Hoppa till sidans innehåll

Inför: Motala-Edsbyn + Uppdatering

27 DEC 2020 18:44
Match varannan dag nu och på schemat i morgon är svårspelade Motala borta där som vanligt vädret blir en viktig aspekt att väga in. Edsbyn, som visar en allt stabilare formkurva, får axla favoritskapet i matchen.
  • Skapad: 27 DEC 2020 18:44

Bägge lag kommer från en bra annandag där ju vi slog tillbaka Bollnäs och där Motala vann med 10-6 borta mot Vetlanda, rena handbollssiffrorna! Så två lag med lite arbetsro kommer att mötas i morgon och det kanske kan bädda för en bra match. I slutänden så är det väl ändå de yttre förutsättningarna som avgör det och vi har ju inga roliga minnesbilder från Motala när det gäller det dom senaste åren.

Motala har väl gjort det bättre än förväntat hittills kan jag tycka och ligger just nu 7a i en haltande tabell. Laget tappade en del tongivande spelare inför den här säsongen där kanske Albin Bjerkegren (nu vänsterhalv i Sandviken) är den mest kända för oss. Men även t.ex. Erik Litzén och Vitaliy Klyushanov har också lämnat och inför säsongen kändes väl Motala vara ett lag för plats 11-12 för mig.

Dock brukar ju Motala hamna lite högre än vad som förväntas av dom och det är väl ett bra betyg till vad lagledningen får ut av sitt spelarmaterial samt vad man åstadkommer tillsammans. I år är ju också Viktor Spångberg tillbaka fullt ut efter lång frånvaro för hjärnskakning och bara han höjer ju själv kvalitén på laget. Igår mot Vetlanda gjorde dessutom Philip Florén sitt livs match när han gjorde SEX MÅL och när en spelare är i den zonen då är det bäst att se upp. Nr 23 har Florén och nr 96 har Spångberg, kan vara bra att veta till i morgon.

Edsbyn har haft en hackig säsong hittills men känslan är att Byn börjar agera mer stabilt bra nu där dipparna i matcherna är färre nu än tidigare. Tycker Byn imponerade så smått igår när man vred över en spelmässigt jämn match i egen favör och till slut vann den klart. Som jag skrev igår så känns det som Byn känner sig allt tryggare i det man gör och då brukar Byn vara starka sista 20 min som man var igår.

Vi får ännu ett kvitto på det i morgon då vi säkert måste göra ännu en topprestation för att åka hem med bägge poängen. Lyckas vi manövrera även Motala på bortaplan så tror jag Byn kommer må väldigt bra sen och då kanske vi kan sluta titta i backspegeln som man ändå har gjort ett tag nu och istället börja jaga topplagen. Motala borta är också den näst sista utematchen att bocka av i detta seriespel. Enda kvarvarande utematchen sen är Hammarby borta i sista omgången och vem vet, kan ju finnas en minichans att den spelas inomhus också.

Tellus-Vänersborg verkar vara uppskjuten i morgon så sex matcher ska avverkas i morgon. OBS: Har ni bandyabstinens och är lediga så observera att matchen Hammarby-Broberg börjar kl 14.00. Därefter Villa-Vetlanda med start kl 18.00 och sen fyra matcher kl 19.00: Frillesås-AIK, Sandviken-Bollnäs, Sirius-Västerås samt vår match då. Ska bli intressantast att se om Broberg börjar hitta nåt nu när man har de flesta spelarna tillbaka och då kanske man kan hota Hammarby. Sen tror jag Sirius har klart bra skrällchans hemma mot Västerås och tänk om dom skulle nypa både Bajen och VSK inom tre dagar, då mår man nog så bra som man bara kan må om man spelar i Sirius gissar jag.

Angående matchen Edsbyn-Tellus kommande onsdag 30/12 så finns ännu inget besked om den kan spelas eller inte. Besked tidigast i morgon måndag antagligen.

Brindholms 2a utmaning!

Slår ett slag för Utmaningen också när jag har chansen! :) Det har gått ca ett dygn sedan den sparkades igång och den insamlade summan är i skrivande stund: 12 787 kr

Den föreslagna summan för att vara med är satt till 79 kr som ni i så fall swishar till MIG på 070-333 05 20.Det som gjorde att summan hamnade på 79 kr är för att jag gärna vill att ni ser det som hyllning till nr 5 Fredrik Åström, 10 Daniel Liw, 64 Daniel Välitalo och då 5 + 10 + 64 blir 79 så kändes det som en lämplig och lagom summa och då kan nog alla som vill vara med också.

Dessa tre spelare står för väldigt mycket och som egentligen personifierar hela Edsbyn tycker jag! Tre ödmjuka personer med ett stort Edsbyhjärta och som under hela sina karriärer verkligen jobbat efter mottot "LAGET före JAGET" vilket också är grunden till Edsbyns stora framgångar under 2000-talet. Ikoner, förebilder, idoler, legender ja det kvittar vad man väljer, allt passar in på dessa tre.

När en spelarkarriär avslutas och man som spelare får luta sig tillbaka och tänka tillbaka på den så tror jag karriärerna Fredrik, Daniel och Daniel haft måste vara i stort sett så idealiska man kan drömma om i bandyvärlden. Förutom någon tripp till Ryssland för 2xDaniel så har man varit Edsbyn trogna sedan man i tidig ålder flyttade hit och Fredrik har ju alltid varit Edsbyn trogen. Med dom framgångar laget/föreningen haft under 2000-talet och där alla tre varit med och delaktiga så har man ju också vunnit en respekt och kärlek från alla Edsbyns supportrar och invånare som man bär med sig resten av sina liv sen. Jag tror faktiskt ALLA som läser det här beundrar dessa tre personer väldigt mycket fast man kanske inte säger det rakt ut till dom!

Finns heller inget som jag respekterar så mycket som att visa ett stort klubbhjärta! Sånt försvinner mer och mer då många stjärnor i de flesta sporter "hoppar runt" i olika lag för att tjäna så mycket pengar som möjligt under sin karriär. Man får väl förstå sånt också men när karriären summeras och därefter så tror jag man som individ mår bäst om man haft en karriär som Fredrik, Daniel och Daniel haft. Dessutom formar sånt här på något vis hela den här bygden med att vara som dom (och många fler) är. Supportrar älskar ett lag med mycket hjärta och det om nåt visar väl sig här i Edsbyn. Laget/föreningen sätter också Edsbyn på kartan och de flesta företag på orten jobbar sedan också efter samma mantra där också hjärta och "laget före jaget" samt att man ofta hjälper varandra ger framgångar för många företag här. Plus att man med stolthet är en sponsor/samarbetspartner till Edsbyns IF Bandy.

Gillar ni dessa tre ikoner så kan ni ju gärna ENBART FÖR DERAS SKULL skänka 79 kr till denna Utmaning tycker jag. Ni har säkert läst hur upplägget är tänkt sen att 64 kr av dessa går direkt till Utmaningen (och i slutänden direkt till föreningen då) samt att 5 + 10 = 15 kr går till ett V75-system på Nyårsafton där all eventuell vinst också går till föreningen.

Jag är i alla fall väldigt glad att få ha varit med om deras respektive resa här på 2000-talet, resor som har varit helt magiska att följa och som sagt i stort har format hela den här Byn under resans gång!

Så om ni vill vara med: Swisha 79 kr till 070-333 05 20.Eller som många gjort, dubbla insatsen till 79 x 2 = 158 kr om ni gillar dessa ikoner otroligt mycket! :) För er som inte har swish så går det också bra att betala in till bankgiro 5285 - 2225 (Bandypengen). Väljer ni det alternativet får ni gärna mejla mig (This is a mailto link) och meddela det.

Tack för ordet och TACK om ni orkat läsa ända hit!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil