Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-kvartsfinal 2: Vänersborg-Edsbyn

04 MAR 2021 20:22
Match varannan dag, precis som det ska vara i SM-slutpel. I morgon då givetvis match i Vänersborg och håll reda på starttiden som i morgon är 18.00. Snaran ligger runt halsen på Byn efter igår men är ännu inte åtdragen!
  • Skapad: 04 MAR 2021 20:22

Finns inte så mycket tid att spilla på att sörja gårdagen utan för i alla fall laget så lär den vid det här laget vara bortlagd och fokus ligger nu på morgondagen. Vi blev regelrätt slagna igår och det med marginal och det är väl att ljuga att påstå att man studsade upp när klockan ringde i morse. Men med lite distans till sånt här så går det alltid se nya möjligheter även om man under andra halvlek igår hade väldigt svårt att se det.

Alla som blivit intervjuad i och runt laget uttrycker stor besvikelse efter gårdagens match såklart och alla känns ganska tydliga med att det var en kollektiv kollaps, ingen nämnd och ingen hängd. Det är bra! Hoppas alla har den känslan för man vinner tillsammans och man förlorar tillsammans i ett lag och sånt brukar faktiskt Edsbyn vara bra på att reda ut. Dock är det ju lite bråttom för ny förlust i morgon så känns det aningen stressigt att få den här matchserien att väga över i vår favör.

Många icke rödblåa vill hävda att Edsbyn nu gjort sitt, det äldre gardet räcker inte till längre utan "det är över nu". Visst skulle det kunna vara så och för varje säsong som går så kommer vi ju närmare dagen där bäst-före-datumet går ut på vår grundstomme i truppen. Så är det ju i alla lag men vilket annat lag har en stomme där i alla fall tre spelare har 8 (ÅTTA!) SM-Guld för det har Anders Svensson, Hans Andersson och Jonas Edling. Därefter följer i dagens trupp Daniel Popa med 6 SM-Guld och Mattias Hammarström med 4 SM-Guld. Så OM det skulle vara "slut" då så må det väl vara så!! Vilka upplevelser dom har gett oss i så fall, vi kommer vara dom evigt tacksamma allihop.

Men vill ju inte tro att det är så ändå jag! Jag ska i alla fall se det med egna ögon först innan jag tror det och innan jag skriver det. Dom ovan nämnda har ju en otrolig slutspelsrutin och har varit med om det mesta i slutspelsväg och även om det såklart blir svårare ju äldre man blir att upprepa bragder så vill jag tro att får vi bara den här matchserien att leva i längre än tre matcher så kommer sånt att ha STOR betydelse. Vi ska komma ihåg att Vänersborg ALDRIG spelat SM-semifinal någon gång (rätta mig om jag har fel) och när man aldrig gjort det så är konsten att i slutänden kunna knyta ihop det hela, sånt är lättare sagt än gjort.

Morgondagens match kommer en hel del att likna gårdagens med skillnaden att Byn nu lär ha en bättre plan för hur man luckrar upp denna makalösa Vbg-defensiv. Vänersborg kommer att ha exakt samma matchplan i morgon som igår, att dom nu spelar hemma har ingen betydelse. Så dom kommer bara repetera gårdagens matchgenomgång medan Byn är i läget att man måste fundera!

Det skiljde till slut så mycket mellan lagen igår så det är inte ens nån idé att försöka leta någon detalj som just var den som gjorde att vi förlorade. Vi släppte in åtta mål och där är den stora haken såklart och det måste rättas till. Många av målen kom i utkant straffområdet eller strax innanför så att stänga där måste vara en viktig punkt på dagordningen. Vänersborg gjorde dock inget mål på hörna och det nästan skrämmer ju lite för antagligen lär det i den här matchserien också komma nån match där Vbg gör ett eller flera hörnmål!

Edsbyn gjorde ett mål på hörna igår men på TOLV försök och det liknar inte heller slutspels-Byn utan 12 hörnor i morgon ska ge minst tre mål, DET är slutspels-Byn! Vi kan vinna matchen i morgon och fler matcher mot Vbg genom att göra tre mål men vi kan inte det genom att släppa in åtta så huvudfokus i morgon måste vara att sätta defensiven först och främst och sen ta det därifrån. Det får faktiskt se ut hur det vill om det utmynnar i seger!

Vi fortsätter tro på det här, hoppas ALLA är med på det! Vi är egentligen grymt bortskämda här i Edsbyn också genom 2000-talets alla framgångar så skulle vi stupa denna gång så må det väl vara så i så fall då. Men vi får inte falla genom att göra tre matcher som den igår, då har vi rätt att vara kritisk på söndagkväll om det skulle vara så. Får dock inte upp den bilden i mitt huvud utan jag räknar med två resor till Vänersborg och sen får vi se därefter hur läget är.

Vår match och Västerås-AIK börjar kl 18.00 i morgon. Där vann AIK med klara 6-1 igår utan att behöva vara speciellt bra då VSK var rätt bleka och lite tagna av stundens allvar var min känsla. Det kan mycket väl bli tre raka för AIK men tror på ett mer desperat VSK i morgon och hoppas Joel Engström åter är med i VSK så dom får lite mer spets i laget. Intressant blir också att se om Alan Dzhusoev och Alexandr Kim är med i AIK i morgon. Om inte är det nåt skumt! Men det är mycket som är skumt med AIK så det följer väl bara manus i så fall.

Kl 19.00 startar Vetlanda-Sandviken. Jag har redan ropat ut 3-0 i matcher till Sandviken där och finner ingen anledning till att ändra det trots att Vetlanda stretade emot bra igår. Lite gick nog Vetlanda på ångorna från helgens åttondelar då så tror SAIK vinner klarare i morgon. Avslutningsvis så startar Sirius-Villa kl 20.00. Villa vinner väl den matchen nio gånger av tio är känslan och föga troligt att det är den där tionde gången i morgon.

SLUTSPELSUTMANINGEN! Ska pusha en sista gång för det sen är det färdigtjatat! :) Det dog ju såklart rätt rejält efter gårdagen och just nu är vi 209st anmälda men vilket är över förväntan det också. Målet 250st (nya målet för från början var målet 180st) innan kl 18.00 i morgon blir svårt att nå nu såklart, i jämförelse ungefär lika svårt som för Byn att vända matchserien mot Vbg kanske? ENDA chansen är att vi hjälps åt även med det här som med att slå ut Vänersborg!

VILL NI VARA MED så Smsa mig på 070-333 05 20. Skriv NAMN + Slutspelsutmaningen. Eller mejla på This is a mailto link eller skicka på Messenger.

Det du anmäler dig till är:

  1. Betala 200 kr OM Edsbyn vinner mot Vänersborg och går till semifinal men förlorar där.
  2. Betala 350 kr OM Edsbyn även skulle vinna semifinalen och gå till SM-Final men sen förlorar där.
  3. Betala 500 kr OM Edsbyn skulle vinna SM-Guld! Det skulle väl ett SM-Guld vara värt?

OBS! Det kan alltså bara bli ETT av dom här alternativen så MAX summa man binder upp sig på att betala är alltså 500 kr. Hoppas alla förstår det och inte tror det blir 200 + 350 + 500 kr OM det skulle gå hela vägen och blir skrämd av det! Å skulle Byn åka ut i kvarten mot Vänersborg så behöver ni inte betala en enda krona.

Hoppas 41st till vara med! :)

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png