Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Villa Lidköping

31 JAN 2022 20:40
En bra måndag! Högst på topplistan: Jesper Granqvist 3-årskontrakt! På andra plats: Vetskapen om att vi har Edsbyn-Villa framför oss inom mindre än ett dygn. Toppfajt deluxe som kan ge oss många svar om framtiden!
  • Uppdaterad: 31 JAN 2022 20:40

Måndagar är väl ofta inte veckans toppdag men den här måndagen blev ju en toppenmåndag när det kom mejl från Miljonklubben i förmiddags att Jesper Granqvist ritat på ett 3-årskontrakt med Edsbyn (2+1 år). En otroligt viktig framtidspåskrift och jag känner att man kan aldrig och ska aldrig ta någon spelare för given. Även om man innerst inne hoppas så mycket att det nästan kan göra ont ibland att spelare som Jesper nu, Oscar Wikblad på annandagen (2 årskontrakt), kritar på nya kontrakt. Dom är i åldrar där dom främst utanför bandyn kan vara sugen att testa något annat med vetskapen att "Edsbyn finns alltid kvar" så därför värmer det mer än någonsin när dessa framtidsspelare stannar kvar i Byn. Dessutom ett bra betyg till föreningen att dom trivs i laget/föreningen och det är nog ingen slump att så många framhåller just det den här säsongen och det märks ju om inte annat på BÅDE spelet och resultaten. Jag ger er en möjlighet längre ner att "Tacka Jesper" för påskriften!

IMG_7731.jpg

Hoppas fler än jag längtas till morgondagen! Garanterat är det så. Vet inte heller om jag nån gång läst så många spelare uttrycka att man längtat till en match så mycket som till den här. Villas kapten Martin Karlsson sa det förra veckan. Jocke Svensk verkade närmast dregla av längtan kunde man läsa på Bandypuls efter matchen igår och Oscar Wikblad antydde detsamma i en radiointervju och ikväll förmedlade Tim Persson i Bandypuls att den här matchen har man länge haft i bakhuvudet. Så jag lovar att det är mycket kraft och energi som kommer att tömmas i Arenan i morgon!

Därmed INTE sagt att det blir toppunderhållning i 90 min för det även om det här är två lag som vill spela sevärd bandy. Jag känner att matchen betyder så mycket ur andra synvinklar och ibland kan det gå ut över underhållningsvärdet men vi hoppas på både och såklart! Före säsong var inte Byn tippad att spela "en sån här match" med fem omgångar kvar av serien så nånting måste ju Byn ha gjort rätt under resans gång som inte förväntades före säsong. Jag har också uppmanat till tålamod och att inte kräva att vi ska få ut "allt" av den här truppen den här säsongen utan det rimliga är ju att ge laget två säsonger på sig att hitta och lära känna varandra när vi har så många nya i orkestern mot vad vi brukar. DET tror jag fortfarande, att Byn kommer att vara bättre nästa säsong OM vi får behålla den här truppen över nästa säsong men jag är också lika imponerad som andra vad långt Byn kommit redan nu på den nya resan.

Vinnaren i morgon har god chans att förbli etta även när serien är färdigspelad men ändå så är det nog Byn som måste vinna matchen för att bli etta tror jag för vid kryss eller förlust så kommer Villa sannolikt att vinna serien. Tror Villa går rent i sina fem kvarvarande matcher sen och blir det då kryss i morgon så kommer Villa passera Byn oavsett isåfall då man har klart bättre målskillnad än Byn. Villa är också ganska klara favoriter hos Svenska Spel såg jag (2,60 Byn - 1,83 Villa) så vi slår ur underläge i morgon men det tror jag inte Byn grymtar så mycket över.

Vlla är ju ett komplett lag med många bra spelare/lirare. Mest drivande är Martin Karlsson/Joel Broberg på mittfältet och dom är ju nästan alltid bra och spelar med mycket Villahjärta. Sen har Villa på sina halvor Felix Pherson och Erik Säfström och där kontrar vi med Per Hellmyrs och Samuli Helavuori. Där hyllade Tim Persson Byns halvor i kvällens intervju i Bandypuls såg jag: "Det jag tycker är lite nytt med Edsbyn i år är att de är starkare på halvorna nu än tidigare och känns väldigt drivande där". Så då vi vet vilka som spelat halvor typ halva 2000-talet i Byn så är det bara att suga i er Myran och Samuli samt Kuben o co i ledarstaben!

Tim Persson förresten, en spelare som sällan får rubriker i Villa då många andra namnkunniga tar dom men Tim är ju en jäkla "gubben i lådan-spelare" som mycket väl kan vara matchhjälten när vi summerar i morgon. Man "kan ju" Christoffer Edlund, Johan Löfstedt och dom tidigare nämnda ovan här ganska bra men Tim flyger lite under radarn är känslan både hos mig och jag tror hos många motståndarlag till Villa också (?). Tim ligger hittills på 25 mål + 18 assist, en i mina ögon väldigt imponerande siffra då man spelar andrafiolen bakom Edlund och t.ex. aldrig skjuter på hörnor eller andra fasta situationer. ALLA 25 målen är spelmål, bara det liksom! Så se upp för den lille smurfen i tröja nr 12 i morgon.

Edsbyn vann en tuff batalj borta mot Motala igår. Det var mycket strongt att slingra sig ur den matchen med 2p i bagaget som matchen utvecklade sig. Samtidigt en riktig vansinnesspurt sista 20 min av Byn och som när den också ger utdelning garanterat får Byn att växa ännu mer. Man kan ju tro att många segrar, serieledning och med morgondagens match i bakhuvudet kan ge någon typ av mättnad i en match som den igår och när det går lite emot men den här upplagan Edsbyn visar istället upp mer hunger än någonsin i dom situationerna är min känsla! Det blir en otroligt häftig värdemätare i morgon och står vi upp även då så är det heller ingen "slump" det som Byn visat hittills utan då ser jag det som ett kvitto på att vi kommer att vara med och kriga hela vägen mot 19 mars.

Det finns ju såklart många nyckelspelare i respektive lag i morgon men samtidigt så tror jag det lag som gör den bästa LAGinsatsen vinner. Visst kan t.ex. Edlund eller Wikblad stå där som "ensam matchhjälte" men jag tror inte på det. Bägge lag vill sätta defensiven, vilka lyckas bäst med det? Bägge lag har ett starkt mittförsvar med Jocke Svensk och Martin Johansson som chefer, vilka av cheferna lyckas bäst i spelet och i sina hänsynslösa hörnrus? Vi har fyra starka halvor i matchen som alla har potential att spela avgörande roller, vilka av dom tar rubrikerna? Vi har målvaktsmatchen där Jesper Thimfors vaktar Villas kasse medan jag inte vet om Löfström eller Karlström står i vår kasse. Fortsätter man turas är det Henke i morgon. Thimfors vacklar ibland i såna här matcher ser jag i min bok, kan Byns dito göra detsamma nu när det verkligen vankas stormatch? Vi har kampen på sidan mellan Kuben, Ola o co mot Johan Sixtensson/Magnus Muhrén o co, kanske avgörs matchen där? Det finns så fantastiskt mycket att ta med sig till en sån här match så bara det gör ju att det kittlar så mycket redan nu dygnet före avslag! Hua!

Borde vi inte kunna komma upp i dom tillåtna 800 personerna i morgon?! Jag tycker det men vet inte om "sittplats på ståplats" och respekt för corona skrämmer bort så många så vi inte blir ens 800st kvar som vill se matchen på plats (?). Det borde ju vara i stort sett helt coronasäkert i Arenan i min värld, i varje fall i jämförelse med många andra ställen där folk vistas under en vecka. Dessutom krävs covidpass så alla på publikplats är ju vaccinerade dessutom. "Sittplats på ståplats" känns säkert ovant och konstigt men dom jag träffat tycker det går jättebra att sitta också och hellre det än att sitta hemma i soffan om det skulle finnas bara det att välja på!
Vill du köpa förköpsbiljett till matchen så gör du det smidigt här: https://edsbynbandy.ebiljett.nu/

Det ska spelas fler matcher i morgon men är säker på att vår match snor nästan allt mediautrymme i morgon men det finns fler mycket intressanta matcher: AIK-Motala, Bollnäs-Frillesås, Rättvik-Sirius, Sandviken-Tellus och Örebro-Hammarby. Intressant att se om Rättvik som varit ner till Sjöaremossen och vänt orkar samla kraft för att fortsatt jaga Bajen o co ovanför strecket. Lite måste-match över den här för Rättvik men skulle man ta den däremot så kan man ha ordentligt häng sen! Lite lurigt läge för ett corona-drabbat Bollnäs att möta ett Frillesås som är inne i en rejäl poängperiod med tre raka segrar. Låt vara mot bottentrion men segrar ger självförtroende oavsett. Hammarby har också en lurig match borta mot Örebro då dom ju fortsatt sprattlar både Örebro och Tellus, risk för nervdaller hos Bajen!

Kan vi inte avsluta denna fantastiska måndag med att fira att Jeppe har ritat på för 3 år? Jag tycker det! Vi avslutar därmed gratulationerna till "Kuben 50 år" som stannar på 12 850 kr till Miljonklubben = Fantastiskt med i stort sett ingen marknadsföring! Om alla betalat 50 kr så var vi 257st som på detta sätt ville gratulerna Kuben. Snyggt och TACK alla!

Jag tycker påskrifter som Jespers idag ska hyllas, det tryggar att vi fortsatt får se bandy på toppnivå i Edsbyn samtidigt som jag tror det ger ringar på vattnet om fler spelare "går och funderar". Jesper spelar ju i tröja nr 44 så kan inte det vara lämplig summa att fira med i det här fallet och vill DU också vara med så: SWISHA 44 kr Miljonklubben på 123 283 87 95 (eller bankgiro 434-5500). Sen är ju jag fullt medveten om att Jeppe skrev på ett 3-årskontrakt och jag är lika medveten om att 44 x 3 blir 132 kr så den summan är vad jag swishar till Miljonklubben. Med andra ord helt valfritt vad ni väljer! Kom dock ihåg att märka JESPER eller JEPPE oavsett hur mycket ni tycker påskriften var värd. 

Hittills har jag vad jag minns (?) INTE varit med om att dra igång nåt som inbringat mindre än 10 000 kr så det får bli mitt mål med Insamlingen Jesper! Det är upp till ER om vi hamnar där men oavsett om vi gör det eller inte så är VARJE BIDRAG värdefullt för vår framtidsfond! (Sen är ju min förhoppning att ännu fler vill bidra med sin "årliga tusenlapp" till Miljonklubben också så småningom men det kan vi pusha mer för en annan gång. SAMMA swish- och bankgironummer gäller även då).

Så min avslutande uppmaning innan vi tar oss an Villa blir: Swisha 44 kr (eller 132 kr, eller valfri summa) till 123 283 87 95. Märk Jesper eller Jeppe. Uppdatering i Inför på torsdag och avslut på fredagkväll!

TACK om du läst ända hit och kom ihåg bynhemma.se i morgon när det är hemmamatch!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png