Hoppa till sidans innehåll

Inför: Frillesås-Edsbyn

21 DEC 2020 20:20
Nu kommer det bli tätt på given framöver och redan i morgon är det dags igen då Byn avverkar säsongens längsta bortaresa, till Frillesås och match på Sjöaremossen. Ett Edsbyn som gjorde en bra omstart igår och såklart får gälla som klara favoriter.
  • Uppdaterad: 21 DEC 2020 20:20

Gillar man bandy och Edsbyn så har man bra med sysselsättning närmsta tiden. För går allt i lås så ska Byn nu avverka resterande 20 seriematcher på 52 dagar fram till 12 feb då sista omgången spelas. Det ger ett snitt på tre matcher i veckan i drygt sju veckor vilket väl måste vara rekord inom bandyn. Lägg därtill att det efter det blir SM-slutspel om allt går som vi tänkt oss.

Frillesås å sin sida är i detta nu inne i en än intensivare period och spelar i morgon sin sjunde match på 15 dagar! Efter i morgon så väntar i alla fall vila i tre dagar innan det är dags för annandagsderby så räkna med att Frillesås tömmer sina sista krafter i morgon innan det är dags för julmat i några dagar.

Hittills har Frillesås bara skrapat ihop 1p på åtta matcher (oavgjort hemma mot Bollnäs) och ligger därmed sist i tabellen och riskerar såklart att bli kvar på den positionen. Tittar man på resultaten match för match så får jag ändå känslan att Frillesås är bättre den här säsongen än tidigare och så kan det givetvis vara trots den knapra poängskörden.

Sju mål är max man släppt in i någon match och det har man gjort mot Sirius hemma och Västerås borta. Just 3-7 hemma mot Sirius är största förlusten, i övrigt har Frillesås i alla fall sett till målskörd hängt med bra i matcherna även om det blivit sju förluster av åtta möjliga. Dock riskerar ju inte Frillesås längre att åka ur då ju serien stängdes för nedflyttning samma dag som serien startade. Det kanske Frillesås är oerhört lyckliga över, vad vet jag. Hade faktiskt varit intressant att veta! Någonstans så tror jag ändå att alla lag vill tävla även om man är ett bottenlag (med risk att förlora/åka ur då såklart) och då tar ju den regeln lite udden ur säsongen för lag som Frillesås.

Jag har respekt för alla lag i den här serien och det är viktigt att Byn gör ett bra "förarbete" inför matchen i morgon och visar full respekt för sina motståndare. Gör man det så har vi givetvis bra segerchans och gårdagens match mot Sandviken lovade också mera är känslan då Byn visade att man startar upp på en hög nivå efter det ofrivilliga coronauppehållet.

Det var i större delen av matchen bra fokus från Byns sida och just det inkluderar också hörnskyttet som nog var säsongsbästa just igår. Byn gjorde två mål på det igår men det kändes också på hörnorna som Byn brände som att siktet var mycket bättre inställt nu än tidigare och det lovar gott inför fortsätttningen. Positivt var också att alla spelare fanns tillgängliga och då vill man ju tro att det är lika även i morgondagens match.

Jag tänker vara kortfattad ikväll så avslutar här med förhoppningen om att Byn fyller på med två pinnar till i poängkolumnen i morgon. En match till spelas i morgon och det är hälsingederbyt Broberg-Bollnäs. Intressant att se åt vilket håll den matchen väger över, känns verkligen som det kan gå hur som helst där. Före seriestart har nog Broberg gällt som ganska klara favoriter där men Bollnäs har jämnat ut det hela med en mer övertygande start än Broberg och jag lutar nog lite mer åt bortaseger faktiskt om jag ska tippa.

Har tidigare även läst att den från i fredags uppskjutna matchen Hammarby-Västerås eventuellt ska spelas i morgon om Hammarbys coronatest visade sig vara negativa men har sen inte läst nåt mer om det så antar väl att det inte blir någon match. Eller kanske såna beslut kan komma med kortare varsel än inom 24 timmar också en sån här säsong (?).

Tipsar också om Farmers nästa tokiga/roliga idé för att samla in pengar till vår blödande förening >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/annandagen

Jag vill planka in på Sävstaås och har betalat, gör det du också!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil