Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Västerås

07 JAN 2022 20:23
Vi tror på match i morgon lördag kl 15.00 då Västerås kommer till Arenan på besök. Två lag med bra formkurvor och som har stor respekt för varandra. Byn favorit tack vare hemmaplan.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2022 20:23

Två lag som kommer med fyra raka segrar drabbar samman i morgon. Edsbyn har dock varit mer stabilt bra sett över hela säsongen medan Västerås först nu till viss del börjar motsvara dom förväntningar som finns på laget. Västerås var ju före Byn i allas förhandstips inför säsongen men hittills har Byn vridit över det i egen favör då Edsbyn är klar favorit i matchen hos spelbolagen. Då har man gjort någonting bra under resans gång.

Kommer fortsatt ihåg hur vassa Västerås såg ut i Fortaxa Cup före säsongen där man närmast sopade banan med både Villa och AIK. Där och då såg Västerås oslagbara ut och det även om det handlade om försäsongsmatcher. Sen vet jag inte om det gjorde att tuppkammen växte för redan helgen efter Fortaxa gjorde VSK en slät figur i Svenska Cupen och åkte ut redan i gruppspelet efter förlust mot bl.a. Byn. Efter det har Västerås varit sökande på något vis och inte riktigt hittat tillbaka till ett vägvinnande spel vilket säkert skapat huvudbry.

Efter en coronasväng och ny uppstart dagarna före jul så har i alla fall Västerås nu vunnit fyra raka matcher och ett Västerås med självförtroende är garanterat mycket svårare att möta än ett Västerås med huvudbry! Laget tror jag ni har ganska bra koll på (?). Ett framtungt lag men det har dom också själva valt att vara då dom inför säsongen gjorde om spelare från andra mer offensiva positioner till spelande backar. Då i form av Oscar Gröhn och Magnus Joneby men sista tiden har Joneby flyttats runt i laget men tror nu han har landat på backplats igen.

Offensivt har ju VSK tre starka kort inhämtade från Vetlanda utslagt över ett antal år, Martin Landström, Daniel Johansson samt nyförvärvet inför i år, Pontus Vilén. Det har väl inte riktigt satt sig än vilka roller dessa tre ska ha för att man ska få ut mest möjligt av dom tre tillsammans. Landström är ju den som har mest boll, Daniel Johansson har bäst skott medan Pontus Vilén besitter en genombrottskraft men som kanske inte riktigt fått till det än (?). Ny för säsongen är även Viktor Spångberg (från Motala) på vänsterhalven. Viktor har man lärt sig gilla när han spelade i Motala där han drog ett stort lass. Kanske behöver Viktor den här säsongen på sig för att växa in i VSK (?), har i alla fall känts ha en lite anonymare roll så här långt mot vad jag trodde. Kassen vaktas av Henrik Kjellsson som verkar ha spelat upp sig sista veckorna, imponerade inte tidigt på säsongen tyckte jag då han presterade flera svajiga insatser. Dock helt klart värt att fortsätta åka på returer Jimi för såna brukar Kjellsson bjuda på.

Förra säsongen förlorade vi den här matchen, då med 1-3 och också då en lördag efter en tam insats av Byn minns jag. Hoppas inte på en repris! En roligare paralell att dra är att just 8/1 för ett år sen så levererade Edsbyn sin så långt bästa insats förra säsongen när Byn vann med 6-2 borta mot just Västerås. Nu presterade Byn sin hittills bästa insats i förrgår, alltså 5/1 och tydligt är att Byn har fler växlar i sin låda än det som visats i november/december. Något som ju också är ett måste för att räcka till när det är dags för slutspel.

Matchen i onsdags mot Broberg sitter ju fortfarande på näthinnan och framförallt första halvlek var ju overkligt bra. Har sett den igen i efterhand och det är helt otroligt vilken delaktighet, fart och kraft Byn visar upp där. Inte nog med det utan därtill också en defensiv som inte lämnade något mer att önska utan Broberg skapade väl egentligen bara ett bra avslut på hela första halvlek då! Nu ska vi inte tro att det går leverera såna prestationer varje gång för det utan det är så mycket som måste stämma för att få till en sån prestation. Extra kul var att Jimi Heinonen hade en lyckad kväll med ett hattrick och med bud på mer också. Som jag skrev då, tänk om vi kan få Jimi att blomma också nu när säsongen går in i sin andra halva, då blir ju Byn sannolikt ännu starkare.

Det formligen lyser ju harmoni av Byn just nu. Lika är det också återigen på Sommars Konditori även om det tidigare var annat ljud i skällan där har jag fått berättat för mig. För den som inte vet så är det ju på Sommars dom stora besluten tas i den här Byn och jag kan så här i efterhand berätta att där hängde Kuben löst efter förlusten mot Motala i andra omgången. Då var det kvällen efter "krismöte" bland stammisarna på Sommars och "tränarbyte" var en av frågorna som luftades. Blyss-Tommy har berättat att han hade aldrig varit så rädd som när han, Målar-Sölve och Jan Abrahamsson åkte med Affen Davidsson hem från Ön efter matchen mot Motala. Affen var så oerhört upprörd över Byns insats i matchen så han glömde i stort sett bort att skrapa rutonrna på bilen dessutom, förutom ett litet titthål åt sig själv som han famsade fram och färden blev sen därefter.

Nån sån resa ville inte Blyss-Tommy uppleva fler gånger så frågan om någon förändring skulle göras var helt enkelt tvungen att lyftas och det kallades till "krismöte" kvällen efter. Det blev efter långa överläggningar dock inte majoritet för tränarbyte utan strax innan stängning klubbades att Kuben kunde få några chanser till ändå. Speciellt då Affen, som kom in lite sent i mötet, med lite distans till det hela nu lugnat ner sig å nu stod också han på Kubens sida. Tur var väl det så bra som det gått under resans gång därefter för Kuben o co. När det snabbt påkallade "krismötet" kommer på tal nu på Sommars så här två månader efteråt så möts det mest av ett gott skratt och med tummen upp som bevis för "att vi gjorde rätt" när Kuben fick fortsatt förtroende. Å även Affen är glad som en speleman och kör bil som en gud igen :)

Vi hoppas på en underhållande match i morgon igen. Det finns alla förutsättningar då det inte riktigt finns i VSK:s DNA att spela defensivt och tråkigt. Att Edsbyn spelar underhållande det vet vi nu och det är ju en ren fröjd att följa med på den här "Nya resan" som Byn är ute på. Blir nu spännande att se hur mycket energi Edsbyn fixar att putta in i den här matchen. Det tömdes garanterat en hel del mot Broberg senast men samtidigt blev det nog också bra påfyllning när matchplanen satt så bra som den gjorde och resultatet blev som det blev. Då växer gruppen ännu mer. Det är verkligen också GRUPPEN som gör det här tillsammans och därför känner jag också att jag blir lite försiktig att framhålla någon spelare före någon annan när jag skriver. Senast mot Broberg är det ju i alla fall helt fel att framhålla någon före någon annan, sällan man sett hela laget varit så aktiv som då. LAGET före jaget är ALLTID vägen till framgång i lagidrott!

Återstår att se hur många matcher till förutom våran som spelas i morgon. I skrivande stund är Frillesås-Rättvik, Hammarby-Bollnäs, Örebro-Sandviken och Villa-Vetlanda inställda samt att Tellus-Vänersborg som skulle ha spelats ikväll fredag också är inställd. Så just nu tre matcher på schemat: Motala-Broberg (14.00), AIK-Sirius (15.00), Edsbyn-Västerås (15.00). Blir intressant att se om Broberg studsar tillbaka och knäpper Motala eller om Broberg hamnar i en poängsvacka nu och isåfall riskerar bli upphunna i kampen om topp-4. Har ingen riktig feeling där, luktar lite kryss över den. AIK är väl bättre än Sirius egentligen men Sirius har bättre dagsform än AIK vilket gör även den jämn på förhand. Kanske läge att prova 2st X med insats 100 kr :).

Glädjande är att träningslandskamperna om två veckor nu är inställd. Det ger bättre utrymme att fullfölja säsongen utan att "kapa ner den" någonstans så det är såklart det man hoppas på nu även om det verkar vara en otrolig spridning i lagen just nu.

Avslag 15.00 i morgon lördag. Visst blir vi dom 800 personer som får komma på matchen? Föreningen rapporterar att över 500st biljetter kommer att säljas vid entrén i morgon Publikinformation Edsbyn - Västerås - Edsbyns IF Bandyförening - Bandy - IdrottOnline Klubb (bandybyn.se) och det måste ju innebära att alla som vill se matchen också kommer att komma in. Det tror jag i alla fall! 

Kom också ihåg att besöka http://www.bynhemma.se/ och gör det redan nu. Där finns bland annat en intervju med Tommi Määttä och en videointerju med Ted Hedell.

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png