Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Västerås

22 JAN 2021 20:04
Det blev fem dagar matchledigt för Edsbyn men i morgon tar ett utvilat (?) Edsbyn sig an Västerås med avslag kl 15.00. Edsbyn med lite häng på topp-2 mot Västerås som vill hamna topp-6 = Bör bli en bra match!
  • Skapad: 22 JAN 2021 20:04

Det var längesen sist som Byn fick vila från match i fem dagar men så blev det när AIK drabbades av corona. Om allt spelas i tänkt ordning nu istället så blir det dock match varannan dag för Byn fram till nästa fredag. VSK sen Tellus h måndag, Villa b onsdag och Vetlanda h fredag. Edsbyn har spelat två matcher färre än VSK som har lite luftigare schema framöver.

Lagen möttes för ett par veckor sen i en match som till slut landade i en match där Byn gjorde säsongens bästa insats och till slut vann med 6-2. VSK var också helt ok bra i den matchen och verkar ha haft nytta av den "urblåsaren" och har därefter tagit tre raka segrar. Jag fick också en större respekt för VSK i den match vi mötte dom faktiskt då jag tidigare känt att VSK "tunnats ur" med främst Martin Landström borta och jag har målat ut att VSK skulle bli lite av säsongens besvikelse och missa topp-6 men jag kan nog få äta upp det! 

För Edsbyns del så tror jag man mått bra av att få lite lugn och ro i veckan efter förra helgens Öhrlund-chock med allt det förde med sig. Jag tycker en hel del har utretts på ett bra sätt under veckan med intervjuer från olika håll i föreningen samt att Robin också gjort någon kortare intervju. Det känns mest bara vemodigt att det inte fungerade och jag tror Edsbyns supportrar hade sett fram emot att bygga upp en relation med Robin under nästa säsong vilket nu gick i stöpet "innan dom hann träffas". Det känns sorgligt men alla parter måste se framåt nu och för Byns del är det bara att försöka göra det bästa av situationen utan pusselbiten Robin.

Vi blev ju inte precis mer betrodda efter det här och många verkar till och med slå fast att Byn efter det här tappet inte har mer med kampen om t.ex. SM-Final att göra. Även om dom två senaste matcherna kanske haft en del mer att önska så tycker jag Byn har gjort det bra och främst utifrån vilka lag vi mötte förra helgen = Broberg/Vänersborg.

Ser att Edsbyn får lite kritik för att inte skapa så mycket lägen, för att inte bemanna straffområdet med tillräckligt med folk, för att vända hem för mycket. Samt för hörnorna såklart! Delvis kan det väl vara befogat tycker jag samtidigt som lagen för varje säsong blir ÄNNU BÄTTRE på att försvara sig vilket gör det än svårare att luckra upp försvaren. Dessa lag vill ju inget annat än att få kontra på Byn för dom vill ju också vinna matcherna och där blir det ju då också en avvägning för Byn med hur många man t.ex. törs bemanna det offensiva straffområdet med.

Att vända ur har ju att göra med att Byn fortsatt vill behålla bollen istället för att "chansa bort den" till motståndarna och det är väl också ett bra betyg till våra motståndares defensiv att Byn får/tvingas göra det. Edsbyn är ju också rimligtvis inte lika starka offensivt den här säsongen utan Tuomas Määttä som huserat i motståndarnas försvar i fyra säsonger nu och kanske än mindre nu då när hans "ersättare" också lämnat Byn. Därmed var det nästan läge för dubbeltorsk förra helgen och "krisstämpel" på Byn så utifrån det tycker jag det var väldigt starkt av Byn att vinna mot Vbg oavett hur det såg ut och vad eventuella kritiker tyckte. Helt enkelt en mycket VIKTIG seger som OM Byn går långt i år jag tror är en seger man i efterhand kommer lyfta som en nyckelseger.

Undertecknad vägrar ge upp säsongen i alla fall och jag vill tro att vi kan utmana topplagen även utan Öhrlund! Villa ska vi väl egentligen inte kunna rå på men ändå, känner ni läsare att vi någon gång är helt chanslösa mot just Villa (?). Inte jag i alla fall. Vi får en fingervisning på onsdag! Samt att AIK inte har alla pusselbitar på plats vilket brukar kunna passa Byn bra att få slå ur underläge mot ett sånt lag. Sandviken ska vi såklart också kunna matcha om vi får möta dom i skarpt läge.

Nu kom jag lite ifrån vad det här skulle handla om = Västerås i morgon. Kortfattat så kan vi ju VSK nu efter matchen 8/1 mot dom. Ett tungt lag som ofta startar matcherna i ett högt tempo för att om möjligt redan där koppla ett litet grepp om matchen men det lär Byn vara beredda på. Nu som senast så tipsar jag om att främst se upp för nr 33 Joel Engström som är vass offensivt. Det får ju, om man får drömma lite, gärna vara en framtida rödblå spelare när t.ex. nr 17 och nr 18 avslutar sina karriärer om vi inte har dom ersättarna i egna led!

Har inga indikationer på att knäskadade Daniel Johansson ska vara redo för spel vilket är en viktig kugge för VSK men som gjort det bra utan honom. VSK hyllas ofta för att "alltid vilja spela bandy" men när vi mötte dom senast var även dom lite mer backa-hem-inriktade i sin defensiv och till slut kanske även dom gör som alla andra lag mot Byn (?). Det får vi ett bättre svar på i morgon.

Tror hur som på en underhållande match i morgon där jag tror Byn också vågar köra lite mera än mot kontringsskickliga Broberg och Vbg. Det skulle sitta fint med ännu en spelmässig fullträff i morgon som borta mot VSK och lyckas Byn med det så stiger garanterat respekten för Byn igen sen! Så spännande att se morgondagens match av flera orsaker.

Fyra matcher till i morgon efter att AIK-Vbg blivit coronaflyttad. Med start 15.00 även Frillesås-Hammarby, Motala-Broberg och Sirius-Tellus. Mest press där på Hammarby med sex raka förluster och som ännu inte tagit poäng under 2021. Att då åka till Sjöaremossen kan inte kännas speciellt roligt! Där kan det nog skrälla. Motala-Broberg känns jämn och blir nog så också. Vinner Broberg ser jag det som ett klart styrkebesked. Sirius slår ju Tellus nio gånger av tio. Kl 17.00 möts sen Bollnäs-Vetlanda i en för åttondelsspel mycket viktig match. Vinnaren har klart bra läge att nå minst åttondelsfinal och Vetlanda brukar kunna skrälla på Sävstaås.

STÖDBILJETTER finns såklart att köpa även till den här matchen. Det kan vi väl göra till en vana att köpa nu när vi hittat rätt på det spåret (?). Red Farmers har satt målet 200st för morgondagens match såg jag. 344st var siffran senast mot Vbg hemma så visst fixar vi 200st mot Västerås i så fall. Eller t.o.m. 300st? Jag köper 3st så är det upp till er vilket antal vi hamnar på sen!

Swisha 50 kr till 123 018 0778och märk Stödbiljett eller VSK (eller bankgiro till 5285-2225 = betalar ni via bg så mejla gärna också This is a mailto link och meddela det)

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil