Hoppa till sidans innehåll

Inför: Sandviken-Edsbyn

24 NOV 2021 19:52
Två svåra bortamatcher på schemat den här veckan med start i Sandviken på torsdag. Överlag är det en vecka med många bra och viktiga matcher varav Byns matcher är två av dom.
  • Skapad: 24 NOV 2021 19:52

Sandviken och Bollnäs borta inom loppet av mindre än 72 timmar är Byns uppgifter den här veckan. Luriga matcher som tusan och skulle vi komma ur dessa med fyra poäng så skulle jag vara otroligt nöjd för det tror jag inte speciellt många lag i serien mäktar med mot dessa två lag. Så det ska vi inte kräva för att vara nöjd men sen kommer antagligen matchernas utseende i sig att i slutänden avgöra om vi blir nöjda eller inte.

Vi ska fokusera på Sandvikenmatchen här även om sista dansen (?) på Sävstaås på lördag kl 16.00 som höjdpunkt tenderar bli något alldeles extra. Har hört att folk som knappt satt sin fot på Sävstaås genom alla år funderar på iväg på lördag för att ta adjö av arenan och ta Byns sista (?) seger där!

Sandviken borta i serielunken har jag fått för mig att Byn haft svårt att vinna på senare år. Har dock inte kollat upp det utan går på magkänsla där. Förra säsongen 1-1 i alla fall i en match som inte gick till historien på något sätt och både förhoppningsvis och troligtvis får vi se fler mål i morgon. Meniskskadade Daniel Berlins vara eller icke vara i matchen är givetvis intressant men det är väl ändå inte sannolikt att tro att Berlin är tillbaka i spel 16 dagar efter att skadan uppstod. Små frakturer i menisken, borta från spel x antal veckor löd ju domen Berlin fick.

Sandviken har väl gjort ungefär det man förväntat sig av dom i serieupptakten. Har en förlust borta mot AIK med klara 6-1 samt kryssat mot Bollnäs och Villa hemma samt vunnit knappt hemma mot Bajen men lite klarare mot Frillesås, Tellus och Örebro. Så poängmässigt ungefär där man ska vara även om krysset hemma mot Villa imponerar klart mer än dito mot Bollnäs. I dom matcher jag sett med SAIK tycker jag inte det lyst lika mycket hunger om SAIK hittills den här säsongen, var ungefär samma stuk i Svenska Cupen.

Sen är säsongen ung ännu och SAIK har haft lite stök med tidigare lång frånvaro på vänsterhalv Albin Bjerkegren och nu med Berlin borta i några matcher då. Så det som blev till ett ganska välstämt piano under resans gång förra säsongen behöver nog lite mer tid på sig för att få pianot lika bra stämt den här säsongen är känslan just nu i alla fall. I år är också Sandviken lite mer påpassade än ifjol då man verkligen flög under radarn utan att någon riktigt trodde på dom. Då tyckte jag SAIK spelade den mest underhållande bandyn av alla lag men än så länge har jag inte fått samma feeling den här säsongen. Risk man får äta upp det i morgon kanske! 

Ett nyförvärv har Sandviken inför säsongen och det är Samuel Heeger (från Sirius) som ryktet säger att även Edsbyn var på jakt efter inför säsongen. Obekräftade uppgifter dock. Samuel är väl mittfältare/forward men har under Bjerkegrens frånvaro spelat halva också men lär väl nu vara tillbaka framåt i planen då. Nr 88 har Heeger om ni vill bedöma honom. Sandviken i övrigt kan ni väl ganska bra (?). En Joel Othén i målet som jag tyckte växte rejält förra säsongen men kanske även där lite mer medium hittills i år. En bra libero i Victor Berling, en artist på högerhalv i Albin Airisniemi, en Jesper lite likt vår Jesper i offensive backen Jesper Jansson. En jämnstark offensiv där många kan ha "sin dag" men där väl ändå nr 9 Hannes Edlund sticker ut. Vi får se i morgon om någon och isåfall vem som stjäl rubrikerna.

Edsbyn visar upp en stabil form och vann senast 9-2 hemma mot Tellus. Fortsatt så är Motala hemma enda plumpen men det har väl ändå hamnat på plus nu med fem av sex poäng mot Västerås, AIK och Villa. Spelet hackar och far stundtals men gillar det här uttrycket att "Byn hittar vägar att vinna matcherna ändå" och det är en ack så stor styrka att ha med sig säsongen igenom. Grottar inte ner mig så mycket i Byn ikväll utan konstaterar mer att man både ser själv i matcherna och hör i "snacket på stan" att var det lite turbulent innanför väggarna på Ön förra säsongen så är det i stort sett motsatsen i år med stor delaktighet, mycket hunger och en skön känsla i truppen.

Hoppas också på att Farmers får iväg en buss till Sandviken i morgon. Skulle gilla väldigt mycket om Farmers kunde bli lite nya Västra Sidan som alltid har minst ett dussintal supportar på plats oavsett var i landet som Sirius spelar. Många gånger kan 25 pers som är gränsen för att få iväg en supporterbuss numera falla på dom sista ca 10st och JAG är numera inte nå bättre än någon annan att bidra där. Men jag skulle önska att dom kanske ca 12-15st sjungande Farmers som gärna skulle vilja åka på alla matcherna också skulle få ta sig iväg för jag tror sånt betyder väldigt mycket för laget. Hur löser man sånt? Finns det nån mindre buss att hyra såna gånger som isåfall såklart blir dyrare per person men DÄR skulle jag, och säkert fler med mig tror jag, gärna bidra med en slant isåfall så dom mest hängivna tar sig iväg. Nåt att spinna vidare på? Samla in ca 20 000 kr som kan heta "Buss-Akuten" där man kan få "nalla" mellanskillnaden som fattas såna gånger (?). Jag spånar fritt men nog tror jag VI kan ro ihop 20 000 kr till nåt sånt om det löser nåt! :)

Tre matcher ikväll som väl pågår när det här läggs ut antar jag: Vänersborg-Broberg, Tellus-Västerås och Örebro-Bollnäs. Tre bortasegrar? Det är mitt grundtips i alla fall. Tror smarte Skarps o co syr ihop en bra matchplan som Vbg inte rår på. VSK vinner ju. Bollnäs bör vinna men Örebro kan ha fått en kick av poängen mot Bajen som dom tog helt välförjänt. Lite lurigt läge för Bollnäs som nog lite omedvetet också sneglar lite mot lördag!

Fem matcher i morgon, förutom våran: Frillesås-Vetlanda (den nyper faktiskt Frillesås mot darriga Vetlanda), Motala-Hammarby (8 av 10 tippar Motala kanske, mysläge för Bajen som kan skrälla tror jag), Sirius-AIK (hoppas Sirius såklart, är det sannolikt? Kanske inte ändå men med Västra Sidan så kan det hända!) samt Villa-Rättvik som inte ens är spelbar som 1a.

Då hoppas vi Byn inleder dom 72 timmarna på bästa sätt och knäpper Sandviken i morgon! Det skulle isåfall vara minst en bonuspoäng i min bok.

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png