Hoppa till sidans innehåll

Inför: Sandviken-Edsbyn

01 JAN 2021 20:11
Årets av tradition största vilo- och pizzadag är strax till ända och i morgon är det dags för bandy igen. Toppmatch väntar för Byn som möter Sandviken på bortaplan och det ska bli en väldigt intressant match.
  • Uppdaterad: 01 JAN 2021 20:11

Efter inställt mot Tellus hemma i onsdags så tror jag Byn istället fick bäst möjliga uppladdning inför morgondagens match då man istället fått träna några gånger i rad utan match emellan vilket nog varit värdefullt. Sandvikens förutsättningar är att man var ner till Lidköping i onsdags och gjorde en bra match mot Villa (förlust 5-3) trots att 2-3 ordinarie spelare saknades. Förhoppningsvis är dom tillbaka i morgon då jag vill se dessa lag mäta sig med varandra med ordinarie trupper.

Om vi börjar med Sandviken så har jag berömt dom mycket förut så det är ni säkert trött på så ska besinna mig lite nu då! Men Sandviken har kort och gott gjort det väldigt bra och spelar som att man är ett topp-4 lag vilket inte var något som var givet före säsong då både Hammarby och Västerås ropades ut som minst lika stora aspiranter på det. Sandviken spelar dessutom en sevärd bandy med ett lag som egentligen inte är speciellt namnkunnigt (Berlin, Othén undantagen) men lagledningen med Jocke Forslund i spetsen har fått många spelare att växa i sina roller så det märks faktiskt inte så mycket att på senare år bl.a. Erik Säfström, Linus Pettersson och Daniel Mossberg lämnat.

Sen tror jag spelare som Daniel Berlin och mv Joel Othén faktiskt tycker det är väldigt kul att för engångsskull spela i ett lag som före säsong inte var med i diskussionen om att spela SM-Final. Den pressen har man haft i så många år så jag tror dom istället tycker det här är väldigt inspirerande och bägge har också hittills gjort sin bästa säsong på länge tycker jag som kollat på Sandviken ganska ofta.

Hoppas också libero Viktor Berling (tidigare Lundberg och ny från Sirius i år) är tillbaka i morgon. Viktor + Rasmus Forslund saknades mot Villa, tycker det var en till också men kommer inte på vem. Viktor ersätter denna säsong Linus Pettersson som valde pengar före SAIK och gick till AIK inför den här säsongen. Jag tycker Viktor är en mer komplett bandyspelare/libero än Linus och således tycker jag SAIK bytt upp sig där så hoppas Viktor är tillbaka i morgon så får ni själva göra er egen bedömning där.

Sandviken dominerade första halvtimmen mot Villa borta senast men blev straffade på omställningar och hamnade ändå i underläge 0-3 efter 35 min. Sen dog matchen lite i andra halvlek så då bytte jag match. Sandviken har även slagit AIK borta med 4-3 samt spelat kryss här mot oss via 5-5. Återstår att se om SAIK kan prestera "hemmalagsbandy" nu också då kraven på laget nog blir lite högre nu när man gjort så bra ifrån sig i bortamatcherna mot de tippade topp-3 lagen. Skulle man även visa sig hantera det DÅ tror jag SAIK t.o.m. kan vara med i diskussionen om SM-Final senare i vår, i så fall före säsong en skräll modell större!

Edsbyn då?! Mår bra tror jag! Har vunnit tre raka utematcher på bortaplan och fick kriga sig till segern senast mot Motala vilket jag tror är bra för Byn att få vinna såna matcher just nu. Nu tror jag Byn är väldigt laddade för att möta Sandviken under bra förhållanden i morgon och jag tror vi kan få se en riktigt bra bandymatch så missa inte den! Förhoppningsvis är Robin Öhrlund tillbaka igen också så även Byn kan ställa upp med starkast möjliga lag. Rasmus Skarps gör det jättebra som backup annars men tror det är bra för Byn mer långsiktigt om Robin får spela mer kontinuerligt nu.

Finns väl inte så mycker att peka på när det gäller Edsbyns spel på slutet som varit klart godkänt. Ska möjligtvis vara att jag tycker Hasse Andersson har nästan lite för mycket boll i matcherna (i matcher med bra förhållanden iaf) och det känns lite som motståndarna lägger mycket tid på att läsa av vad som sen händer i nästa skede när Hasse har bollen och även lyckas rätt bra med det. Lite mindre Hasse och lite mer Daniel Popa tror jag Byns spel kan må lite bättre av om man får tycka lite.

Samt att jag fortsatt leker med tanken att se Joakim Svensk som def-mitt i någon match men samtidigt kanske fel att laborera nåt mer nu när vi ändå går in i januari månad och det börjar närma sig slutspurt i serien. Dock om det skulle tillkomma skador/slitage nu när det blir tätt med matcher framöver så kan det ha varit bra att ha testat också även om jag inte tror Byn resonerar så i det fallet. Men tycka kan man ju när man får chansen! :)

Det är avslag kl 17.00 i morgon och det spelas även fyra matcher till i morgon: Kl 14.30 Tellus-Villa samt kl 15.00 Frillesås-Vetlanda, Motala-Hammarby och Sirius-Bollnäs. Dom två sistnämnda känns väldigt svårtippade och viktiga! Alla dom fyra lagen ligger resultatmässigt lite på minus sista tiden även om Hammarby vann en viktig seger borta mot Bollnäs senast. Förlorarna i dom två matcherna hamnar dock i ett prekärt läge utifrån målsättningarna man hade inför säsongen och matcherna känns egentligen som två kryssmatcher så chansspela det kanske! På söndag spelas sedan AIK-Västerås och Vänersborg-Broberg.

Avslutar med att summera Brindholms 2a Utmaning: Travet igår blev ju ingen succé och det blir underkänt betyg på den tippningen (4 rätt). Det blir ju ofta lite som det börjar med trav och när dom tre hästarna vi hade i avd 1 samtliga hade galopperat innan dom kom till första kurvan så anade man hur dagen skulle bli! Ganska sällsynt att sånt händer faktiskt (särskilt när två av dom sällan galopperar överhuvudtaget) men typiskt nog skulle det bli så nu då... så lite surig vart man ju då men samtidigt är man härdad sen förut!

När jag summerar allting efter travet så landar summan till föreningen på = 27 173 kr. Så den summan för jag över till EIF Bandy på måndag. Riktar ett STORT TACK till alla som var med! 328st var med vid första utmaningen och till slut 326st den här gången och alla namn har jag uppskrivna. Många som inte bor i Edsbyn var med och flera mejl av främst dom har jag fått vilket också känns extra roligt. Det märks så väl hur mycket BANDYN förenar Edsbybor som även är utflyttade men som ändå vill vara med och bidra med det dom kan.

Det är ju också EXTRA VIKTIGT att vi kämpar TILLSAMMANS den här säsongen som blivit så annorlunda för föreningen. Mina två utmaningar har nu tillsammans gett 64 000 kr till föreningen och det skulle vara kul att testa en 3e så småningom för att se om det går nå 100 000 kr på en så förhållandevis enkel grej! Dessutom har ju Farmers alla fantastiska insamlingar redan gett rejält med pengar till Bandypengen. 

Samtidigt, som jag skrivit förut, så får ju inte sånt här "ta pengar" från t.ex. Miljonklubben som ju uppnått sitt mål på EN MILJON fyra år i rad nu (med tre SM-guld som följd) för tappar vi istället motsvarande pengar där så går det ju på ett ut i slutänden.

Lägger därför en länk till Miljonklubben här och hoppas det blir lite fart där närmsta tiden, det skulle värma MYCKET i så fall! Även autogiro på 85 kr/månad finns ju som alternativ om man tycker det passar bättre >>> https://www.bandybyn.se/Miljonklubben/

Då laddar vi för en toppmatch i Göransson Arena i morgon med avslag kl 17.00.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil