Hoppa till sidans innehåll

Inför: Motala-Edsbyn

29 JAN 2022 19:17
Man vet nästan inte förrän på matchdagen om det blir match numera men just nu tyder allt på att Edsbyn ska bege sig till Motala i morgon söndag för match med avslag kl 15.00. Svår match som alltid i Motala!
  • Skapad: 29 JAN 2022 19:17

En konstig säsong med många uppskjutna matcher där ändå Edsbyn klarat sig rätt bra. Motala har varit desto mer drabbade och har fortfarande åtta ospelade matcher varav den här också fick skjutas upp från i fredags till söndag. Från allra första början var den tänkt att spelas idag lördag och tittar man på väderprognosen för Motala idag kontra i morgon så ser det i alla fall klart bättre ut i morgon söndag, hoppas det är så i verkligheten också. Vi har ju varit med om några riktiga parodiföreställningar i Motala senaste åren även om hemmalaget spelat än fler såna såklart men det gör också att man hanterar det bättre än Byn.

Vi har två svåra utematcher i rad på bortaplan nu (med Villa hemma däremellan) då vi även möter Frillesås borta på fredag sen. Min känsla är att det är ganska sällan som Byn går rent i två såna matcher på så kort tid och skulle vi även göra det nu så känns det som ännu ett plus i kanten för den här upplagan av Byn. Det ser ju bra ut just nu i racet om topp-2 men samtidigt så skulle det räcka att vi förlorar en av dessa två nämnda bortamatcher samt förlorar hemma mot Villa på tisdag så vips så är AIK med i det racet om topp-2 också. Jag tror faktiskt det är extremt viktigt att hamna topp-2 just den här säsongen, dels har man ju fördel av avgörande match hemma i ett eventuellt semifinalspel men man får också välja motstånd tidigare i kvartsfinalerna och som nu ska spelas i bäst av tre istället för bäst av fem. Så även där viktigt att hamna så högt upp som möjligt!

I morgon lär det helt handla om en inställningsfråga med rätt krigarinställning om vi ska få med oss 2p hem. Att vi ska "vinna snyggt" i morgon är ju närmast en omöjlighet då det knappast kommer vara spelbar is mer än max 20-25 min per halvlek oavsett väderlek. Samtidigt så skulle Byn fixa det så växer man nog än mer som grupp tror jag, det gäller att hantera alla typer av matcher och morgondagen lär bli ett prov på en ny typ av match för det här gänget. Rapporterna tyder på att Martin Frid fortsatt inte är tillgänglig, sen brukar det alltid bli nån mer också med kort varsel. Vem står i mål tro? Henke och Oscar är så jämn så jag skulle välja den med bäst kastarm för lär behövas en del långa utkast i morgon. Kan det vara Henke som har det (?)

Motala rivstartade ju serien och ledde densamma även efter 6-7 omgångar om jag minns rätt. Nu har det väl blivit mer vardag för Motala som just nu ligger på 7e plats i tabellen. Men det är ändå högre än man var tippad före säsongen då grundtipset mer var att Motala skulle hamna i närheten av kvalplats. Fortfarande har man också god chans att bli topp-6 då man har några matcher färre spelad än lagen närmast ovanför sig i tabellen (Sirius och Broberg) och jag är helt övertygad om att det nu är Motalas mål inför slutspurten av serien. Så räkna med ett Motala som säljer sig mycket dyrt i morgon!

Vi har ju också revansch att utkräva på Motala som ju var hit och tvålade till oss med 6-2 i andra omgången och därmed också bl.a. utlöste ett krismöte på stammisstället Sommars Konditori här i Edsbyn. Det var längesen och är nästan glömt nu och det är numera mer harmoni än någonsin på Sommars säger ryktet och vi hoppas det också stämmer i verkligheten. Det går däremot ett nytt rykte sen nån vecka tillbaka och det är att Affen Davidsson, Blyss-Tommy och Jan Abrahamsson varit ner på en träning och delat med sig av några detaljer inför slutspurten av säsongen här. Jag har tvivlat på sanningshalten i det men såg faktiskt en sekvens på matchen sist som tyder på att det ryktet kan vara sant!

Det var i slutet av första halvlek där Marius Åström gjorde en Dallasfint och dessutom försökte en till i samma anfall, inte så ofta man ser den finten numera. Dallasfinter sägs ju vara (eller har varit kanske?) Blyss-Tommys specialité så när jag såg det så tänkte jag att det ligger nog nåt i det där ryktet ändå?! Även Wikblad hade ju en halv Dallasfint inbakad i sitt 4-1 mål så visst kan det här stämma! Sen Affen då, han sägs ha varit en fena på överstegsåkning (förut då) så han hade enligt ryktet kört ett pass översteg med mittfältare och forwards på samma träning. Översteg åt vänster var det då ska tilläggas, översteg åt höger kunde inte Affen alls hantera, eller ja tydligen brukade Affen ha svårt att svänga höger överhuvudtaget i sin karriär. Är väl bara att hoppas att han inte placerades att spela vänsterhalv då! :) Jan A sägs länge ha klurat på ett par frislagsvarianter som han ville visa och som han väl har visat nu då om ryktet stämmer! Skulle tro man spar dessa till som tidigast i SM-kvartsfinalerna, kan ju absolut vara bra att ha nåt nytt i bakfickan då. Målar-Sölve däremot hade inget speciellt att bidra med tyckte han så han var tydligen inte med ner på den här träningen. Han menade att "jag fortsätter väl skälla på domaren jag, det är väl det jag kan bidra med". Ja nån lär ju sköta det också! :) Så ja ni ser, att som vanligt så gör vi allt TILLSAMMANS här i Edsbyn, brukar bli bäst så.

IMG_2585.jpg

Just nu fyra matcher till i morgon förutom vår match: Tellus-Vänersborg (14.30), Frillesås-Rättvik, Villa-Vetlanda och Örebro-Sandviken som samtliga börjar 15.00 som vår match. Klart intressantast av dessa är ju Frillesås-Rättvik som känns oerhört viktig! Jag håller på Rättvik i alla fall, det är inget att hymla om. Rättvik som just nu har 3p upp till Hammarby med lika många matcher spelad, och 4p upp till Vetlanda och Bollnäs. Tänker man dagsform dom fyra lagen emellan så är jag säker på att Rättvik INTE är sämst i alla fall utan då tror jag hellre man är bäst av dessa fyra faktiskt! Sannolikt så har man väl ändå gett dom andra lagen lite för stort försprång för att hinna ikapp men kollar jag respektive lags kvarvarande spelprogram så tror jag främst Vetlanda får passa sig faktiskt. Känns ändå nästan som ett måste att Rättvik vinner på Sjöaremossen i morgon och det lär säkert bli tufft men ändå inte omöjligt tror jag. Intressant!!

Avslutar med att meddela att det är MÅNGA som gillar Kuben och som gratulerat honom på 50-årsdagen! Jag gav ju ett förslag inför matchen mot Hammarby att dom som ville gratulera Kuben kunde göra det genom att betala in 50 kr till Miljonklubben! Succé eller inte vill inte jag bedöma men det har i alla fall kommit in 12500 kr fram till fredaglunch! :) Jag tänker att vi håller den här gratulationskanalen öppen till avslag på TISDAG när vi möter Villa och jag tror fortfarande det finns fler som vill gratulera vår klubbikon Magnus "Kuben" Olsson som gjort så OTROLIGT MYCKET för vår förening.

Så har du inte men vill gratulera Kuben så gör det genom att Swisha 50 kr till Miljonklubben på 123 283 87 95 (eller bankgiro 434-5500) och märk inbetalningen Kuben. 12500 kr per i fredags, Kuben hade ju nr 16 på ryggen så kanske vi kan nå upp till 16000 kr innan tisdag? Det får bli mitt slutmål för den här uppvaktningen!

Då laddar vi för en krigarmatch i morgon! Gratulerar ännu fler Kuben så fixar nog Kuben o co det tror jag! 50 kr Swish till 123 283 87 95.

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png