Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Inför: Sandviken - Edsbyn

10 JAN 2019 22:32
Morgondagens match i Göransson Arena har varit förprickad i kalendern sen länge! Sandviken-Edsbyn en fredagkväll hamnar högt på en topplista gällande säsongens bästa och intressantaste matcher och nu är den här.
  • Skapad: 10 JAN 2019 22:32

Två lag i bra form möts i morgon i Göransson Arena i en match som väl lite handlar om vilket lag som ska bli förste/ende utmanare till Västerås om andraplatsen i tabellen. Just nu VSK tvåa på 31p medan Byn 30p och SAIK 29p jagar därefter. Förloraren i morgon får i första hand se till att behålla sin värdefulla topp-4 placering medan som sagt vinnaren kan rikta in sig fullt ut på att jaga Västerås. 

Sandviken vann med 6-0 borta mot Hammarby igår och gjorde en av säsongens bästa matcher. Undertecknad såg inte den insatsen komma riktigt men nu gjorde den det och det visar kanske mest att SAIK lagt sin ”kris” bakom sig och nu tänker vara med i racet om SM-bucklan (?). Vi vet ju vilken otrolig kapacitet ett bra Sandviken besitter och presterar dom på sin högsta nivå så får Byn höja sig rejält i morgon för att utmana.

 

Edsbyn å sin sida har mött lite annat motstånd i de sista matcherna och utan att förringa motståndarnas kapacitet så har Byn vunnit i alla fall en del av de fyra sista matcherna (Tellus, Vetlanda, Sirius, Broberg) nästan lite på halvfart. Risken med det är ju såklart att vi omedvetet kan tappa tempo och klarar vi inte av att växla upp i morgon så kan det bli svårt att hänga med i svängarna. Minns jag inte fel så var det lite så det blev ifjol då vi också hade Västerås den 28/12 och sen några mellanmjölksmatcher runt nyår och trettonhelgen. Eller ja, lite det upplägget har vi de flesta år på senare tid faktiskt. Då mötte vi också Sandviken den här fredagen och fick stryk med 5-1, orkar inte leta referatet från dess men har för mig vi blev lite frånåkta då. Anders Svensson var den som höll siffrorna nere om jag minns rätt. 

Då vill jag hellre komma ihåg säsongen före det när Byn vann, också samma fredag, med 7-3 i Göransson. Då var Byn riktigt vassa och gjorde även sin busschaffis (och min vän och stolsgranne på Primläktaren i Arenan) Kent extra glad som firades för 50 fyllda år med start i Göransson den helgen. Så det är med den bilden (bandymatchen alltså) jag åker till Göransson i morgon och i förhoppning att få en repris på det.

 

Den gången spelade inte Daniel Berlin i Sandviken utan den säsongen hade han orange tröja på sig, den stackar’n. Nu finns han i svart tröja nr 6 och jag tror att det blir en extra ingrediens i den här matchen det som hände i mötet i Edsbyn i november (Välitalo) och där Berlin i efterhand blev avstängd. Berlin ville inte uttala sig när disciplinnämnden så småningom utdömde sitt straff på tre matchers avstängning men får jag tro så ”uttalar” han sig nog gärna på ett annat sätt i morgon och med garanti så är Berlin en av dom spelare på planen som kommer att sälja sig dyrast i morgon. 

Det finns väldigt många tongivande vinnarskallar i bägge lag som kan spela en huvudroll i den här matchen och presterar många av dom på topp i morgon så kan det bli en otrolig holmgång. Det finns ju många i Byn som brukar kliva fram i såna här matcher och vad som nästan är extra viktigt är att BÅDE Hans Andersson och Daniel Burwall Jonsson på sina halvplatser presterar så nära på topp som möjligt i morgon. Tuomas Määttä kommer SAIK att försöka håva in och blir han för ensam kan SAIK lyckas men om fler presterar på topp så kommer det att bli ytor ändå för Tuomas också. Skyttet som vanligt väldigt viktigt i matcher av den här typen och det känns ändå som våra starkaste kort på den avdelningen, Edling, Hammarström och Wikblad, hittar på målet allt oftare nu än tidigare på säsongen. Det lag som vinner hörnmatchen kan såklart mycket väl också vinna matchen i morgon. 

Eller avgör målvakterna? Står det en VM-plats på spel mellan Anders Svensson och Joel Othén? Jag anar att Svenne Olsson/Stefan Söderholm någonstans lite har haft Patrik Hedberg som förstemålvakt men jag tror även dom börjar vackla i den tanken nu i så fall. Hela Hammarby känns vara i gungning, inklusive Hedberg. Men skulle dom fortsatt ha Hedberg som etta så är det mycket sannolikt att matchen i morgon mellan Svensson/Othén avgör vem som får åka med till VM. Det är i såna här matcher man som målvakt måste kliva fram och vara en avgörande faktor till i vilket läger segern hamnar. Så även den matchen i matchen blir en oerhört intressant ingrediens i morgon.

 

Är i lite tidsnöd så nöjer mig där ikväll! Omgången är utspridd över tre dagar och förutom vår match så spelas även hälsingederbyt Broberg-Bollnäs i morgon samt att Västerås tar emot Vetlanda hemma. Det bör ju bli favoritsegrar i bägge mötena, i alla fall ett revanschsuget Västerås tar solklart Vetlanda. Broberg såg slitna ut i andra halvlek igår och jag undrar om man har geist nog att rubba Bollnäs i morgon, jag tvivlar starkt på det. En målsnål match som Bollnäs vinner med två, tre mål är grundtipset. 

Hoppas så många som möjligt försöker se morgondagens match på plats! Det är ju fattiga januari vilket såklart kan stöka till det för många men annars är det något helt annat att se såna här matcher live än på Bandyplay. Matchen nästan utlovar mycket kamp och känslor och sånt går inte fram på alls samma sätt via webben som live, där är live oslagbart, blir en helt annan atmosfär att se matcher live överhuvudtaget ju.

 

Vi hoppas Byn säljer sig dyrt i morgon och att vi får med oss något bra från Göransson Arena. Då skulle helgen bli skön och slutspurten av Elitserien superintressant!  

Heja Byn!

 

/Håkan Brindholm

 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
  1. Hoppas på 2 poäng.Då tror jag att Byn fixar 2a platsen.

    (Ronald 2019-01-11 kl 13:21) Anmäld
  2. Bra skrivit, byn vinner med uddamålet

    (Pelle Sigvardsson 2019-01-11 kl 07:30) Anmäl


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil