Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Vetlanda SM-kvartsfinal 1

21 FEB 2020 21:24
SM-slutspel i bandy! Äntligen är det dags. Vetlanda blev våra motståndare efter att ha slagit ut Motala med ett måls marginal. Avslag 15.00 i morgon lördag i Svenska Fönster Arena.
  • Skapad: 21 FEB 2020 21:24

SM-slutspel! Det är väl lite det här vi lever för, i alla fall väldigt många i den här bandybyn! Det blir en nivå till på intresset och bandysnacket i Edsbyn när det nalkas slutspel även om det funnits många anledningar till att snacka bandy även i Elitserien den här säsongen som Edsbysupporter. Spontant är känslan att många ska på bandy i morgon och stötta laget i sin jakt på en av två platser på Studenternas lördag 21 mars. Blir vi 1500 personer i morgon? Tror på det jag!

Vi lägger Edsbyns fantastiska Elitserie bakom oss nu och försöker nollställa allt igen. En konst i sig efter den här säsongens Elitserie men ett måste om vi/Byn ska uppnå sina mål. I ett slutspel brukar det finnas lite till att kräma ur alla lag, såväl Edsbyn som Vetlanda som alla andra. Så att tro att vi sköljer över Vetlanda lika enkelt som i söndagens sista Elitserieomgång (13-3) är bara att glömma. Vi kommer att få se ett bättre och mer taggat Vetlanda i morgon men når även Edsbyn upp på nivå så har vi givetvis jättebra chanser till seger.

Det blev alltså Vetlanda som slog ut Motala efter lite drama igår där Patrik Johansson med sitt reduceringsmål till 3-2 med kvarten kvar skickade Vetlanda till SM-slutspel. Samt en plats i nästa säsongs Svenska Cupen som också kvartsfinalplatsen innebär. För Edsbyns del innebär det en matchserie inomhus och det tror jag föredras även om resvägen blir längre. Dessutom spel på vad jag tror bandysveriges två bästa isytor då jag inbillar mig att Vetlanda och Edsbyn är topp-2 där då även isen i vår arena är bättre den här säsongen än förra.

Vetlanda har några spelare som sticker ut. Två av dom är med i Micke Carlsson 25-mannatrupp till VM och det är vänsterhalv nr 21 Tobias Nyberg och starke mittfältaren nr 11 Pontus Vilén. Vassa är även offensivt starka duon nr 8 Axel Ekholm samt nr 44 Patrik Johansson som alltså ordnade avancemanget hit. Dessutom tycker jag målvakt David Borwall är en topp-5 målvakt i Sverige även om han inte har samma jämnhet som t.ex. vår Anders Svensson men Davids högstanivå är väldigt hög. Nämnde Tobias Nyberg spelade enligt uppgift på sprutor i gårdagens match mot Motala, vet dock inte vad för problem Tobias har.

En jobspost för Vetlanda lär ju vara deras högerförsvar där ordinarie högerback Philip Lennartsson spelat färdigt för säsongen då han ådragit sig en käkbensfraktur och där hans ersättare Philip Lindqvist ju drog på sig grovt matchstraff och fyra matchers avstäningning efter knätackligen på Simon Jansson i söndags. Unge nr 17 Gustav Wallin (19 år) har varit ersättare i matcherna mot Motala och jag anar att Edsbyn lägger lite extra tryck på den kanten i morgon för att testa kvalitén på Vetlandas högerflank.

Vetlanda lär gärna spela på omställningar i morgon och i den här kvartsfinalserien och bjuder Edsbyn in till det så är Vetlanda farliga. Så det i sig beror ju mycket på Edsbyns noggrannhet i det egna spelet som hittills ju varit bra men som sagt, nu nollställer vi och börjar om från början igen.

Edsbyn hade fyra spelare med i nämnda bruttotrupp till VM och namnet som stack ut där var Joakim Svensk som efter att ha tackat nej under några år nu har ändrat inställning till det hela och tackat ja till Micke Carlssons trupp! Jättekul tycker jag och Jocke är ju given när truppen bantas ner till 18 spelare och hos mig stiger intresset för VM ett snäpp om Jocke är med. Jocke är en riktig vinnare i mina ögon och det verkar ju behövas i den här upplagan av landslaget som hittills mest bara förlorat.

Enda frågetecknet för Edsbyn i morgon är just Simon Jansson efter den ovan nämnda knätacklingen. Simon själv har hela veckan uttalat sig positivt och det var väl mer tränare Kuben Olsson som inte lämnade hundra klartecken till Bandypuls inför fredagens träning men nog tyder det mesta på att Simon spelar om inget bakslag inträffat under veckan. Samtidigt som Kuben säger själv, det kommer inte att chansas om det finns minsta tveksamhet och det är ju helt rätt inställning.

Edsbyn såklart storfavoriter i morgon och det är inget man kan ducka för hur gärna man än skulle vilja :). Men det är ändå en helt annan puls runt en match när det står "SM-slutspel" före matchen istället för "Elitserien omgång 8". Då finns det alltid lite extra att kräma ur varje spelare, man är beredd att ta fler blåmärken och man tömmer sig på ett helt annat sätt när det är slutspel. Vetlanda har också precis allt att vinna i den här matchserien och jag tror typ "alla" tippar 3-0 i matcher till Byn vilket sätter Vetlanda i ett riktigt mysläge.

Hoppas också Byn får samma otroliga stöd från Farmers som man brukar i ett slutspel. Inget tyder på något annat! Det brukar vara lika där, det finns ett "Elitserie-Farmers" och ett "Slutspels-Farmers" och Farmers har alltid en hög lägstanivå men när det gäller högstanivån så brukar den nå helt andra höjder när det vankas SM-slutspel för Edsbyn. Hoppas och tror på detsamma den här säsongen och med start i morgon!

Före match i morgon delar också Farmers ut pengarna som samlades in på "Seriesegerswishen". Då jag just i detta nu blir lite osäker på om Farmers gått ut med slutsumman officiellt eller om det bara är på interna medier den basunerats ut så skriver jag inte summan här men oavsett så bör man vara på plats i tid i morgon för att se checken överlämnas til EIF Bandy.

Vad tror vi om övriga kvartsfinaler då?! Sandviken-Broberg har vi på vår halva och jag är nästan övertygad om att den går till fem matcher! Sen tror jag inte den gör det med idel hemmasegrar fram till 2-2 i matcher utan där kan det bli spridda skurar. Tror Broberg vinner med 3-2 i matcher till slut!

På andra halvan möts ju då Villa-AIK och Västerås-Bollnäs. Där tror jag inte Villa stökar av AIK med 3-0 i matcher som det antagligen är klart favoritodds på utan minst en match vinner AIK tror jag och blir inte helt överraskad om det skulle vara den i morgon! Över fem matcher är Villa skyldig att slå ut AIK ändå men vill se Villa "stabilt bra" först innan jag känner mig helt säker på det även om Villa såklart är jättefavoriter.

Västerås-Bollnäs kvar. Skulle den matchen tippats i slutet av oktober så hade en klar majoritet tippat 3-0 till Bollnäs. Sen har utvecklingen blivit så under säsong att Bollnäs ofta underpresterat och VSK sent kommit upp på nivå och då på en hög nivå så nu är det nästan jämnt skägg mellan lagen. All press på Bollnäs dock som ju hade lika många finaltips på sig som Byn inför säsongen och nu är det upp till bevis. Tror också Bollnäs skärper sig nu då det gäller och då Bollnäs dessutom är lite av ett cup-lag och jag tror man tar det här med 3-1 eller 3-2 i matcher. Sen kanske jag hoppas på nåt annat men det är en annan sak! :)

Då ses vi i Arenan i morgon och drar igång det vi gillar så otroligt mycket = SM-Slutspelet!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


  


 

 


 

 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil