Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-kvartsfinal 4: Vänersborg-Edsbyn

08 MAR 2021 20:04
OBS: Matchstart 18.00 i morgon! Avgörandet närmar sig. Förhoppningsvis är det inte bara 24 tim bort utan närmare 72 tim bort. 2-1 till Vänersborg och Byn måste åka dit och vinna i morgon. SM-Finalstuk igen alltså = Byn brukar gilla det!
  • Skapad: 08 MAR 2021 20:04

Undrar vad som väntar i morgonkväll?! Oavsett utgång en match vi kommer komma ihåg lång tid framåt är känslan. Återigen är det vinna eller försvinna för Byn och när det handlar om det brukar Byn vara som bäst. SM-Finalstuk var det över gårdagen och återigen seger i en "SM-Final" så vi kan väl i alla fall låtsas att vi nu vunnit 9 av dom 10 senaste finalerna. Ett fantastiskt facit!

I morgon står vi nog dock inför vår svåraste "SM-Final" sett till dom senaste fem åren. Bortaplan den här gången och det har vi aldrig haft i en final förut så det blir en ny utmaning. Det lägger också mer press på Vänersborg som sannolikt känner att det är i morgon det ska ske. Hanterar Vänersborg det? Finns det spelare som är beredda att kliva fram nu när det ska avgöras? Hittills är ju Vänersborgs i särklass bäste spelare målvakten Kimmo Kyllönen men fler behöver "lysa" i morgon tror jag om Vbg ska vinna. Niklas Nykvist har varit näst bäst men i övrigt så trodde jag vid det här laget (efter tre matcher) att man skulle ha imponerats av fler spelare i Vänersborg men det kan jag inte säga att jag har gjort.

Ska inte säga att jättemånga i Edsbyn "lyser" heller utan det är mer laget Edsbyn som hittat en taktik att bemöta Vbg med efter den olyckliga första matchen. Taktiken går i det stora hela ut på att spela lika som Vänersborg! Är det vägen till vinst så inte mig emot. Det är redan konstaterat att bjuder vi upp så får vi stryk och vi har dessutom inte lag/form i år till att spela någon "attackbandy a´la Tuomas Määttä" och den vägen besegra ett så otroligt defensivt starkt Vbg. Så då måste vi lösa det på annat sätt och det här är nu minst lika mycket en hjärnornas kamp som en fysisk kamp på planen, nästan t.o.m övervikt för det förstnämnda.

Har faktiskt inte fått någon feeling än inför morgondagen, och inte blivit nervös än heller. Hör att många ser framför sig att Byn återigen vänder en matchserie i ett SM-slutspel vilket är glädjande att höra och det är också bilder jag skulle vilja få upp. Dock tycker jag säsongen varit så strulig på många sätt så jag tänker att kan vi då få uppleva något så bragdartat igen just en sån här säsong (?). Just det talar väl emot ändå men det är ju INTE såna tankar man ska tänka nu såklart! Det är mer ett konstaterande för saker och ting brukar ändå på något vis hänga ihop i slutändan.

Därför tror jag Byn MÅSTE plocka fram sin kollektivt klart bästa insats för säsongen i morgon för att vinna matchen och på så vis skaka fram en femte och helt avgörande match hemma på torsdag. Där ligger den stora utmaningen för jag tror Vbg är ganska rejält missnöjd med gårdagen och också bara sådär nöjd med sin insats i fredags. Så jag tror vi får möta ett rejält hungrigt Vänersborg i morgon och då måste också Byn vara ännu hungrigare än man varit i någon av dom här tre matcherna för jag tror inte en ny insats av Byn som den igår räcker i morgon. Nu känner jag själv att jag låter som en pessimist vilket jag inte vill vara men jag känner att jag är hellre ärlig och skriver vad min känsla är.

Hörnor! Skriver någon rad om det nu också. DÄR brukar man kunna se hur hungrig och fokuserat ett lag är och det gäller hörnor både offensivt och defensivt. Vi hade igår 9-6 i antal hörnor och vann också den matchen i matchen med 1-0 igår. Sammanlagt hittills har vi 33-19 i hörnor på dessa tre matcher och är vi snäll så har vi gjort 4 mål men det är ändå bara tre som gått direkt i mål. Plus Edlings hörnretur ur minimal vinkel i match 2 som det fjärde. Vbg har gjort två mål på sina 19 hörnor så avrundar man så ligger ju bägge lag på runt 10 % hittills. DEN matchen i matchen i morgon kommer bli oerhört betydelsefull och den kan mycket väl bli helt avgörande för matchens utgång tror jag. Vi har Mattias "Tisen" Hammarström årliga (nästan med garanti) matchhjältematch kvar än och ifjol väntade han ända till SM-Finalen med den vilket i sig var en fascinerande tajming. Dock "Tisen" så rycker jag gärna den livlinan redan i morgon den här säsongen! Snälla Tisen!!

Ja vi hoppas på en lycklig tisdagkväll och en lycklig matchrapport i morgon! Jag känner mig inte riktigt redo att göra bokslut redan nu för den här säsongen och hoppas slippa det också. Ge järnet nu Byn och känn stödet hemifrån för det kommer i morgon vara det största sen SM-Finalen förra året! Då brukar ni inte göra oss besvikna och skulle ni ge oss en inbjudan till en 5e och direkt avgörande match på torsdag så skulle ni göra hela Byn så jäkla lyckliga och stolta!

AVSLAG kl 18.00 i morgon alltså, klanta inte till det och missa det!! Även Västerås-AIK börjar då och där förväntas AIK stänga den matchserien i morgon. Många gånger brukar det också avgöras i match 4 i dom här lägena när det lag som är storfavorit har läge att stänga det hela. Jag tror nog AIK gör det också men hoppas jag har fel för VSK får gärna plåga AIK över fem matcher så vi får också se hur bra tränade dom är. 

HEJA BYN!!!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png