Hoppa till sidans innehåll

Inför: Frillesås-Edsbyn

07 FEB 2020 20:01
Tre omgångar kvar och Edsbyn i praktiken klara seriesegrare med nu 6p försprång och klart bättre målskillnad än Villa. Frillesås borta i morgon, då bör den sista poängen säkras om inte annat.
  • Skapad: 07 FEB 2020 20:01

Det trodde nog ingen inför Elitserien att Edsbyn med tre omgångar kvar skulle vara klara seriesegrare! Har det varit Villa det handlat om så har det nog varit helt annat, dom var/är ju säsongens klara favoriter så hade dom gjort det har nog inte så många höjt på ögonbrynen. Nu har istället Edsbyn gjort sin bästa grundserie på vet inte när, tyckte jag läste att Byn senast vann Elitserien säsongen 08/09 så det är väl sen dess då!

Morgondagens match ger ju inte så mycket puls som läget nu blivit utan nu tänker man ju mer att "må vi klara oss från skador" i morgon och i övriga två matcher inför slutspelet. Frillesås har inte heller något att spela för utan laddar som bäst för kommande kvalspel. Så hoppas det är ok att vi lämnar morgondagens direkt och hoppas Byn visar samma goda inställning som man gjort hittills och, som sagt, klarar sig från skador!

En bra vecka har det varit på sidan om bandyplanen också! Oscar Wikblad skrev ju nytt kontrakt med Byn (2+1 år) i tisdags vilket känns väldigt bra. Det gick faktiskt mig helt förbi i tisdags då jag kom sent till matchen så missade den nyheten nere i Arenan då samt att man inte är någon större haj på sociala medier heller så ungefär ett dygn senare tog jag del av den nyheten! Visst, kanske en väntad påskrift men jag tycker ändå inte man ska ta någon för given även om hjärtat pumpar Edsbyblod utan Oscars nu och Martin Frids påskrift på samma antal år tidigare borgar för tre stabila år för Edsbyn oavsett vad som händer med övriga spelare utan kontrakt. Så TACK Oscar och tidigare Martin.

Ett annat glädjeämne under veckan är att Miljonklubben gått lite som tåget och tagit ett skutt uppåt på ca 60 000 kr på en vecka från 268 000, till igår drygt 328 000 kr. OM det fortsätter öka i den takten under resterande februari så ökar också möjligheterna till att kontraktera övriga truppen. Det är ju framförallt tre verkliga guldkorn vars kontrakt går ut efter säsongen och det är bröderna Määttä och Joakim Svensk. Skulle även dom rita på för 2-3 nya år så vet vi också att hela bygden kommer att må väldigt bra dom närmsta åren vilket bara det väl borde vara värt den insatsen till Miljonklubben (?). Vi brukar ju fixa sånt här TILLSAMMANS, vill tro att vi gör det nu också!

Fem matcher spelas ikväll. Mest oviss på förhand känns AIK-Bollnäs vara. Både oviss och väldigt viktig är den och den ger en liten fingervisning om lagens slagstyrka inför kommande slutspel också. AIK-Bollnäs skulle kunna vara en tänkbar SM-kvartsfinal är känslan. Bollnäs klara favriter hos Sv Spel ikväll men jag har lite AIK-känsla där jag...

Vetlanda-Villa är en annan viktig match. Kanske börjar Villa hitta den där stabila formen alldeles lagom till SM-slutspelet, finns lite som tyder på det. Johan Esplund är uppflyttad som forward nu och det tror jag var ett smart drag. Känns lite överbefolkat med bollkära spelare på Villas mittfält så det ger nog en bättre balans i laget. Och vi får inte glömma, att hittar Villa bara formen så är det ju inget annat lag som tar dom! I alla fall enligt deras kapten Martin Karlsson.

Broberg-Motala, Sandviken-Vänersborg samt Åby-Hammarby är övriga tre matcher ikväll. Klara favoriter i alla dessa matcher, möjligtvis kan Motala sätta lite käppar i hjulet för Broberg men SAIK och Bajen bör vinna i alla fall. I morgon spelas förutom vår match även Sirius-Västerås där jag har svårt att se VSK bränna utan den bör dom ta.

Önskar alla en trevlig helg!

MILJONKLUBBEN: Vill du betala in till Miljonklubben så är det något av Bankgiro 434-5500 eller Swish 123 283 87  95 som gäller. Skriv om du vill vara anonym. 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil