Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-kvartsfinal 3: Edsbyn-Vänersborg

06 MAR 2021 20:34
Längesen vi spelade en så viktig match som den i morgon! Senast var 21 mars förra året i SM-FInalen mot Villa Lidköping. Årets SM-Final för Byn spelas i morgon och med såna matcher i minnet ser man fram emot morgondagen!
  • Skapad: 06 MAR 2021 20:34

En snöplig förlust igår där Byn var värd mera bäddar nu för en match i morgon som handlar om vinna eller försvinna för Edsbyn. Med ledning 2-0 i matcher så har Vänersborg tre chanser på sig att avgöra det här men ett tips från undertecknad till er är att stänga den redan i morgon! För ger man Edsbyn lillfingret i såna här lägen så har man visat förut vad man är kapabel till i såna situationer.

Större delen av bandysverige håller säkert en tumme för Vbg i det här läget när man dels är underdog från början samt att Byn är regerande Svenska mästare OCH när Byn dessutom är ett erkänt starkt slutspelslag som i stort sett hela bandysverige verkar försöka undvika att möta om det går. Det är ett bra betyg till Byn. Nu sjabblade vi ju helt bort match 1 i den här kvartsfinalen men istället var vi bra nog för att vinna matchen igår men där grinade oturen oss lite i ansiktet tycker jag. Därför hänger vi lite mot repen nu men vi är inte uträknade och efter gårdagens insats stiger också hoppet om att vi först främst ska ha bra chans att vinna i morgon.

Matchen blir ju som en SM-Final för Byn för vid ny förlust i morgon så är det över för den här gången. Fokus/inställning från Byns sida bör vara därefter och vi har ju många bra bevis på att Byn brukar vara bra och svårslagna i SM-Finaler och jag tror också Byn kommer att sälja sig oerhört dyrt i morgon. Skulle ändå Vänersborg lyckas slå Byn så är dom inget annat än väldigt värdiga vinnare i den här kvartsfinalen men jag vill se det först innan jag tror det då jag inte får upp dom bilderna att Vbg jublar för avancemang runt kl 19 i morgon.

Vi bör få se en match liknande den igår igen i morgon. Bägge lag prioriterade då sin defensiv och med den inställningen har ju Vbg spelat hela säsongen med gott resultat. Edsbyn svarade med samma taktik igår men var ändå som helhet det lag som skapade mest över 90 min men utan att sätta chanserna. Så finns ingen anledning att ändra så mycket till i morgon utan istället vara mer kliniska/heta när lägena dyker upp. Det man lite skulle önska är dock att Oscar Wikblad kunde få komma med mer i spelet lite längre ner i banan. Som när han gör sitt mål igår där han får boll en bit in på offensiv planhalva och sen själv ordnar skottläget som ger målet.

Det är ofta Simon som får ta över bollinnehavet i det läget annars men tror vi skulle bli farligare om även Oscar kunde vara en avlastare där. Det skulle också kunna utmynna i att Simon och Oscar kunde operera mer tillsammans "i Vänersborg" som nästan är ett måste för att komma till lägen centralt i banan. Att göra det "ensam" som det ofta blir för Simon blir lite för lättläst samt att Simon själv också kör slut på sig även om jag mycket beundrar Simons arbetskapacitet. Ted Hedell är Simons vapendragare på mitten just nu och även om jag också tycker Ted passar bättre där än som forward i de stora hela så besitter för dagen Oscar fler bra egenskaper än Ted och som passar mot så här lågt stående lag som Vänersborg är. Tror jag då!

Sen hoppas jag på hörnskyttet i morgon! Vi har skapat tolv hörnor i bägge matcherna nu och att göra det är mycket bra! Vänersborg har sammanlagt 13 hörnor på två matcher så 24-13 i skapade hörnor till Byn så här långt. Kan vi fortsätta ligga på dom siffrorna och dessutom få ordning på hörnskyttet så vi ligger på 15-20 % i mål så kan det mycket väl vara en faktor som gör att vi vinner matchen i morgon. Å vinner vi matchen i morgon, ja DÅ blir fortsättningen mycket intressant...

Intressant också i den andra matchen på vår halva där Västerås kvitterade till 1-1 i matcher igår. Match varannan dag brukar visa vilket lag som är bäst grundtränad och av det lilla jag såg i sudden igår så kändes Västerås piggare och det var faktiskt intressant att se. VSK växer nog rejält av gårdagen och all press ligger ju på AIK som dessutom valt VSK fast man hade andra alternativ att välja på. Intressant fortsättning och enda smolken i bägaren är väl att både den matchen och Edsbyn-Vbg startar kl 17.00 i morgon. Hade velat se båda!

På den andra halvan blir det semifinalklart i morgon då både Villa och Sandviken vinner sina matcher fram till 3-0 i matcher. Så mycket OM finns inte så att nån av Sirius eller Vetlanda skulle kunna förhindra det.

STÖDBILJETTER: Farmers har ett mål att "fylla Arenan" den här säsongen som är detsamma som att sälja sammanlagt 4300 Stödbiljetter under hela säsongen. Efter onsdagens match har 3803 biljetter sålts så FATTAS alltså 497st för att fylla Arenan! Till onsdagens match såldes 346st vilket är jättebra men skulle vi inte kunna toppa det i morgon? Kan vi få ihop så många som 497st eller behöver vi ta det till fem matcher för att klara det?

SWISHA 50 kr till 123 018 0778 och märk KVARTSFINAL 3 eller betala till bankgiro 5285-2225 (mejla isf bandypengen@redfarmers och meddela om du betalar via bg). Det lottas bl.a. ut ett SÄSONGSKORT för nästa säsong 21/22 bland er som köper biljett och skulle inte bara det motivera att vi skulle kunna bli 497st på matchen i morgon?! Det är ju SM-Final dessutom!! Jag köper 5st så 492st kvar till er.

SLUTSPELSUTMANINGEN: Vi är 215st som stöttar Byn i Slutspelsutmaningen. TACK ALLA oavsett hur det går.

Nu laddar vi för SM-Final! Fram med matchtröjor, flaggor och ladda som ni gjorde inför 21 mars förra året. Då gick det vägen och GÖR VI DET TILLSAMMANS så kan vi absolut göra det igen! Vi kan ju sånt här!! Avslag 17.00.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png