Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-kvartsfinal 5: Edsbyn-Vänersborg

10 MAR 2021 19:56
Vi tog oss till en femte och avgörande match trots att det i fredags såg mörkt ut. Har det varit SM-Finalstuk över dom två senaste matcherna för Byns del så är det ännu mer det i morgon för nu är det vinna eller försvinna för BÄGGE lagen.
  • Skapad: 10 MAR 2021 19:56

Det har varit en harmonisk dag i bandybyn Edsbyn. Våra krigare som inte riktigt fått det att stämma över tid den här säsongen levererade igår, när det som bäst behövdes, säsongens bästa insats sett till helheten defensiv/offensiv. Det imponerar! Byn gör det genom större delaktighet i sitt spel och det lär vara melodin till framgång även i morgon. Plus bra hörnskytte och nästan ännu bättre hörnrus vilket nästan till 100 % handlar om inställning och det visade Byn verligen igår.

Ändå satt man där utan naglar med halvtimmen kvar när Vänersborg precis hade kvitterat och började se spöken och tänka det värsta. Som tur var så hanterade laget situationen bättre än mig och istället för att börja vackla så växte istället Byn i det läget. Att göra det i underläge 2-1 i matcher och ställningen 2-2 med halvtimmen kvar och med olyckskorparna kraxande ovanför sig tyder i sig på nånting väldigt intressant och som kan bära långt OM vi skulle vinna i morgon. Men det får vi känna av mer om den dagen ens kommer.

För jag tror det blir stentufft i morgon och skulle t.ex. Vbg få en bra start så kan det här absolut gå precis hur som helst. Vänersborg kan ha sin "hörnmatch" kvar och skulle den komma i morgon så dom vinner den matchen i matchen så kommer det krävas väldigt mycket av Byn för att vinna. Eller hade dom den i match nr 2 i fredags? Vi kan hoppas. Edsbyn har varit i det här läget två gånger förut (2008 VSK och 2018 Villa) där vi hämtat in 0-2 till 2-2 och sen haft 5e och avgörande hemma. Kommer ni ihåg hur dom matcherna utvecklades? Jo vi hamnade i tidigt underläge i bägge matcherna! Mot Västerås låg vi under med 0-3 redan i paus om jag minns rätt och mot Villa hamnade vi tidigt i underläge 0-2 men där var vi ikapp till paus om jag minns rätt. Vi vann således bägge till slut efter nya vändningar i dom matcherna men det "upplägget" är inte att rekommendera i morgon tycker jag...

Är det en slump att det blir så eller kan det vara något annat? Jag tänker att det kan smyga sig in nån procents nöjdhet hos Byn där man omedvetet känner att "nu har vi gjort jobbet och hämtat in 0-2 till 2-2 så nu måste vi ju ta det här av bara farten". Det är väl Vbg:s största chans att såna tankar landar hos för många av Edsbyspelarna och kanske det gjorde det i dom två ovan nämnda matcherna tänker jag. Omedvetet i så fall såklart men ändå något att ta lärdom av. Det är ju några som har varit med vid bägge dom tillällena (dom här väl: Sverre, Hasse, Popa, Tisen, Edling, Kuben och övrig ledarstab) så dom har väl störst erfarenhet av sånt här och kan förhoppningsvis bidra med mycket där.

Vänersborg har ju allt att vinna i morgon. Att dom ändrar taktik har jag svårt att se utan defensiven lär fortsatt vara prio men där man ändå måste ha en idé om hur man kan skapa mer i sin offensiv. Hittills har Byn haft bra kontroll på Vbg:s offensiva spel förutom i första matchen. Målen vi åkt på bakåt efter det har kommit på egna bolltapp på mittplan och på hörnor. Samt ett långt mv-utkast igår då som friställde Kumpouja. Så presterar Byn en lika bra insats defensivt i morgon så är mycket vunnet så vi börjar med att sätta den.

Offensivt hade Byn som sagt bättre delaktighet igår och man har bilder i huvudet från i stort sett varje spelare involverad i något enstaka eller flera anfall. Kanske är det en bild av att Jocke Svensk går med i anfall som saknas så kan det ha varit så (?). I så fall säkert en baktanke med det och hur mycket kung jag än tycker Jocke är i olika positioner så är han ju ändå helt outstanding som libero. Det är Jockes aura där som sprider trygghet till hela Byns defensiv och skulle något slinka igenom så fixar oftast Jocke det då och misslyckas han så är ju ändå Mr 700 kvar att överlista också. Sämre kunde man ha det!

Hörnskyttet var ett stort glädjeämne igår. Det var väl säsongens näst bästa efter matchen hemma mot Vetlanda där Byn gjorde 4 mål på 13 hörnor (31 %) mot igår 3 på 11 hörnor (27 %). Förhoppningen är väl att man INTE ska behöva vara beroende av bra hörnskytte utan vinna ändå men det går inte komma ifrån hur otroligt viktig den detaljen är och nästan än mer i dagens allt tätare bandy. Vinner vi den matchen igen i morgon så ska Vbg få vara riktigt bra för att stoppa oss men återigen, sånt handlar nästan till 100 % om inställning från både skyttar och hörnläggare och det är nåt som måste byggas upp innan match.

Vi börjar så smått förbereda oss inför avgörandet! Alltid häftigt att uppleva såna här matcher och blir det också lycklig utgång så är det svårt att må bättre. Lika eländigt är det ju dock att förlora såna här matcher. Som sagt SM-Finalstuk över matchen och vi har bra facit på det som ni vet. Vbg ett mer oskrivet kort där och det är väl för dom enbart den 5e och avgörande mot VSK 2014 som har SM-Finalstuk över sig. Då vann Västerås med 7-2. Emil Viklund, Robin Lundqvist, Joakim Johansson och Adam Blomster var med den gången.

Vi hoppas laget känner stödet hemifrån även om  8st Farmers får vara på plats och stötta från oss ALLA. Var det tittarrekord för säsongen igår så kommer det garanterat att slås igen i morgon i så fall. Ni kommer väl ihåg att köpa Stödbiljetter? En otroligt viktig inkomst för föreningen denna konstiga säsong! Farmers har som mål att "Fylla Arenan" under säsongen vilket innebär 4300 sålda Stödbiljetter. INFÖR MORGONDAGEN fattas det 226st för att uppnå det målet och det bara MÅSTE vi fixa! Annars är det garantiförlust i matchen, det kan jag lova :(

STÖDBILJETTER: Swisha 50 kr till 123 018 0778 eller bg 5285-2225 (och då mejlar ni till This is a mailto link och meddelar om ni betalat via bankgiro) och märk med KVARTSFINAL 5. Det lottas ut ett SÄSONGSKORT för säsongen 2021/22 (för då ska vi se bandy live igen) samt en del sidovinster bland alla som köper biljetter. HOPPAS vi redan till lunch i morgon är uppe i 226st sålda så LAGET verkligen känner av stödet! Jag köper 5st NU.

AIK-VÄSTERÅS! Matchstart kl 18.00. Tänk att VSK kunde ta det här till fem matcher. Å vilken möjlighet för den här upplagan av VSK att bli odödliga för det blir dom ju om dom lyckas med det här uppdraget. AIK har absolut allt att förlora efter dels sin kaxiga attityd säsongen igenom samt att man också valde att möta Västerås trots att t.ex. vinnaren Vetlanda/Motala också fanns att välja då. Bandysverige håller på VSK här och jag är oerhört glad att matcherna inte har samma starttid så man kan se bägge matcherna. Men hoppas oavsett vinnare att det avgörs under ordinarie matchtid... Jag tror AIK reder ut det ändå men större under har faktiskt skett!

Då så! Känn er privilegierad att få "delta" i matcher som den i morgon. Stötta så gott ni kan hemma i sofforna och visa er glädje om det skulle gå vägen! Heja Byn!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png