Hoppa till sidans innehåll

Information från Edsbyns IF Bandy

18 NOV 2020 09:56
I måndags kom nya myndighetsbeslut och råd och det innebär ytterligare restriktioner som påverkar idrotten. Edsbyns IF Bandy skulle vilja lämna en kort information om läget just nu i vår förening.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2020 09:56

STORA DELAR AV VERKSAMHETEN PAUSAD
Sedan några dagar tillbaka är stora delar av vår lagverksamhet pausad. Alla äldre ungdomslag, våra lag i division 1 och 2 samt vårt damlag har pausat sin verksamhet för träning och match. Spelare i dessa lag tränar nu på egen hand.
Vårt herrlag har sin verksamhet igång som vanligt. Detsamma gäller för våra yngsta lag som inte berörs av restriktionerna. Lag i åldersgrupperna från födda 2005 och yngre kan bedriva träning, men viktigt att poängtera att det måste ske med hänsyn till de nya restriktionerna gällande säkerhet för spelare och ledare. Att träna nu är frivilligt och inget vi tvingar lagen att göra, utan dialog med klubbledning och tränare hålls kontinuerligt och varje lag får besluta själva om de fortsatt vill bedriva träning. Några av lagen i de yngre åldersgrupperna har också valt att pausa sin träning.

Hur länge detta kommer att vara återstår att se och vi följer utvecklingen och de eventuella nya restriktioner och råd som kan komma från myndigheterna.

PUBLIK VID MATCHER
Tidigare restriktion gav klubbar möjlighet att ha 300 sittande i publiken på matcher. F r om 24:e november kommer denna restriktion att ändras till 8 personer. Det innebär att Edsbyns IF Bandy från och med nu kommer att spela alla matcher utan publik på obestämd framtid. Vi hänvisar alla som vill se herrlagets matcher till Sportbladet Play.

VÅRT HERRLAG
Elitserien för herrar (även Elitserien Dam och Allsvenskan Herr) ska fortsatt spelas som vanligt enligt det spelschema som är fastställt förutsatt att inget nytt beslut kommer från myndigheterna eller Svenska Bandyförbundet.
Anledningen att Elitserien Herr inte berörs av de restriktioner som ligger är att en stor del av spelarnas inkomster kommer från sitt idrottsutövande och räknas därmed som arbetsplats. Vidare har Svenska Bandyförbundet bestämt att stänga årets serie för nedflyttning. Det innebär att inget lag riskerar att åka ur denna säsong.

VÅRT DAMLAG
Som vi tidigare informerat om har damernas serie, Allsvenskan norra, skjutits fram till att starta tidigast 2:a januari. Detta efter beslut från Svenska Bandyförbundet. Om serien kan starta i januari återstår att se, men just nu är det beslutet som gäller. Vi återkommer med information när vi vet mer om damernas säsong.

AVSLUTNINGSVIS
Edsbyns IF Bandy har hela tiden följt de restriktioner som gäller och de beslut som bestäms av myndigheterna. Vi har även en ständig dialog med Ovanåkers kommun.
Det är såklart en tuff situation för vår klubb just nu men vi gör allt vi kan för att vår verksamhet ska fungera både sportsligt och ekonomiskt.
Det viktigaste i denna situation är ändå att människor mår bra, att vi förhindrar smittspridningen så mycket vi kan och att alla tar ansvar. Människors liv och hälsa måste alltid gå först, tillsammans ska vi ta oss igenom denna pandemi.


/ Edsbyns IF Bandy


Epost: Adressen Gömd

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil