Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-semifinal 2: Edsbyn-AIK

15 MAR 2021 20:44
Det var ingen dröm! Vi vann borta mot stjärnspäckade AIK igår och leder med 1-0 i matcher i semifinalserien. Räkna med en än tuffare uppgift i morgon för nu ska AIK visa att gårdagen var en tillfällighet. Hoppas Byn är redo!
  • Skapad: 15 MAR 2021 20:44

Har faktiskt lite svårt att ta in segern igår och på det sätt Byn vann matchen som jag tycker är helt rättvis sett över 90 min. Ska det gå att amatörerna/skoterraggarna från Edsbyn åker ner och vinner mot det hopvärvade proffslaget AIK där spelarna väl inte har EN arbetstimme i veckan utan ägnar sig helt åt bandyn allihop (?). Egentligen ska inte sånt gå. Lyssnar samtidigt på Sportradion och Jesper Blomqvist som berättar när han och övriga amatörer i IFK Göteborg 1994 var med och vann både mot Manchester United (3-1) och Barcelona (2-1). Det där upplevde man ju själv också och det skulle ju omöjligtvis kunna hända det heller ju!

Jag vill faktiskt dra lite liknelser till det OM Edsbyn över fem matcher skulle kunna utmana AIK i den här matchserien. Det ska inte gå egentligen och sannolikheten att det gör det är väl inte så stor heller antagligen trots att Byn vann igår. All press och lite till är ju på AIK och är man spelare på den nivån som i stort sett alla i AIK är så ska man ju kunna hantera det. Ju mer matcherna gäller desto mer brukar såna pjäser som AIK har också bli bara bättre och bättre och räkna med att AIK säljer sig OERHÖRT dyrt i morgon. Dessutom med en utvilad Alan Dzhusoev tillbaka i morgon så kommer AIK att prestera en klart bättre insats över 93 min i morgon än igår.

Edsbyn har senaste veckan gjort så mycket mer än jag tror nån begär och trodde om Byn med spelet i Elitserien i färskt minne. Där finns det egentligen väldigt få matcher om ens någon där jag minns Kuben sagt att "idag var vi riktigt bra över 90 min" utan det är delar av matcher som varit bra och sällan hela matcher. Västerås borta är min topp-1 från Elitserien och vad jag kan minnas nu så är Villa borta topp-2 på den listan. Det var det närmaste perfekta insatser vi gjort även om bägge dom också hade trevande första halvtimmar innan Byn växlade upp. Det var innan slutspelet började och där blev det ju först pannkaka direkt när Vbg vann direkt med 8-3 i första matchen.

Därefter har dock saker hänt! Minns jag rätt så var det fr.o.m. match 2 som Jocke Svensk flyttades ner som libero igen och det har gett en helt annan trygghet i vår defensiv och både Jocke själv och hans omgivning mår bäst om Jocke spelar där. Vi tappar Jockes offensiva utflykter som varit ganska få därefter men istället är ju både Tommi Määttä och Jesper Granqvist mer delaktiga än nånsin i det offensiva spelet så när vi summerar så tappar vi inte så mycket "offensiv från försvarsspelare" ändå. Dessutom gör det ju att Hasse Andersson får spela vänsterhalv som han uttalat helst spelar om han får välja helt själv. Jag säger absolut inte att "det har jag sagt hela tiden att vi ska ställa upp så" för det har jag inte men jag inser att pusselbiterna är på rätt plats nu!

Sen har ju Simon drivit offensiven hela säsongen och som han gjorde det igår. Har ibland dock varit lite ensam i sina offensiva rajder men som ibland också varit lite självförvållat då han hellre "kör" några gånger för mycket än några gånger för lite under matcherna. Lagom är ju såklart bäst men annars såklart hellre för mycket än för lite! Men det som hänt på slutet är att Simon fått lite avlastning av främst Ted Hedell som tar för sig mer och mer och som var fantastisk igår. Han är ju så ung så han kanske inte vet vilka dom han mötte igår är om man tänker på bl.a. Alexandr Kim, Willes, Moisala, Esplund, Daniel Andersson. I varje fall så såg han inte ut att bry sig nämnvärt om det.

Byns lilla chans i fortsättningen är att fortsätta på det spåret tror jag, med större delaktighet i offensiven och att verkligen trycka där vid minsta läge. För är det något som inte riktigt imponerar på mig så är det AIK:s bakre regioner där det kan se rejält osynkat ut om Byn kommer med fart i sina attacker. Det är ofta där man kan se skillnader på spelare i 20-30 års åldern kontra spelare i 35-40 års ålder och det var ju när Västerås "ställde frågor" till AIK:s försvar som det havererade i match 2 och match 4 i kvartsfinalen också. I den kvartsfinalen såg jag bara första och sista matchen och då ställde inte VSK några frågor alls till AIK och då blev man också uppätna av AIK.

Mot Vänersborg så vet jag att jag resonerade som så att gör man tre mål så kan man vinna matcher mot Vbg. Mot AIK måste den snittsiffran höjas och jag tror just fem mål som vi nådde igår kommer att krävas om vi tänkt oss vinna fler matcher än den igår. Att klara det tillsammans med den starka defensiv Byn haft på slutet är en jäkla konst att få till. Det kräver oerhört mycket av ALLA men just nu är Byn inne på det spåret och nyckeln är ju att vi fått fler delaktiga i våra offensiva attacker i match 4 och match 5 mot Vbg samt den igår. Vi snittar ju faktiskt sex mål framåt i dom tre matcherna.

Avslag kl 20.00 i morgon och får vi uppleva en ny bragd av Edsbyn då så fattar jag faktiskt ingenting! Jag ställer in mig på att AIK kommer hit och kör över oss! Nej kanske inte det men i alla fall att AIK vinner med lagom marginal. För det är det som borde ske när man har ett så stjärnspäckat lag som AIK har. Allt annat är konstigt!

Den andra semifinalen mellan Sandviken och Villa börjar kl 18.00 och det är ju underbart så kan man se den också. Nu planerar man livet efter bandyn och det är fan den bästa tiden på året!! Sandviken i samma läge som Byn och "bör" få stryk i morgon av ett "uppretat" Villa? Ja lite kanske men nej jag tror inte det, jag tror på SAIK igen. Tror Jocke Forslund och co i SAIK fintar bort Johan Sixtensson o co taktiskt och skaffar sig matchboll på torsdag i Lidköping.

Villa agerar inte som några "vinnare" tycker jag. Bara en sån grej att sätta upp Christoffer Edlund i laguppställningen igår för att sedan ta bort honom mindre än timmen till match fast det varit klart hela dagen att han inte ska spela. Vad ger det för signaler till dom som ska spela matchen? Inte riktigt att man tror på dom som ska spela matchen i alla fall i min värld. Så där höll ju Villa på och fjantade mot Byn 2018 också när Martin Johanssons hand blev sönderskjuten av Tisen i semifinal 2 den gången. I alla matcher därefter fanns Martin med i laguppställningen för att sedan tas bort mindre än timmen till match. Som att Byn då och SAIK nu skulle bry sig och lägga energi på det! Det visar mer att Villa är torskrädda i min värld och torsk blev det ju den gången mot Byn som då vände 0-2 till 3-2 och gick till SM-Final. Jag tror Villa får vara riktigt bra om man ska vinna tre av fyra matcher mot SAIK, eller ja, jag tror inte dom fixar det!

OBS!! VI MÅSTE FYLLA ARENAN till i morgon!! Vi ska hylla våra jubilarer som är: Anders Svensson 700 matcher, Jonas Edling 600 matcher, Joakim Svensk 300 matcher (på torsdag tror jag) och Mattias Larsson 200 matcher (igår).

VI HYLLAR DOM genom att köpa fiktiva biljetter till i morgon för 25 kr/st! Då har ALLA råd att köpa minst en biljett och efter gårdagens vinst så köper väl alla minst 4st biljettar á 25 kr/st? MÅLET är att fylla Arenan genom att sälja 4300st och tidigt idag var siffran redan uppe på 872st sålda. Se till att alla bandyintresserade ni känner köper biljett innan det blir fullt!!

Gör det genom att SWISHA till 123 018 0778 eller betala via bankgiro 5285-2225. Märk Fyll Arenan! Det kommer lottas ut presentkort på 200, 300, 600 och 700 kr bland alla som hinner köpa biljett! Kom igen nu, är det fullt i Arenan kl 20.00 i morgon så har vi absolut chans att knäppa Gnaget igen tror jag!!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png