Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Vetlanda

13 DEC 2021 21:07
Edsbyn ångar på och poängen ramlar in i en takt vi inte trodde före seriestart. Nästa uppgift är Vetlanda hemma i morgon tisdag, ett klassiskt lag värd all respekt.
  • Skapad: 13 DEC 2021 21:07

Vetlanda hemma och Sirius borta kvar att möta innan halva serien är spelad och vi därmed har mött alla lag en gång. Efter 13 spelade matcher har Byn plockat hem 11 segrar och ett kryss (Villa borta) och förlorat endast hemma mot Motala. Skapligt facit! Jag vill säga att det trodde ingen av oss när serien startade hemma mot Frillesås den 29/10 med seger 6-4 följt av förlust med 2-6 hemma mot Motala i andra omgången. Nackdelen med det hela tycker jag är att det nu blir väldigt mycket fokus på Byns svit vilket skulle kunna få Byn att gena lite i sitt imponerande "vi tar en match i taget" upplägg.

Vi har vunnit många matcher med liten marginal men vi vinner matcherna på ett sällan skådat sätt och som inte riktigt "är Byn" på nåt sätt enligt mig. Några fåtal säsonger förut har det kanske sett ut så här också men då har Byn också tillhört topp-2 i förhandstipsen, nu var vi ingenstans rankad högre än 4a före seriestart. Jag hoppas det är hungern på framgång och harmonin i truppen som är nyckeln till utfallet hittills SAMT konsten att ta sig an varje match på ett proffsigare sätt än kanske nån gång förut (?).

Viktigast av allt är behålla fötterna på jorden och titta framåt och inte bakåt. Många lag kommer att bli mycket bättre från idag fram till februari och det gäller också att Byns kurva fortsätter så och inte planar ut för då är vi snabbt passerad av dom 3-4 lag vi hade före oss i förhandstipsen (Villa, AIK, Västerås och kanske Sandviken). Nu har vi Vetlanda hemma i morgon, en match som många nu tror Byn tar av bara farten. Visst har Byn bra chans där också men fuskas det i förberedelserna tar vi den inte.

Vetlanda är ett lurigt lag och som man faktiskt inte får något grepp om. Seriens jojo-lag och känns så ha varit i flera säsonger nu med höga toppar och djupa dalar. Tillverkar dom jojo i Vetlanda kanske förresten? Vet dagens ungdom vad en jojo är förresten? I Vetlanda tror jag man vet i alla fall. Laget har ofta varit (och är nog) starkare offensivt än defensivt vilket gör att det ofta blir målrika matcher när Vetlanda spelar. Störst respekt har man ju för Joakim Andersson och det när Vetlanda får spela omställningsbandy vilket är deras önskescenario i bortamatcher likt morgondagens.

Joakim Andersson är också den världsstjärna som efter en utflykt till Villa i två säsonger återvänt till Vetlanda för att också uttalat bli kvar där. Om fler skulle följa Joakims exempel skulle Vetlanda ha ett jäkla lag, i alla fall offensivt sett. Jag kommer missa nån men dessa är väl i alla fall tongivande Vetlandaprodukter i andra Elitserielag: Christoffer Edlund och Johan Löfstedt i Villa. Tobias Nyberg, Isac Karlsson samt Sebastian Ytterell i AIK. Martin Landström, Daniel Johansson och Pontus Vilén i Västerås. Finns säkert fler men dom här poppade upp direkt. Skapliga namn! Tim Persson Villa, är det också Vetlanda från början tro (?).

Vi brukar vara bra på att hantera Vetlanda på hemmaplan medan man minns några tunga förluster borta mot dom istället. Som förra säsongen t.ex. när vi förlorade med 5-4 borta efter sent avgörande. Men Vetlanda är alltid äckliga att möta på nåt sätt för gör man inte jobbet vid ritbordet och omsätter det ute på planen kan man lätt bli bortkontrade om Vetlanda defensivt skulle få till en fullträff. Hoten är ju tidigare nämnda nr 18 Jocke Andersson men även nr 8 Axel Ekholm och nr 61 Emil Fedorov är vassa offensivt och nr 17 Filip Bringe är en skarp hörnskytt framförallt. Tycker också jag sett att nr 19 Albin Renholm har en bra passningsklubba och det tror jag också kapten nr 5 Pontus Blomberg tycker att han har. Det kanske han har också. Har också för mig jag läst att Vetlanda skiftat och spelar Fedorov som spets framåt nu medan Jocke A klivit ner som högervinge och det med lyckat resultat. Så all respekt för Vetlanda!

Edsbyn gjorde absolut en mer än godkänd insats igår, ungefär på den nivå man kan begära nu när det är tätt med matcher samt att matchen spelades utomhus vilket inte riktigt är Byns likör numera. Igår klev Oscar Wikblad fram som stor segerorganisatör vilket var tacksamt men även dagar när Oscar haft det lite motigare så har andra klivit fram och det är en styrka Byn har den här säsongen där många bidrar både på planen och i målprotokollet.

Av nyförvärven var ju Hellmyrs inne i det ganska snabbt medan Arkhipkin, Helavuori och Heinonen såklart behövt mer tid att anpassa sig och behöver fortsatt ännu mer tid också. Men jag måste ändå imponeras vilka kliv dessa tre tagit från seriestart för ca 6v sen fram till idag. Jag ska erkänna att jag funderat lite utan att jag skrivit det om dom verkligen skulle hitta sina roller men nu är ju alla tre på god väg att göra det och därmed också mer kontinuerligt bidra i matcherna. Jimi har väl den otacksammaste rollen av dessa tre då han har mindre bollkontakt under matcherna som forward kontra Vadim och Samuli som i sina roller som mittfältare och halva mer per automatik ska ha bollen mer. Tycker ändå alltmer känns falla på plats även för Jimi i sin roll där det defensiva jobbet blivit mycket bättre, connection med Myran är på gång samt att Jimi hittar rätt i straffområdet oftare och oftare. Vi ska få igång Jimis skytte också som jag lovar är ett bra vapen när det sitter. Har så varit förut i alla fall och jag tror det kommer. Mycket intressant att följa dessa tre och se "vart dom är" i februari/mars.

Fem matcher till i morgon: Frillesås-Västerås, Motala-AIK, Tellus-Bollnäs, Villa-Broberg och Örebro-Sirius. Förutom Villa så är det fyra bortafavoriter men jag tvivlar på fyra bortasegrar ändå. Bollnäs ska väl vinna men övriga tre kan få slita och jag tror Motala skräller hemma mot AIK och jag tror inte heller att Västerås känner sig helt bekväma med att åka till Sjöaremossen...

Ni kommer väl ihåg nu vad ni ska komma ihåg på matchdagen (?). Att besöka bynhemma.se där man hittar det mesta inför matchen inklusive en videointervju med någon spelare eller ledare. Sen ska ni förse er med ert covidpass och bege er till Ön för att stötta Byn. Känns som Byn som ett av få lag håller någorlunda normal nivå på sina publiksiffror och bara det tror jag har en stor del i att Edsbyn "går som tåget" så här långt. Farmers sköter sången i Arenan men ju fler vi är som hjälper till i övrigt att "föra oväsen" desto svårare att komma till Edsbyn och vinna. Vi blir över tusen personer i morgon igen väl? Det vore snyggt!

Heja Byn!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png