Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Vänersborg

11 JAN 2021 21:40
Toppmöte och viktiga poäng på spel när Vänersborg gästar Svenska Fönster Arena i morgon tisdag. Bägge lag kommer från bra insatser och förhoppningsvis fortsätter främst Edsbyn på det spåret i morgon.
  • Skapad: 11 JAN 2021 21:40

Vänersborg kan när vi summerar serien säkert vara säsongens överraskning och i morgon får Byn vara bra för att bryta ner ett främst defensivt starkt bortalag. Samtidigt visade Byn stigande form mot Västerås i fredags vilket i sin tur innebär att Vbg också måste spela på topp för att vinna i morgon. Dessutom har vi "matchen i matchen" när främst Robin Öhrlund ska möta sina gamla lagkamrater men även Jesper spelade ju där förra säsongen. Så en intressant drabbning har vi framför oss!

Lagen ligger just nu 4a och 5a i den haltande tabellen med Edsbyn steget före med två poäng mer och en match mindre spelad. Seger i morgon och vi ska ha klart bra chans att bli topp-4 vilket ju också var målet före seriestart. Byn kommer också från säsongens bästa insats mot Västerås borta i fredags där främst sista timmen av mycket bra. Då var delaktigheten mycket större än i tidigare matcher och framförallt var Hasse Andersson "sitt gamla jag" igen vilket man lite har efterlyst tidigare.

Insatsen lovar gott inför framtiden och det känns som Byn på något vis smyger sig i form utan att få rubriker. Detta medan fokus i media helt ligger på Villa och AIK som i stort sett redan nu, drygt 2,5 månad innan finalen ska spelas, verkar vara klara att göra upp om pokalen. VIsst, jag håller också med om att det ser ut så just nu men samtidigt känner man också igen ett mönster som vi har sett förut och det gör ju närmaste 2,5 månad VÄLDIGT intressant.

Vänersborg känner nog också att man har ett fint smygläge då man inte var speciellt betrodda inför säsongen (inte av mig heller). Laget har dock bevisat att man är stabilt bra och inte "svajigt bra" som många andra lag i mitten av tabellen. Framförallt är laget defensivt starka och laget har släppt in minst mål av alla lag hittills = 33 mål på 13 matcher = ca 2,5 mål per match. Det är heller inget man hymlar med att man har prio på en stark defensiv och bygger därifrån. Sånt låter ju inte speciellt roligt när man hör sånt men är det vägen till framgång så ska man ju köra på den.

Detta plus att man är seriens bästa lag påatt göra mål på hörnor! Har inte den exakta procenten men jag tror man redan inför förra omgången toppade den listan för att då göra fyra mål på sju hörnor mot Hammarby! Så där får vi kanske se och lära för hörnor har ju hittills inte varit något framgångsrecept för Byn den här säsongen. Men samtidigt kanske det är just i en sån här match allt vänder när vi egentligen har alla odds emot oss i "hörnkampen".

Tittar man på Vbg:s lag så har man ett starkt kollektiv men utan någon riktigt starkt lysande stjärna bland utespelarna. Kimmo Kyllönen i målet kan dock vara seriens bästa så det är väl den lysande stjärnan i gänget. Fartspelaren nr 21 Emil Viklund verkar dock ha en rejäl formtopp just nu och han har varit den i ganska särklass vassaste spelaren i de två senaste matcherna. Då också med ett vasst skytte kryddat till sin fart så honom får vi se upp lite extra med i morgon.

I fokus i Byns lag i morgon kommer säkert Robin Öhrlund att hamna som ju spelat x antal säsonger i Vbg. Det tror jag Robin kommer att hantera bra då han verkar vara en cool kille som inte hetsar upp sig i första taget. Kommer också från en av sina bästa insatser i den röda tröjan i matchen senast och kan vi fortsätta därifrån framöver så är det i sig en garanti för att Byn kommer att höja sin slagstyrka framöver. Känns som Hasse och Robin är en kombo som kan vara nyckeln till om Byn lyfter till en nivå i närheten av Villa och AIK den här säsongen. Kan vi även offensivt koppla på Daniel Popa där så blir Byn ännu tyngre att möta.

Villa vann alltså lördagens seriefinal borta mot AIK med klara 7-2 och den matchen sågs nog av väldigt många är känslan. Matchbilden som den blev passade ju Villa som hand i handske när AIK förde matchen i en lite osynkad offensiv och Villa istället fick spela lite på omställning vilket är det man gillar allra bäst. 7-2 var ju för stora siffror men segern stärker Villa mycket medan AIK säkert fick en del huvudbry inför framtiden. Edsbyn möter ju AIK hemma nästa onsdag 20/1 och den matchen ska bli väldigt intressant att se!

Tre matcher till i morgon då Villa-Broberg blev framflyttad en vecka då Broberg är drabbad av corona. Byn ska ju möta Broberg borta på fredag, hoppas den blir av. Frillesås-Västerås, Sandviken-Sirius och Vetlanda-Tellus spelar i morgon och det är ju på förhand starka favoriter i alla matcherna. Men Frillesås är väldigt svårspelade hemma på Sjöaremossen (mer så den här säsongen än tidigare är känslan) och kanske kan skrälla och Sirius vill säkert visa att urladdningen senast mot Motala inte var en tillfällighet. Så som vanligt intressant att se hur allt utvecklar sig.

Hemmamatch = Stödbiljetter finns att köpa igen såklart! Senast blev det ju succé med 544st sålda men det ska vi inte tro sker igen. Farmers har ikväll presenterat hur mycket som VI ALLA har samlat in hittills den här säsongen med Vepan, Jullotteri, Tv-lotteri, Planka in på Åsen samt hittills sålda Stödbiljetter och den summan är just nu på fantastiska 385 917 kr! Mäktigt!!

Farmers hoppas på minst 282st sålda Stödbiljetter till matchen i morgon = Fixar vi det så passeras 400 000 kr insamlat till Bandypengen denna säsong! Swisha 50 kr till 123 018 0778 om du vill haka på och spränga 400 000 kr-vallen! Jag köper 4st så fixar ni övriga 278st (?). Märk gärna Stödbiljett eller Vänersborg. (Väljer ni att betala via bankgiro 5285-2225 så mejla gärna också till This is a mailto link och meddela det)

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil