Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Vetlanda + Nygammal klassiker!

28 JAN 2021 20:24
Dags att lägga gårdagen till handlingarna och ladda om för fredagsbandy hemma mot Vetlanda. Nu är Byn på alla sätt med i racet igen och framöver blir alla matcher hyperviktiga när tabellen ska formeras inför slutspelet.
  • Skapad: 28 JAN 2021 20:24

Hand upp alla som gått runt med ett leende på läpparna idag! Jag tror vi är många som mått extra bra idag för i alla fall om jag går till mig själv så är det hur bandylaget presterar som sätter den sista snitsen på mitt humör. Så idag var det inte bara en bra dag utan det har varit en fantastisk dag! Vi har haft all rätt att må bra idag men nu är det ändå dags att se framåt mot morgondagen men även det känns ju lättare nu än att t.ex. sätta sig och skriva ett Inför efter att ha fått stryk med 9-2 igår. OBS: Jag vill att ni läser till sista raden idag!

Med lite distans till matchen så landar man väl lite mer och blir lite mer nyanserad i sin analys av matchen också antagligen. Att vi vann igår var väl med distans mer viktigt och starkt gjort än att Byn gör en makalöst bra prestation även om den såklart var klart bra. Men det var väl ändå kanske inte en prestation som om vi gör samma insats om och om igen tar oss hela vägen till t.ex. en SM-Final. Utan då lär vi nog vara ännu bättre över 90 min plus... (se längre ner!)

Det var dock ett underbart kvitto på att Byn fortsatt besitter egenskapen att kunna kliva upp minst två snäpp när det verkligen krävs och att vi än en gång visar att vi matchar Villa som ju hur man än vrider och vänder på det är säsongens klara favoriter. Före och efter att AIK-Villa möttes så verkade det vara mest en transportsträcka mot finalen för dom och visst är det fortsatt favorit på att det blir så men jag tror gårdagen ändå rörde om en hel del i den grytan.

Otroligt starkt också att vinna trots två viktiga kuggar borta i form av Daniel Popa och Jesper Öhrlund och med spel nästan på bara två avbytare för så många byten hade väl inte Alfred Rustas när man summerar. Låt vara att Villa saknade 2-3 spelare också men dom har en bredare trupp. Intressant också med utfallet av Hasse Andersson på h-halv och Jocke Svensk på v-halv. Nu tycker jag faktiskt det är tjänstefel om vi i morgon ändrar tillbaka även om Daniel Popa skulle vara tillgänglig igen utan jag röstar på samma startelva som igår och sen tar vi det därifrån.

Det kan vara så att Edsbyns väg till framgång den här säsongen är att ha FLERA olika alternativ av uppställningar och på så vis sätta lite myror i huvudet på våra motståndare. För visst är Byn till 97,5 % synad i sömmarna av främst topplagen hur Byn bygger sitt spel med Hasse respektive Daniel Popa som ordinarie halvor. Just det där att ha möjligheten att kunna ändra från en match till en annan tror jag också kan "väcka spelare" faktiskt som då måste tänka i lite olika banor i matcherna. Så blir återigen intressant att se hur Byn ställer upp i morgon. Ska förresten också be Ted Hedell om ursäkt för att jag i brådrasket när jag skulle skriva igår glömde bort hur hans mål gick till!! Snopet när han antagligen gjorde sitt livs mål HITTILLS i karriären med en fantastisk torped upp i bortre kryss. Sorry Ted!

Vetlanda är våra motståndare och jag tänker inte orda jättemycket om dom. Ett kontringsskickligt lag som Byn brukar kunna manövrera på hemmaplan och läste på Bandypuls att Vetlanda ALDRIG vunnit i vår arerna i serie- och slutspel! Om det är bra eller dåligt vet jag inte då sviter ju är till för att spräckas... Ordinarie mv David Borwall har inte spelat på sistone av personliga skäl och backen och lagkaptenen Philip Lennartsson är borta resten av säsongen p.g.a. skada. Christian Boman vaktar kassen istället och har gjort det bra. Vem som ersätter Philip i försvaret har jag dock inte koll på.

Framåt är det främst Joakim Andersson och för dagen kanske ännu hetare Filip Bringe vi får se upp med. Vetlanda slog Broberg med 7-3 igår och det imponerar på mig utan att ha läst något om den matchen. Vetlanda gjorde ju också TRETTON mål borta mot AIK så göra mål kan man! Men även släppa in mål brukar man vara rätt bra på emellanåt.

Edsbyns stora akilleshäl för dagen är ju hörnskyttet som det inte dröjer många minuter in i varje sändning på Sportbladet Play innan det börjar tuggas om! Ett SM-slutspel med dagens hörnskytte kan aldrig sluta lyckligt för Byns del tror jag så därför tycker jag VI gör ett försök att hjälpa till där genom:

HÖRNPENGEN!
Kan vi inte damma av den här klassikern för att få fart på Byns hörnskytte så det är i fas till SM-slutspelet börjar?!
😊

Hittills har Byns 18 spelade matcher gett 10 hörnmål på 162 hörnor vilket ger ett snitt på 6 % och som i sin tur är näst sämst i hela Elitserien den här säsongen! Byn brukar i normala fall ligga på runt 15 % i den statistiken om jag inte är helt ute och cyklar.

Det är åtta matcher kvar av Elitserien och jag tänkte se hur många jag kan locka att satsa en slant per hörnmål som Edsbyn gör i dom matcherna?! Alla pengar vi får in går oavkortat till Miljonklubben och fortsätter Byn med det skytte man har just för dagen kommer ju inte det här att ge en krona! Men jag vill tro att drar vi igång nåt sånt här så kan det också lossna! Å som sagt, det är också nästan ett måste att det gör det inför kommande slutspel tror jag så därför tycker jag det är värt att försöka i alla fall 😊 

Det är alltså ÅTTA matcher kvar av serien och håller Byn snittet man har nu så gör man 4-5 hörnmål sammanlagt i dom matcherna, det är vad vi har att gå på i statistikväg.

Min tanke är att man väljer om man vill betala 25 kr, 50 kr eller 100 kr per hörnmål och att vi går tillväga så här:

Ni som vill vara med ska endera smsa mig på 070-333 05 20 eller mejla mig på This is a mailto link samt att skicka på Messenger om ni vill ska också gå bra. Om ni smsar så skriv namn + summa och om ni vill vara anonym så skriv det för annars skulle jag vid tillfälle vilja skriva ut namnen på er som är med men jag måste ha ert medgivande för att få göra det. Jag skriver givetvis INGA summor då.

Så skriv t.ex. ”Ola Mattsson 100 kr Anonym” alternativt hoppa över Anonym om det är ok att jag får skriva upp ditt namn på hemsidan vid tillfälle. Sen sammanställer jag namn + summor och efter sista seriematchen den 23/2 så återkopplar jag till er som anmält er vilken summa som ska betalas. Jag själv skriver upp mig på samma summa som i exemplet = 100 kr/hörnmål.

Visst kan vi väl få ihop slantar så varje hörnmål är värt 2000 kr/st? Om 80st anmäler sig för 25 kr/målet så har vi den summan. Eller om 40st väljer 50 kr/målet. Jag väljer att lägga ribban där så får vi se vart det tar vägen. Vi börjar räkna fr.o.m. matchen mot Vetlanda i morgon fredag men det går bra att anmäla sig ända fram till matchen mot Frillesås på tisdag. Jag kan skriva en första rapport i en kommentar under detta Inför innan matchstart i morgon hur många vi är och vad varje mål är värt! Så hoppas några vill haka på! 😊

Två matcher till i morgon och två intressanta sådana: AIK-Bollnäs och Västerås-Sandviken. Det blir fina värdemätare inför fortsättningen och lite extra spännande att se hur Esa Määttä lyckas tygla storfräsarna i AIK. Efter att Byn tvålade till Villa igår så har ju AIK toppläge att utmana om förstaplatsen då man just nu är två poäng efter Villa med en match mindre spelad. Dessutom nafsar både Sandviken och Byn dom i hälarna så avslutningen blir intressant.

Då laddar vi för Vetlanda samt hoppas Hörnpengen blir en succé!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil