Hoppa till sidans innehåll

Inför: Hammarby-Edsbyn

11 DEC 2021 20:06
Tredje gången gillt? Två gånger tidigare har Hammarby-Edsbyn blivit inställd, nu görs ett tredje försök i morgon med avslag kl 14.00 på Zinkensdamm.
  • Skapad: 11 DEC 2021 20:06

Första gången saknades is på Zinken när lagen skulle mötas den 12/11. Nytt datum blev då förra söndagen 5/12 men då insjuknade Hammarby och bl.a. ett coronafall konstaterades men det stannde också vid en spelare efter att hela truppen testats. Därmed ska matchen nu genomföras i morgon även om säkert inte alla i Hammarby kommit ur sjuksängen än. Viktigt att Byn INTE lägger någon vikt vid det utan gör som man gjort hittills, fokuserar på det man ska och visar samma fina inställning som blivit ett signum för den här upplagan av Byn.

Hammarby förlorade med 1-7 hemma mot Frillesås igår och då saknade man ca en handfull startspelare såsom mv Filip Mörkdal, David Brodén, Ivan Lebedev, Alex Adeheimer, Axel Jansson och Pontus Nordenfors. Till morgondagen verkar det ändå som några av dom som saknades ska vara tillbaka igen även om man såklart lär vara en bit från formen. Edsbyn har faktiskt lite flyt när det handlar om den här matchen för hade det blivit match den 12/11 som det var tänkt från början så hade istället Byn varit i Hammarbys sits då Byn då var förkylningsdrabbad med 7st på den träning det istället blev den fredagen.

Edsbyn visar stabil form och avfärdade igår Örebro med till slut solklara 11-0. Det blev mer "en dag på jobbet" för Byn men även det gör Byn bra den här säsongen. Man har varit med om annat också förut när det handlat om såna där matcher som bara "ska vinnas". Hammarby borta är dock inte en sån utan där brukar det alltid vara tufft och jag tror inte morgondagen blir annorlunda även om Hammarbys förutsättningar kunde varit bättre.

Glädjande igår förutom elva gjorda mål och hållen nolla var att mv Oscar Löfström åter fanns med på bänken som avbytare. Oscar sträckte sig mot VSK borta vilket nu är fem veckor sedan och med såna skador är det viktigt att skynda långsamt så tur att vi har det bra förspänt på mv-sidan då Henke Karlström under tiden växt rejält. Jag vet inte vem som står i morgon men hoppas Oscar hinner få en match innan juluppehållet i alla fall. Det är viktigt att vi har bägge målvakterna igång då det är så jämnt mellan dom och dessutom viktigt ifall något skulle hända Henke.

Det skrällde rejält i dagens enda Elitseriematch när Rättvik vann med 3-1 hemma mot Sandviken! Ett roligt resultat på flera sätt och som framförallt visar att man ska ta alla lag i den här serien på allvar. Det gör också att det i alla fall lever vidare hyfsat i bottenregionen där ju Rättvik, Tellus och Örebro blivit akterseglade men nu minskade i alla fall glappet med två poäng för Rättvik. Samtidigt närmast bragdartat om Rättvik skulle ta sig över nedflyttningsstrecket men oavsett en seger som går till historien och det på ett för Sandviken mindre smickrande sätt.

Nu är ju inte dagens förlust för SAIK något facit på hur deras säsong landar men jag har skrivit det förut att Sandviken inte känns riktigt lika vassa den här säsongen som förra och ett litet kvitto på det kanske det här ändå är. Förra säsongen spelade Sandviken en både rolig och vägvinnande bandy medan det i år åter verkar hänga på Daniel Berlin hur högt man klarar av att flyga. Då Berlin varit skadad och nu spelar med ett knäskydd som säkert hämmar en del så måste andra kliva fram men känns som det saknas i år hos SAIK. Än så länge i alla fall.

Då hoppas vi att det blir match den här gången på Zinken. Då ny speldag blev klar med kort varsel så försöktes det inte med nån supporterbuss från Edsbyn denna gång. Men det finns många Edsbyfanstaster ändå i Stockholm med omnejd så jag hoppas Petra Jonsson m.fl ser til att Byn ändå får lite publikstöd i morgon.

Avslag 14.00 då!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png