Hoppa till sidans innehåll

Inför: Örebro-Edsbyn

09 DEC 2021 21:14
Som vanligt fredagsbandy och denna gång borta mot Örebro SK, en klassisk klubb i bandyhistorien så känns faktiskt lite kul att skriva den rubriken. Edsbyn klara favoriter i matchen.
  • Skapad: 09 DEC 2021 21:14

Det var en rolig tisdag för vår del med seger 8-1 hemma mot Broberg. Den matchen är väl lagd till handlingarna både av laget och mig nu men jag lär återkomma till den i mina rader den här säsongen tror jag för den är värd att "plocka upp" emellanåt. För första gången den här säsongen fick man faktiskt lite feeling då tyckte jag. Man vet att ska man nå Studenternas i mars så krävs oerhört mycket och det främst i slutspelet och även fast Byn hela tiden "hittar vägar att vinna" så har man inte känt sig helt tillfreds med Byns spel så här långt.

Har tänkt lite att även om det är tidigt på säsongen så har det fattas för mycket för att våga tro på Studenternas och det ska man heller inte kräva den här säsongen vilket jag fortsatt också tycker. Det skulle kännas orimligt att ha den kravbilden. Dock så tycker jag att segern sist var ett styrkebesked av Byn och i ingen match tidigare så har Byn varit så jämnbra över 90 min som man var då. Så sånt ger ändå feeling! Vi må vara ovanligt många nya i orkestern den här säsongen men det var nog också väldigt längesen man såg att Edsbyn hade så roligt när man spelar bandy och då kan ju det ena uppväga det andra också. Intressant fortsättning!

Örebro på schemat i morgon. En av två nykomlingar den här säsongen och laget ligger tillsammans med Tellus och Rättvik i botten av tabellen med 2p. Örebro är det enda lag som inte vunnit någon match ännu men jag tycker ändå att Örebro känns aningen bättre än sina kombatanter därnere. Tyvärr är väl risken stor att dessa tre lag ändå blir avhängda och glappet är ju redan nu 5p till närmaste lag ovanför som är Frillesås på 7p. Örebro har tagit sina poäng borta mot Hammarby (4-4) och hemma mot Bollnäs (5-5), två matcher som Örebro ledde på slutet men motståndarna hann ikapp. Tycker ändå Örebro visade fina kvalitéer i bägge dom och Byn åker inte till Örebro och bara hämtar två poäng i morgon.

Bröderna Folkesson, Simon och Robin, är väl dom mest kända i Örebro för Elitseriepubliken då Simon spelat i både Broberg, Västerås och en säsong i Hammarby. Robin har spelat i Vetlanda och Västerås och var även med och tog upp AIK i Elitserien. Emil Juhlén finns också i laget, har väl spelat i Västerås och AIK om jag minns rätt. I dom matcher jag har sett har dock vänsterhalv nr 61 Martin Flodström varit bäst, ny för säsongen från Tillberga. Riktigt sevärd med en härlig skridskoåkning och bra teknik. Bra har också nr 11 Vilgot Sjölander varit, främst mot Hammarby som jag tittade på. Folkessonbröderna är väl också bra men är också lite kontroversiella i min värld då dom ofta fokuserar på domaren för mycket vilket mer gynnar motståndarna än egna laget om man slösar energi där. Få se om nån av dom lever upp till det även i morgon.

Av lagen därnere, Rättvik, Tellus och Örebro, så känns Örebro tänka mer offensivt än övriga två lag och det är ju sånt man vill ska ge utslag i långa loppet. Det är väl också bästa sättet att utvecklas över tid och även om det skulle bli så att dessa tre lag åker till slut så tror jag främst Örebro kommer att ha haft nytta av den här säsongen även kommande säsonger. Men det kommer även Rättvik och Tellus ha såklart men där känns det mer vara prio defensiv. Givetvis inte heller klart än att det blir dessa tre lag som åker men det känns onekligen tufft att reda ut det hela.

Örebro är ju en anrik bandyförening och som vunnit FEM SM-Guld genom åren och dom hade sin storhetstid på -50 och -60 talet. Av dom så har TVÅ vunnits mot Edsbyn och det är det enda lag som lyckats med den bedriften vad jag kan se. 1955 och 1958 var det som Örebro besegrade Edsbyn, med hela 7-1 första gången och med 3-1 år 1958. Sen har man dock lyckats förlora TVÅ SM-Finaler mot BOLLNÄS, 1951 och 1956 och det känns ju som en jäkla bedrift i sig! Hamnar man även i Guinness Rekordbok då? Borde ju vara så och det "rekordet" kommer definitivt ingen att slå. Kul i alla fall att klubbar som Örebro är tillbaka i Elitserien och för min del får dom gärna hänga kvar men det ser ju som sagt tufft ut och vill inte att Byn lämnar några poäng i morgon heller.

Det är så tätt mellan matcherna så jag har svårt att hitta något matnyttigt att skriva om känner jag så får se hur det blir med Inför mot Hammarby.. För utifall det inte framgått så spelar Byn igen på SÖNDAG kl 14.00 borta mot Hammarby på Zinken, den match som ställdes in förra söndagen. Så istället för en femdagars-tour med tre matcher på fem dagar med start förra fredagen så kommer den nu istället då för på TISDAG har vi ju sen Vetlanda hemma. Efter det är det som sista match före juluppehållet för Byns del match borta mot Sirius nästa fredag.

Övriga matcher i morgon: AIK-Bollnäs, Broberg-Vetlanda, Hammarby-Frillesås, Sirius-Motala, Vänersborg-Västerås och Villa-Tellus. Det har ju varit sjukdomar i AIK, Hammarby, Sirius och Tellus (snorigt i Stockholmsregionen tydligen) så man vet ju inte riktigt status där. Så Frillesås kan ha skrällchans på Zinken i morgon. Man tror väl att AIK ändå knäpper Bollnäs men kanske inte helt stupsäkert. Hade jag vetat att Sirius var "helt redo" så hade jag varit rätt säker på en 1a där då jag tror Motala mojnar allt mer. Vbg brukar väl kunna stöka med VSK men frågan är hur det är med kapaciteten i Vbg den här säsongen, är väl så här långt säsongens besvikelse. Broberg studsar nog tillbaka, ska vara minst klassen bättre än Vetlanda den här säsongen.

Snart fredag!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png