Hoppa till sidans innehåll

Inför: Sirius-Edsbyn

16 DEC 2021 21:02
En av de svåraste bortamatcherna för säsongen väntar i morgon fredag då Edsbyn beger sig till Uppsala för match på Studenternas IP mot Sirius. Ett hemmastarkt lag med bra publikstöd dessutom.
  • Skapad: 16 DEC 2021 21:02

Dags för utomhusmatch, vår tredje för säsongen. Den första gick bra, borta mot Bollnäs och den andra på Zinken i söndags gick också bra men känslan är att morgondagens uppgift är svårare. På Sävståas vinner vi nästan alltid, så är känslan i alla fall även om vi vunnit klart där nu. På Zinken har vi väl också plusstatistik senaste åren. På Studenternas vinner vi nästan också alltid OM matcherna spelas i MARS medan vi ofta har svårare där säsongens övriga månader. Förra säsongen slutade den här matchen 6-6 efter att Byn spurtat ikapp sent om jag minns rätt och säsongen före blev det 2-2 i en snömatch. Prognosen för i morgon är uppehåll och 2-3 plusgrader så kan väl ändå bli hyfsade förutsättningar.

Sirius är just nu på 6e plats i tabellen och känslan är att man uppträder stabilare den här säsongen än förut då det varit lite jojo-varning a'la Vetlanda även på Sirius. Nu har man vunnit sju av 13 matcher och man har bl.a. slagit Västerås hemma med 4-1 samt även vunnit borta mot Bollnäs och Vetlanda. Går dock in i en rätt tuff period nu då man efter den här matchen möter SAIK b, Hammarby b på annandagen, och Västerås b innan man sen får fira nyår med att vinna hemma mot Bollnäs den 30/12. Det är väl lite nu vi får se om Sirius är ett lag för topp-6 även efter 30 omgångar eller inte.

Vi har två bröder Liw i Sirius, William och Matteus. Kan inte minnas att jag sett Sirius i nån hel match den här säsongen så vet faktiskt hur mycket speltid det är på bröderna Liw. William brukar spela högerhalv och är väl inte annat jag vet kvar på den positionen. Matteus avbytare på mitten om jag får gissa. Stjärnrollen i laget får väl Ted Bergström Heramb ta på sig och han har levererat hela säsongen och har hittills gjort 19 mål vilket innebär fjärde plats i skytteligan. Lite av ett genombrott har också Albin Thomsen (från Villa) fått, står just nu på 14 mål och är på det placeringen före vår Jonas Edling i skytteligan då Jonas gjort 13 mål som näst bäste målskytt i Byn. Hos oss toppar ju Oscar Wikblad på 27 mål.

Även i övrigt så innehåller Sirius ett rätt så namnkunnigt lag med spelare som är lite närmast under toppskiktet individuellt, tänker mest på libero Sune Gustafsson (tog inte riktigt plats i Villa), Stefan Kröller ("bortvald" av VSK som ville satsa på offensiva backar, typ Joneby..), Ted Haraldsson som huserat på hög nivå i Sandviken i många år samt David Thorén som väl varit i Hammarby i alla fall, kanske inte åter p.g.a. utsatt konkurrens där dock men tillbaka är han i alla fall. Målet vaktar Anton Andersson som ju konkurrerade ut Erik Persson när dom bägge tampades i Sirius tidigare och det är väl om inte annat en merit nu när Erik Persson gjort en kanonsäsong i år i Bollnäs. Vet inte hur Anton varit faktiskt men känns som en stabilt bra Elitseriemålvakt i min värld.

Lurig match det här. Nu när vi bockat av Villa, Västerås och Sandviken borta så är det här i mina ögon en av de klart svåraste kvarvarande bortamatcherna när man väger in allt. Men Edsbyn har ju "hittat vägar att vinna" många matcher den här säsongen och har säkert främst ikväll stakat ut vägen som ska ge två poäng även borta mot Sirius. Samtidigt känner man att snart måste det väl komma en liten dikeskörning också (?). Undviker vi det så är det ju helt otroligt.

Dock så verkar det vara ett go utan dess like i årets upplaga av Edsbyn och man blev ju uppriktigt sagt jätteglad av att läsa intervjun med Per Hellmyrs på Bandypuls efter Vetlandamatchen. Främst var väl hela intervjun mer eller mindre en ödmjuk hyllning till sina lagkamrater men där jag ändå tycker den här meningen sammanfattar väldigt mycket: "Det är en otrolig hunger och spelglädje i laget. Jag tror aldrig jag varit med om något liknande. Vi vill bara ha mer och mer". Då har ju ändå Hellmyrs en del att jämföra med tänker jag. Som också hyllar Byns defensiv som börjar högt upp i banan: "Det är fruktansvärt hårt jobbande forwards och mittfält som naglar fast dem så vi kan sno boll på offensiv planhalva många gånger". Det är väl lite Jonas Edlings signum över det och där tror jag Jonas är bandysveriges bäste läromästare i hur forwards ska uppträda i spelet utan boll och det syns också på Jonas forwardskamrater.

Just Jonas Edling och Mattias Hammarström är två personer/spelare som väldigt många halkar in på när man "diskuterar bandy på stan" just nu. Bättre än på många år är betyget många sätter på dessa två rävar och jag är också benägen att hålla med där. Det lyser i ögona på bägge två igen på ett sätt som gör att man får upp fina minnesbilder på hur det då brukar kunna gå i slutet av säsongerna! Nu när det rullar på så här bra för Byn så är det såklart mycket som känns positivt men då är det också extra viktigt att hela tiden göra om samma procedurer om och om igen. Som det här att ta sig an varje match lite som att det skulle vara säsongens sista match vilket Byn har varit enormt duktiga på den här säsongen och det är ju egentligen nyckeln till allt hittills. Det i sig kan nog vara mycket tack vare att det är så många nya krafter i truppen som framförallt är hungriga men också nyfikna samt sugen på framgång. Så fortsätter Byn lika där så har vi bra chans på Studenternas även nu i december!

Morgondagens match är för Byns del den sista innan annandagsderbyt (du har väl köpt biljett??). Blir intressant att se om Byn fortsatt kör vidare med Henke Karlström i målet eller om det är dags att Oscar Löfström får en match igen. Henke har varit fantastisk men jag tycker det är viktigt att vi får igång Oscar igen också så jag hoppas faktiskt lite på att nr 97 får vakta kassen i morgon.

Det är fyra matcher till i morgon där framförallt en sticker ut, nämligen AIK-Villa Lidköping. Repris på förra säsongens SM-Final och där AIK skulle behöva få en framgång för att komma med i snacket mer igen. Verkar som Erik Pettersson blir fräschare och fräschare i sitt knä och då höjs ju också slagstyrkan i rejält i AIK. Där har ju AIK ett rejält sparkapital och Erik siktar säkert på att vara som bäst i ett kommande slutspel och den planen ser ut att hålla, vad man läst på slutet i alla fall. Villa tappade poäng mot Broberg senast och Villa är ju vår största antagonist i tabellen just nu och sällan har det väl jublats så mycket för ett Brobergsmål i vår arena som när Broberg kvitterade till 7-7 mot Villa i tisdags. Intressant match, skulle vilja se den också!

Övriga tre matcher i morgon är: Broberg-Tellus, Vänersborg-Örebro och Vetlanda-Hammarby. Två hemmasegrar för Broberg + Vbg bör det ju bli även om man alltid ska komma ihåg att Vbg har svårt att föra matcher. Vetlanda-Hammarby är faktiskt en jäkligt viktig match, inte helt omöjligt att ett av lagen kan hamna i negativt kval om man förlorar "fel matcher" framöver. Jag tror Bajen vinner.

Påminner om att köpa biljett till Annandagen >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/ jolla inte å tänk tanken att du ska se den från soffan OM du kan se den live i alla fall! Det kan vara säsongens misstag i så fall tror jag.

Då längtar vi till klockan blir 19.00 nästa gång!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png