och det här kommer att leva i allra högsta grad, då tror jag Villa kan börja se lite spöken. Seger för Villa och det känns som röda mattan mot Studenternas ligger utrullad. Villa är lika stora favoriter (om inte större) den här säsongen som stjärnspäckade Boltic var under sin storhetstid på -80 talet. Så på vis press på Villa men samtidigt krävs seger av Byn i morgon för att det här ska leva och därför press även på Byn.

Villa vann rättvist i onsdags men hävdar ändå att Villa inte ser oslagbara ut trots sitt stora favoritskap. Byn hade inte riktigt kraften/tyngden i sin offensiv för att kunna utmana men dom gånger Byn fick med fler spelare i anfallen kändes det direkt att det gick att störa Villas försvar. Såklart en avvägning det där hur mycket folk man vågar trycka på med då att spela på omställningar lite är Villas drömscenario och i en sån bandy är ju t.ex. deras forward Jocke Andersson antagligen vassast i hela bandyvärlden.

Det är väl att räkna med en liknande matchbild i morgon som senast. Lagen visar stor respekt för varandra och vill därför gärna ha bollen mycket men ofta blir det att man inte vill riskera så mycket när man har bollen vilket ibland gör att såna här matcher blir lite avvaktande. Samma scenario har man sett i några av matcherna mellan SAIK-Bajen och även i den första semin mellan VSK och Bajen. Det är väl (tyvärr) något vi får leva med. Men ju längre en matchserie går så blir det ju ändå mer press på i alla fall ett av lagen och när det blir lite mer ”kniven-på-strupen” för nåt av lagen så brukar det också bli en annan typ av bandy. Det blir mer desperation och mer närkamper då, för förlora det är något som de flesta spelare i de här topplagen både hatar och inte är så väldigt vana vid.

Jag är ändå rätt säker på att vi får se en hetare match i morgon än i onsdags. Men domaren har också en viktig roll där beroende på var han lägger ribban. Senast tog Jonas Kandell en förhållandevis billig utvisning på Tuomas Määttä tidigt i matchen vilket lite markerade att ikväll kommer jag att lägga ribban väldigt lågt och kanske också därför matchen inte hade så hög intensitet sen heller. Samtidigt ska ju inte ribban ligga för högt heller men hellre lite över medel än under medel i ett slutspel och även om jag sällan skriver något om domare så tycker jag ofta att just Kandell saknar den fingertoppskänslan. Nu vet jag inte vem som dömer i morgon, kan väl vara Ulrik Bergman och det brukar bli bra.

Återigen så tror jag punkterna jag nämnde i Inför senast blir avgörande även i morgon.

1. Målvaksmatchen: Sverre var klart bra senast och kanske överglänste Thimfors men hade också mer att göra. Tror deras arbetsbörda blir jämnare fördelad i morgon och då är det väldigt viktigt att Sverre går segrande ur det hela.

2. Mittfältsmatchen: Vi får väl säga att vi förlorade den senast, jag målade upp att den står mellan Tuomas Määttä mot både Löfstedt och Esplund och då är ju oddsen dåliga på förhand också. Men tror ändå att det är vad som krävs, Tuomas måste överglänsa bägge dessa två om Byn ska vinna. En tuff uppgift men Tuomas har visat förut att han har den kapaciteten.

3. Hörnmatchen: Inga hörnmål senast och överhuvudtaget få hörnor, fem till Villa och sex till Byn. I morgon blir det något hörnmål, blir väldigt förvånad annars. Tror Byn måste ligga på runt 20 % i utdelning på hörnor, det gjorde vi således inte senast.

4. Utvisningsmatchen: En varsin utvisning senast så ingen avgörande faktor då. Lite typiskt Kandell också faktiskt att ”kvittera” utvisningarna i matchens slutskede. Egentligen lite typiskt bandydomare i allmänhet det.

Tror igen att vi måste vinna tre av dessa punkter för att vinna i morgon, i alla fall två av de tre första punkterna.

Ett mycket bra publikstöd tror jag Byn kommer att få i morgon och det är också otroligt viktigt! Viktigast är att aldrig ge upp om det skulle gå emot till en början då jag är övertygad om att Byn är beredda att kriga i 90 min+ i morgon och det orkar man än bättre om Farmers gör en toppinsats på läktaren. Det var väl för att vara i Lidköping rätt bra tryck där också i onsdags. Med hjälp av handklappor i och för sig men det må väl vara tillåtet om man har svårt att skapa tryck av ”egen kraft”. Kan i alla fall garantera att det blir än bättre tryck här i Arenan i morgon, utan handklappor. Hoppas och tror att Villa kommer med en busslast supportrar också, det borde vara givet. Då får vi en otroligt härlig inramning.

Vi samlar kraft utav tusan nu och ger Villa en jäkla match i morgon. Ska Villa vinna ska dom få vara bra. Villa ÄR bra, men HUR bra är dom? Tror vi får ett bra svar på det i morgon. Skulle vara oerhört intressant att se fortsättningen på den här matchserien om Byn skulle kvittera till 1-1 i matcher i morgon. Snälla, ge oss det!

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
  1. Blir nog tufft för Byn i Lidköping då Svensk förmodligen inte spelar???

    (Fredrik 2019-03-10 kl 09:03) Anmäld


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil