Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Vänersborg

29 NOV 2021 20:35
Det blev full pott 4p förra veckan för Byn vilket var starkt. Vänersborg studsade tillbaka och vann 5-0 mot Frillesås igår i lite av en måste-match så det är två lag med seger i ryggen som möts i morgon.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2021 20:35

Edsbyn gör jobbet gång på gång på gång efter plumpen mot Motala vilket imponerar. Att Byn "hittar vägar att vinna" är det nya uttrycket vi använder oss av här i Edsbyn och så länge vi kan fortsätta på det spåret så ska vi inte klaga. Om det så småningom kan fyllas på med andra uttryck såsom "en klockren insats av Byn gav två poäng" eller liknande så är det ju såklart ännu mer värt. Dit har vi ändå en bit och faktiskt, vad är det som säger att den rubriken kommer den här säsongen ens (?). Känns som vi måste ge den här upplagan av Edsbyn i alla fall två säsonger på sig för att få orkestern att fungera felfritt och leverera över tid. Det vore ju konstigt om det inte skulle märkas att efter så många år byta både dirigent (från Hasse till Myran) och dessutom ytterligare 4st i själva orkestern.

Men det imponerar mycket hur Byn tar sig an varje motståndare utom kanske matchen mot Motala då men som också den med bara lite medstuds har kunna gått i Edsbyfavör. Där kanske vi inte förtjänade medstuds då och med facit i hand efter säsongen så kanske det är just den matchen vi "tackar" för att vi hittade rätt (?). Återstår att se! Matchen i morgon kommer förresten mest sannolikt att likna matchen mot Motala väldigt mycket tror jag och kanske vi där får ett kvitto på vad Byn lärt sig när det gäller att lägga en sån matchplan nu kontra för en månad sen.

Vänersborg har haft en tyngre upptakt på serien och har just nu 8p på nio spelade matcher om än det inte är något katastrofläge. Man har en hemmaseger mot AIK som den stora fjädern i hatten men har också hemmaförluster mot Hammarby och Broberg som säkert inte ingick i kalkylerna även om just Broberg imponerat mycket hittills. Dock har Vbg spelat sex matcher hemma och bara tre borta hittills så lite mer än 8p borde man väl ha skrapat ihop för att få godkänt kan jag tycka.

För oss Edsbyfantaster är ju den stora grejen att "vår" Anders Svensson vaktat Vbg:s kasse i en månad då deras ordinarie mv Kimmo Kyllönen varit skadad (sträckning). DIrekt när det blev officiellt så kastade man ju sig över spelprogrammet för att se om Byn skulle möta Vbg under den tiden och i morgon ska vi ju göra det då. Dock var nu Kimmo Kyllönen åter igår i sin första match efter skada och höll då också nollan så känns väl som Kimmo fortsätter i målet då jag inte tror Ari Holopainen matchar Sverre mot Byn bara för att liksom. OM så ändå skulle vara fallet så meddela då gärna det Ari ( eller Sverre) så har vi 200 pers extra på matchen!

Blev lite ont om tid ikväll så nöjer mig så här. Tipsar igen om att MILJONKLUBBEN 2021/22 är "öppnad" och det rasslade till direkt första dygnet med över 50 000 kr inbetalt. Derbyseger mot Bollnäs också därefter så jag hyser gott hopp om att det rapporteras in över 100 000 kr vid nästa uppdatering! :)

Följ länken och gör din årliga inbetalning till Miljonklubben redan nu vetja så får vi en bra start på den nya resan >>> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/rivstartfornyamiljonklubben-over50.000krredanforstadygnet/

Tipsar också om www.bynhemma.se där det senast i morgonförmiddag lär dyka upp bl.a. en videointervju med någon inför morgondagens match.

Vi ses i Arenan och hoppas på Sverre i Vbg:s mål så får vi en sevärd duell mot antagligen Henke Karlström i Byns kasse!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png