Hoppa till sidans innehåll

Inför: Sirius-Edsbyn

27 NOV 2020 19:41
Coronan verkar sprida sig inom bandyn och två inställda matcher redan nu i den här omgången men allt tyder i alla fall på att det blir match på Studenternas i morgon mellan Sirius och Edsbyn.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2020 19:41

En klart nödvändig seger senast hemma mot Hammarby gav oss lite arbetsro och det känns mycket behagligare att ta sig an Sirius borta i det här läget än om vi haft bara en av sex poäng hittills. Även om det blev klar seger med 6-1 mot Hammarby så var det inga mil ifrån att det skulle väga åt andra hållet då matchen länge vara jämn men hemma i Arenan förlorar Edsbyn sällan sista halvtimmen, så inte nu heller.

Sirius borta är alltid svår och det är ofta svårt att analysera vad som händer där! I färskt minne har vi allt från Edsbyseger med 13-0 (!) till ifjol ett poängtapp via 2-2 i en snömatch där Sirius på slutet var närmast seger om jag minns rätt. Nu verkar vi slippa snö och direkt så tror jag Byns segerchanser ökar en hel del.

Sirius kommer närmast från förlust med 2-4 hemma mot Vänersborg, ett lag Sirius av tradition brukar ha svårt emot. Jag har inte sett Sirius överhuvudtaget än vad jag minns mer än att man väl läser en del och tittar på highlights. En del har hänt sen förra säsongen där bl.a. libero Victor Lundberg (numera gift Berling) gått till Sandviken, Markus Kumpuoja till Vänersborg samt att vi ju ofta på slutet här i Hälsingeskogarna läst att "vår" mv Erik Persson för dagen stjäl rubriker hos Bollnäs GIF efter en bra säsongsstart där. Erik var ju en av två målvakter i Sirius förra säsongen.

Bland nyförvärven i Sirius väljer jag att nämna libero Sune Gustafsson (fr Villa), flyttfågeln Ted Bergström (närmast från Hammarby) samt ännu mera "vår" Matteus Liw som är ny i Sirius den här säsongen. Magkänslan är att Sune kan få svårt att fylla hela luckan efter Viktor Berlig som jag tycker är riktigt bra (är ju dock helheten i försvaret som är det viktigaste). Ted kontra Kumpuoja bör gå jämt ut, i alla fall då den senare var mycket skadad förra säsongen och Matteus får väl hamna på bonuskontot då. Kul med två bröder Liw i Sirius då ju William också spelar där och vem vet, kanske smyger det en pappa Liw i korridorerna på Studan också?! I så fall definitivt på pluskontot!

Man vill ju på nåt vis att det alltid ska gå bra för Sirius, i alla matcher utom mot Byn. Ett klassiskt lag med en klassisk supporterskara (Västra Sidan) som gillas i hela bandysverige. Samt dels för att det senare säsonger funnits en del "stänk av Edsbyn" i laget då nämnda bröderna Liw finns där nu, Mattias Hammarström har en säsong där på senare år samt att Edward Sigfridsson också provat vingarna där. Dessutom två Määttä i Sirius i form av pappa Esa och mittfältare Teemu. Så ja, jag inbillar mig att Sirius kan vara "andralaget" för många Edsbysupportrar!

Min känsla utan att ha sett Sirius är att dom bör kunna bli bland dom 10 lag som går till slutspel då ju lag 7-10 spelar åttondelsfinal vilket väl räknas till slutspelet (?). Åttondelsfinal tror jag Sirius spelar då jag rankar dom före både Broberg och Motala. Profilstarka spelare förutom dom redan nämnda är ju t.ex. Ted Haraldsson på högerhalven, Nils Bergström = en härlg lirare på mittfältet och måltjuven Jimi Heinonen som bl.a. lär vara seriens säkraste straffskytt! I kassen finns Anton Andersson som åtminstone i början av förra säsongen konkurrerade ut Erik Persson även om väl Erik tog tillbaka initiativet lite i slutet av säsongen.

Givetvis siktar vi på två poäng i morgon! Med ordinarie lag för Byn (vet inget som tyder på något annat) så ska vi också ha bra chans. Det hackar väl en del än i Byns spel men det tror jag vi får ha överseende med och vi kan inte heller kräva att Byn ska vara lika bra som förra säsongen i min värld. Når den här upplagan dom höjderna så skulle det vara ganska otroligt tycker jag och det mest med tanke på att Tuomas Määttä inte finns i laget den här säsongen = går inte ersätta!

Hörnskyttet hackar hittills mer än "en del". Samtidigt brukar det kunna vara så i perioder för alla lag så det är inget som man ligger sömnlös över ändå. Sen vet man av tradition att Byn har sämre träffprocent på hörnor i november än i februari/mars. Kanske framförallt gäller det Mattias Hammarström som på senare år verkligen verkar välja vilken dag han ställer in precisionssiktet och det har han inte gjort än i alla fall. Oscar Wikblad satte till slut i alla fall en hörna sist mot Hammarby vilket kanske kan ge en ketchupeffekt även till i morgon.

Skulle Byn vinna i morgon så kom jag av en slump på att då är vi hittills plus/minus noll i poängkolumnen om man jämför med samma matcher mot dessa lag förra säsongen. Då tappade vi poäng mot Sirius borta, förlorade hemma mot Villa samt av vi då vann borta mot Vetlanda som vi nu förlorade. Mot Hammarby hemma vann Byn även förra säsongen. Så 5 av 8p i motsvarande matcher förra säsongen skulle vara detsamma även nu vid seger i morgon.

Matchstart i morgon är kl 15.00 och personligen är det en tid jag INTE gillar! Mitt i för mig en av veckans höjdpunter V75 som börjar kl 16.20.. Så får jag önska Byn så gå ut hårt i morgon och stäng matchen innan paus! Det vore mumma i min värld men såklart viktigast att vi bärgar två poäng. Lämnar dock en liten brasklapp angående matchreferatet i morgon som kan komma in "normalsnabbt" men i så fall i kortare form. Annars senare och "normallångt"! :)

Tre matcher i omgången spelas ikväll fredag: Broberg-Vetlanda (tror på 2a), Villa-Bollnäs (1a men har blivit impad av Bns!) samt Tellus-Hammarby (superklar 2a). I morgon spelas förutom vår match även Vänersborg-Västerås och där tror jag på Vbg. AIK-Sandviken och Motala-Frillesås är coronainställd bägge två. Hoppas vi klarar oss från det eländet!

Ha en bra fredagkväll alla läsare!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil