Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Vänersborg + Uppdatering

02 MAR 2021 20:41
SM-Slutspel i bandy! Det blir det även den här konstiga säsongen och givetvis är Edsbyn ett av de åtta lag som kvalificerat sig dit. Vi fick tuffast möjliga motstånd i form av Vänersborg, laget ingen vågade välja! Matchstart 20.00.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2021 20:41

Har det känts konstigt att inte gå på bandy förut så kommer det att kännas ännu konstigare nu! Slutspelsmatcher i bandy ska man se live och helst ska man se alla matcherna, hemma som borta. Ser det inte som omöjligt alls att det skulle gått 2-3 bussar till kvartsfinal 2 borta på fredag med det intresse som brukar bli i Edsbyn när det vankas slutspel. Men nu är det tyvärr pandemi...

Istället får ni gärna satsa era slantar på Slutspelsutmaningen! Ni kan läsa om det i slutet av texten. Skulle inte ALLA Edsbysupportrar som läser det här kunna vara med på det (?). Det går till nåt bra!! Vinnaren på det hela i slutänden är ju föreningen och vi alla är ju en del av föreningen för utan oss supportrar = Absolut inte dessa framgångar på 2000-talet som vi har haft!

Det kommer att bli en oerhört tuff kvartsfinalserie i bäst av fem mot Vänersborg. Inget lag av topp-3 i Elitserien ville välja Vbg och jag tror heller inte Edsbyn gjort det om vi t.ex. passerat Sandviken och blivit trea i serien. Det förtäljer dock inte historien. Nu blev vi fyra och fick ta det som "blev över" och då är det bara att ta sig an Vbg på bästa sätt och i bäst av fem med hemmaplansfördel i ev 5e match är ju Byn favoriter ändå. Det får vi ta även om vi slår som bäst ur underläge. STOR nyckelmatch är matchen i morgon! Skulle Vbg börja med att åka hit och nypa den, ja då slår vi underläge sen för då är helt plötsligt Vbg favorit att avancera. Den dagen, den sorgen.

Vänersborg för mig, och många andra, är kortfattat "tät defensiv, skridskostarka omställningsspelare och ett vasst hörnskytte". Det kommer nästan med garanti att bli en rätt målsnål matchserie och när vi summerar den här matchserien så blir jag förvånad om snittet i antal mål per match överstiger sex mål. En stor anledning till det kommer också att vara lagens bägge målvakter, Anders Svensson och Kimmo Kyllönen. Två av världens fem bästa målvakter!

IMG_9033 (1).jpg

I handboll handlar det ofta om att vinna målvaktsmatchen när det börjar dra ihop sig till slutspel i mästerskap. Det kan faktiskt bli lika här! Skulle någon av Sverre och Kimmo svikta och göra en halvdan matchserie så är det stor risk att det laget också faller över fem matcher. Däremot tror jag inte sannolikheten att dom kommer vara "halvdana" är speciellt stor utan där har vi två pjäser som brukar växa ju större matcher det handlar om.

Hörnskyttet är en annan "match i matchen" som mycket troligt kan bli avgörande! Vänersborg är nog snäppet vassare än Byn där och definitivt den här säsongen. Vid främst deras högerhörnor får man nog blunda i soffan för att överleva. Främst mycket tidigt stående Juho Liukkonen är en sylvass skytt och Joakim Johansson inte mycket sämre men det finns fler som kan svinga bra i Vbg. I Edsbyn har det varit en ovanligt blek hörnsäsong även om det blev en uppryckning när Farmers fick börja gå på matcherna samt att Hörnpengen drogs igång. Framförallt Mattias Hammarström har inte varit sig lik men Tisens tid kommer nu, det vet vi! Slutspels-Tisen byter vi inte mot någon när det gäller hörnskytte. Tisen satte också en klockren hörna borta mot Hammarby i näst sista omgången och det var faktiskt ett mål som kan innebära islossning för Tisen tror jag.

IMG_7295 (1).jpg

Kimmo Kyllönen mv är redan nämnd. För mig är det Kimmo, högerhalv Robin Lundqvist, mitfältare Ilja Grachev och numera forward Emil Wiklund som först poppar upp för mig i Vbg:s lag. Riktigt bra spelare allihop. Men finns många fler som bara är snäppet under och som vi nog får lära känna i den här matchserien.

Gjorde en koll med tränare Magnus "Kuben" Olsson idag och han rapporterade alla tillgängliga, i alla fall så här dygnet före match. Det innebär att Joakim Svensk åter är i speldugligt skick efter att ha vilat i dom fyra sista matcherna tror jag. I så fall även Mattias "Taggen" Larsson spelklar trots krossat näsben när han med den stoppade en hörna mot Sirius! Hårt virke i hörnrusare och jag kan lova att både Svensk och Taggen behövs i den grenen i den här matchserien. Hörnrusarna kan vara dom som sitter på vinstreceptet faktiskt.

IMG_6328.jpg

Med alla tillgängliga så finns det åter möjlighet att laborera lite med laget. Känns inte som det är någon idé att lägga sig i det längre nu utan när vi kommit så här långt in i säsongen så stöttar man den uppställning som blir. För efter så många månader bandy tillsammans lär ju laget och lagledningen veta bäst hur man får ut mest möjliga av LAGET och som är vad det handlar om i slutänden.

Lagens möten i Elitserien har bägge slutat med Edsbyseger om än matcherna varit jämna. 4-1 hemma och 3-2 borta till Byn i två matcher som spelades med fem dagars mellanrum, 12/1 och 17/1. Mellan dessa matcher lämnade också Robin Öhrlund Byn vilket gör att Byns seger borta mot Vbg några dagar efter det uppbrottet väger tungt när man ska ranka "viktiga segrar" i Elitserien för Byn. Där hade vi också en hel del flyt ska sägas och det är också något man kommer behöva ha i den här matchserien.

Skulle kunna skriva hur långt som helst jag nu då jag längtar oerhört efter morgondagen! Men hejdar mig lite här då gällande Byn-Vbg! Men övriga matcher får jag väl skriva lite om också (?). Två matcher startar 18.00 och det är Villa-Sirius på A-halvan och intressanta AIK-Västerås på vår halva. Sirius gjorde det bra och vann komfortabelt i åttondelen mot Broberg och kommer med gott självförtroende till Lidköping. Hemmalaget dunderfavoriter såklart men har fortfarande en del att bevisa tycker jag då laget, förutom att Christoffer Edlund gör en jäkla massa mål, inte övertygat jättemycket på mig. Avfärdar väl Sirius i tre raka ändå sannolikt men hoppas Sirius kan störa lite i morgon i alla fall.

AIK-Västerås blir väl den match man väljer att kolla på innan Byns match ändå. Ska väl också vara en "3-0 kvartsfinal" enligt expertisen men jag vill så mycket att VSK ska störa AIK och ser det inte som omöjligt även om AIK säkert lär avancera till slut oavsett. Lika som Edlund för Villa så är Erik Pettersson oerhört viktig för AIK och utan honom har det här känts som en rätt jämn kvartsfinal! Men Erik tillhör AIK och det höjer gruppen mycket men jag vill ändå tro att VSK pratat ihop sig rejält om hur man ska göra det svårt för AIK så blir intressant att se den här matchen.

Kl 19.00 startar sen Sandviken-Vetlanda. DET blir 3-0 i matcher med garanti! Tror Sandviken känner sig mycket nöjda med att det blev Vetlanda istället för Motala och givetvis mest för att slippa spela ute på Motala Isstadion på fredag kontra Hydro Arena i Vetlanda. Kan inte se Vetlanda rubba Sandviken och blir som sagt förvånad om Sandviken måste åka två gånger ner till Vetlanda!

SLUTSPELSUTMANINGEN!

Jag satte upp ett, tyckte jag, högt mål på 180st deltagare i Slutspelsutmaningen. Men NU är vi där då just nu 185st är anmälda! Tänker jag efter så var det väl inte speciellt överraskande heller! :) Uppsatta mål brukar man nå i Edsbyn, inte alltid men väldigt ofta. Så jag tycker det är läge att HÖJA RIBBAN innan vi "avslutar" utmaningen vid avslag kl 18.00 på FREDAG. Med den takt det varit på sms:en och mejlen idag så når vi 200st i morgon så varför inte prova med 250st som nytt mål?! Det går ju till nåt bra!!

Skulle det heta att "får vi ihop 500st så spelar Tuomas Määttä med Edsbyn nästa säsong" så tror jag vi varit 500st redan i morgonkväll!! Nu är det ju inte så men då pengarna går till Miljonklubben och det ju är via Miljonklubben vi kan ha möjlighet att "vara intresserade" av spelare som Tuomas Määttä så tycker jag vi ska fortsätta tjata på alla vi känner att vara med på det här! JAG tänker inte ta åt mig nån ära för det här om det skulle bli lyckat i slutändan utan det är ju NI SOM ANMÄLER ER som är hjältarna i så fall. Å Miljonklubben är ju anledningen till att vi första gången kunde värva hit bröderna Määttä så varför "chansa" och INTE samla in en miljon även den här säsongen?! Vi har långt dit än men just Slutspelsutmaningen skulle kunna ge den en rejäl skjuts uppåt OM Byn gör ett formidabelt slutspel!

VILL NI VARA MED så Smsa mig på 070-333 05 20. Skriv NAMN + Slutspelsutmaningen. Eller mejla på This is a mailto link eller skicka på Messenger.

Det du anmäler dig till är:

  1. Betala 200 kr OM Edsbyn vinner mot Vänersborg och går till semifinal men förlorar där.
  2. Betala 350 kr OM Edsbyn även skulle vinna semifinalen och gå till SM-Final men sen förlora där.
  3. Betala 500 kr OM Edsbyn skulle vinna SM-Guld! Det skulle väl ett SM-Guld vara värt?

OBS! Det kan alltså bara bli ETT av dom här alternativen så MAX summa man binder upp sig på att betala är alltså 500 kr. Hoppas alla förstår det och inte tror det blir 200 + 350 + 500 kr om det blir SM-Guld och blir skrämd av det! Å skulle Byn åka ut i kvarten mot Vänersborg så behöver ni inte betala en enda krona.

JAG TROR PÅ 250st innan FREDAG 18.00! Smsa till mig Håkan Brindholm på 070-333 05 20, skriv NAMN + Slutspelsutmaningen. Bomba mig med sms vetja! :)

TACK ALLA som hittills anmält sig!

Länkar också till detta så kan ni läsa själv om STÖDBILJETTER och vilka priser det är i morgon (bl.a. säsongskort till säsongen 21/22!!) >>> https://www.facebook.com/edsbynredfarmers/photos/a.461473417393359/1507945749412782/?type=3

Nu laddar vi för SM-slutspel, det som brukar vara Edsbyns bästa tid på säsongen. Hoppas på detsamma även den här konstiga säsongen. Vi stöttar på det sätt vi kan, nämligen hemifrån i soffan. Förutom dom 8st Farmers som förhoppningsvis redan börjat ladda på med Vicks Blå!

TACK om du läst ända hit!!

 

 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png