Hoppa till sidans innehåll

Inför Edsbyn-Villa Lidköping

07 NOV 2019 20:28
Edsbyn-Villa en fredag hemma i Svenska Fönster Arena, kan det bli så mycket bättre? I morgon går den matchen av stapeln och egentligen allt tyder på en fantastiskt bandymatch så missa INTE den!
  • Uppdaterad: 07 NOV 2019 20:28

Byn har inlett serien otroligt bra och vid sina bästa perioder i matcherna mot Broberg och Sandviken spelat en fantastisk bandy. Stor delaktighet, hög fart och ett klart offensivt tänk i spelet. "Full fart framåt, håll tätt bakåt" passar bra in på det vi fått se hittills och det ska bli väligt intressant att se hur vi står oss mot Villa i morgon.

Villa har fortsatt dom viktiga kuggarna Johan Löfstedt och Martin Johansson på skadelistan men skulle inte bli jätteförvånad om den förstnämnde spelar i morgon. På onsdag 13/11 hemma mot Bollnäs ska Johan enligt vad jag läst nånstans vara spelklar men jag tror Löfstedt lockas mycket av att göra comeback redan i morgon. Oavsett vilket så har Villa ett komplett lag och utefter hur bra och överlägsna laget var förra säsongen så får man finna sig i att bära favoritskapet ändå i morgon.

Villa har inlett med två hemmamatcher och vunnit båda, 6-2 mot Vetlanda och 5-1 mot Hammarby igår. Gårdagens match vet jag inget om men mot Vetlanda tog det till sista kvarten innan Villa fick smålänningarna på fall. Ändå två stabila segrar och jag tror det passar Villa utmärkt att få en tempohöjare i morgon för det är vad jag tror det blir! Högsta kapaciteten av alla lag, när alla är friska, är jag rätt säker på att Villa har. Dock har laget ändå vacklat lite på försäsongen och visat sig klart mänskliga i flera matcher vilket i alla fall får igång min tankeverksamhet lite. Det kan väl inte handla om "nöjdhet" efter ETT SM-guld (?). Märkligt i så fall.

Skyttekung David Karlsson har ju lagt skridskorna på hyllan till denna säsong. Ett tapp eller inte? Inte har varit min tanke då jag tänker att nr 7 Joel Broberg fyller den luckan. Underbar spelare denna Joel men han har varit armbågsskadad på försäsongen och verkar inte riktigt har kommit ikapp än av "rubrikerna" att döma (alltså dom uteblivna rubrikerna). Med tiden så tror jag dock att Joel fyller luckan efter David. "Alltid bra på Ön" är en stämpel jag har på Joel och likaså på nr 6 och numera även lagkapten Martin Karlsson. Vi får se upp med dom i morgon.

Bakåt spelar Ludvig Johansson libero i Martin J:s frånvaro samt Sune Gustafsson ny back tillsammans med Martin Andreasson. Den nykomponerade backlinjen hyllas av framförallt skadade Martin J själv men jag säger syn på den i morgon! Klarar dom av att stå emot även Byns offensiva krafter? Intressant att se det i morgon!

Edsbyn har som sagt startat närmast klockrent. Att det här är samma lag som man var iväg och tittade på i World Cup fattar man noll av! Men som tur var så verkar det vara "World-Cup laget" som inte var det rätta Byn. Vi har bara värvat Simon Jansson men det ser nästan ut som vi har fått fler nyförvärv sett till hur spelet sett ut hittills. Känns som man redan nu kan fastslå att i alla fall tre spelare har tagit kliv (och kanske rejäla kliv) i sin utveckling och tänker då på: Oscar Wikblad, Matteus Liw och Jesper Granqvist. Alla dessa har imponerat på mig i dessa två matcher och då utefter dom olika krav jag har på olika spelare. Blir kul att se hur fortsättnngen blir!

En till sekvens som etsade sig fast på mig igår var Tuomas Määttäs hörnkanon från höger som satt som ett smäck i första krysset. Allting har utvecklats hos nr 99 sen han kom till Byn och även om han sköt rätt bra förra säsongen också så kändes det som att bössan kanske putsats till än mer nu. Tycker mig komma ihåg att nån medspelare svarade Tuomas Määttä på frågan i Bandymagasinet (som föreningen delar ut) om vem som skjuter hårdast i laget och log lite åt det då men om det nu var så har jag mer förståelse för det efter igår.

Villa, Bollnäs och Edsbyn är lagen som får acceptera att bära favoritstämpeln den här säsongen och morgondagens match blir en härlig värdemätare inför resten av säsongen. Jag vill tro att Byn står sig bra för dagen men man kanske tänker helt annorlunda om ca ett dygn! Det är ju sånt som är tjusningen med idrott.

Tre matcher till i morgon: AIK-Vetlanda, Bollnäs-Åby/Tjureda samt Sirius-Broberg plus att Västerås-Vänersborg spelar ikväll torsdag. Hemmalagen favoriter i alla matcherna (bra betyg till Sirius att vara favoriter mot Broberg) och jag tror Vänersborg kan stöka till det för VSK ikväll faktiskt. Den matchen kanske är klar när det här läggs ut men nu när jag skriver är det i alla fall ca en timme till matchstart. Återstår att se om man får ta fram skämskudden! :)

ALLA SOM KAN: Bege er till Svenska Fönster Arena i morgon, ni kommer inte att ångra er, det törs jag lova! Bandyplay är bra men ingenting slår bandy live.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil