Hoppa till sidans innehåll

Inför: Rättvik-Edsbyn

02 DEC 2021 21:16
Edsbyn får bege sig till Dalarna för match i morgonkväll då en av säsongens nykomlingar IFK Rättvik tar emot i, enligt ryktet, fina Rättvik Arena. Edsbyn har att hantera ett stort favoritskap.
  • Skapad: 02 DEC 2021 21:16

Känns som en trevlig fredagkväll att bege sig till Rättvik på bandy och extra trevligt att Farmers fått ihop en supporterbuss dessutom. Det är inte så bara numera att få ihop supporterbuss i framförallt serielunken, något som för 25-30 år sen var nästan helt givet nästan oavsett bortamatch. I alla fall inom 30 mils avstånd, då kvittade det om det var onsdag, fredag eller söndag, buss gick det!

Edsbyn går i alla fall resultatmässigt bra hittills och har vunnit bl.a. fyra uddamålssegrar och två matcher med två mål. Går ju inte mäta sånt men när det är så små marginaler så är jag säker på att publikstödet hjälper till med nån poäng av dom så Farmers har varit väldigt betydelsefulla så här långt, det är min bestämda uppfattning. Därför extra kul att man fick ihop en supporterbuss i morgon också även om man väl innerst inne har en förhoppning om seger med mer än ett måls marginal i morgon.

Samtidigt så är det helt en inställningsfråga. Det finns inget lag i den här serien som man vinner emot bara genom att närvara och hittills har det nästan varit Edsbyns bästa gren, att visa alla lag respekt. Rättvik tog sina första poäng och en historisk första seger någonsin i Elitserien i söndags när man vann 4-3 hemma mot Örebro. En anledning till det var att Christian Mickelsson gjorde årsdebut och drog dit två hörnor och räkna med att Mickelsson är med i morgon också och räkna också med att Rättvik ordnar x antal hörnor. Att "käka boll" på hörnor är helt en inställningsfråga så det jobbet måste Byn göra även mot Rättvik.

Det är mycket Edsbystänk över Rättviks trupp och Edsbyn och Rättvik har ju under många år också haft ett lyckat samarbetsavtal men som nu då upphört då lagen spelar i samma serie. Anders Svenssons bägge söner spelar ju där, Anton Svensson mv och Oskar Svensson. Försvarsspelaren Albin Altberg är ju en ren Edsbypöjk och sen är det väl x antal som gått bandygymnasiet här. Alfred Rustas känner vi väl till bäst som ju spelade i Edsbyn förra säsongen och gjorde det bra. Sen utan att jag har full koll på sånt så mv Adam Björk, Jonas Röine, Clas Boström och Arvid Kihlström är väl också bandygymare. Rätta mig om jag har fel och fyll på med namn om det är ännu fler!

Sen har vi ikonen "nr 68" Peter Törnberg som är huvudtränare i Rättvik och jag vet att i alla fall Pär Törnberg har en roll i staben också, åtminstone att studera kommande motståndare. Osäker om även Ronnie Törnberg finns med. En som dock med garanti finns med är alltiallo Emil "Strumpan" Standberg, färgstark Edsbyprofil även det som bytt från AIK tillbaka till Rättvik i år. Sportchef är Dan Hjelm som vi också känner igen, om inte annat för två säsonger i Edsbyn i slutet av 90-talet. Danne blev snabbt en publikfavorit då han alltid spelade med mycket hjärta. Dock ibland kanske med för lite hjärna men helt klart en profil som gjort stora avtryck hos många supportar när han for fram i flera klubbar i bandysverige. Dannes två söner Jesper Hjelm och Viktor Hjelm finns med i laget.

Största profil och värvning var väl annars 48-årige Rinat Shamsutov som har en viktig roll i ett ungt Rättvik. Krokar fanns även ute på bl.a. Hans Andersson men blev ingen fällning där. Rinat som väl i alla fall jag minns bäst från hans tid i Västerås där runt 2000-talet, han var väl t.ex. med säsongerna när Pelle Fosshaug hade sina "utspel" där han bl.a. svingade klubba mot både Petteri Lampinen och Hasse Andersson. Rinat kom väl fram i IFK Kungälv och var väl där när Sören Persson tränade Kungälv i början på 90-talet om jag minns rätt. Det är ju otroligt längesen och än är Rinat med alltså! Målvakter i hög ålder är väl en sak men som utspelare känns det ganska unikt. Mycket beröm hittills har också Rasmus Plan fått men verkade tyvärr åka på en knäskada senast och är nog tveksamt startande.

Det ska bli kul att se den här matchen och minst lika kul att se Rättvik Arena som jag bara sett från utsidan när jag varit Rättvik på trav. Ryktet säger att den är väldigt fin så det blir intressant att se i morgon och sen tror jag dessutom att det är billigare att åka till Rättvik på bandy än på trav!

Behöver väl inte spekulera så mycket i själva matchen som ju antagligen lär spelas med Edsbyn ganska kraftigt i förarsätet och Rättvik i en förhoppning om att få omställningslägen. Vi behöver fortsatt jobba med den typen av spel så det kan faktiskt vara bra att få två sådana matcher i rad nu. Såg Kuben rapporterade alla tillgängliga utom mv Oscar Löfström som haft problem med en sträckning baksida lår men som är på gång tillbaka. Finns ju ingen anledning att stressa heller då Henke Karlström växt ut till en klart bra Elitseriemålvakt sista veckorna.

Vi får inte plumpa i morgon, det skulle kännas onödigt! Viktigt att få en bra start på denna femdagarsperiod med nya matcher på söndag borta mot Hammarby och tisdag hemma mot Broberg. Även om vi antagligen är favoriter i alla tre matcherna så skulle det nästan vara "för bra" om vi kan gå rent även i dessa tre matcher. Vi tar en i taget och bockar förhoppningsvis av Rättvik i morgon!

Full omgång i morgon: AIK-Örebro, Bollnäs-Villa, Broberg-Hammarby, Motala-Sandviken, Sirius-Frillesås, Vetlanda-Västerås och Vänersborg-Tellus. AIK studsar väl tillbaka efter derbyförlust igår men ändå lite mysko att AIK var så blek då och Örebro är värd en skrällseger snart. Bollnäs hoppas kylan ska få Villa att svaja/frysa men Villa bör nypa den oavsett. Broberg gjorde kanske sin plumpmatch sist mot Örebro men vann ändå. Fredag, Hammarby hemma och topp-3 i tabellen, det ska väl locka 1300 Söderhamnare (inkl. en del Bajare) till HelsingeHus Arena?

Motala skulle kunna nypa SAIK men får väl viktige Niklas Ögren avstängd nu efter proppen på Christoffer Edlund igår och det räcker nog för att SAIK ska slingra sig ur den tror jag. Sirius med bra publikstöd vinner och Vänersborg måste vinna! Västerås är väl också mysko så här långt men brukar väl trivas i Vetlanda och en drös VSK-are är ju också värvad från Vetlanda så extra viktigt att vinna också därför. Samtidigt som nog Vetlanda har högt på sin önskelista att få tvåla dit just VSK.

Jag tänker ta ledigt i morgonkväll och stå över att skriva nåt om matchen. Kör nån kombinerad summering Rättvik + Inför Hammarby på lördagkväll istället. Hoppas och tror på förståelse.

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png