Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Tellus

24 JAN 2021 18:51
Upp på hästen igen i morgon då vi ska avverka en tidigare hängmatch hemma mot Tellus. Det här är givetvis en match som Byn ska vinna alla dagar i veckan mot ett Tellus som ligger tabelljumbo.
  • Skapad: 24 JAN 2021 18:51

Ett dygn har gått sen Byn förlorade med 1-3 hemma mot Västerås. En svåranalyserad match tycker jag där jag inte känner igen Byn i stora delar av matchen. Hur mycket man än poängterar före att "det är alltid kul att möta Västerås" så var det just det man i alla fall under första halvlek saknade mest, att Byn inte verkade tycka det var speciellt inspirerande med match. Fanns ingen riktig energi Edsbyns spel och det var den som hade bollen som hade högst fart medan övriga avvaktade för att se hur det skulle gå. Lite så var i alla fall känslan.

Ska därmed inte förringa Västerås insats som var bra men det var ju inte på nåt vis nån "överjävlig" insats av VSK utan mer en normal insats skulle jag vilja säga. Sen var väl mv Henrik Kjellsson kanske i närheten av "överjävlig" men det också delvis tack vare lite tama distansavslut av Byn samt när vi vaskade fram dom klara lägena så var vi inte tillräckligt distinkta, något som ofta har med hunger att göra.

Sen gör Byn en klart bra sista halvtimme efter att VSK gjort 0-3 och att den ger bara ett mål i utdelning är ju lite märkligt! Kanske är det just HÄR Byn saknar Farmers som allra mest (?). Såna här lägen har vi hämtat in förut (speciellt 0-3 mot Västerås!) men då har ofta Farmers lyft fram Byn när laget väl fått lite vittring. Byn gjorde 1-3 i 73e min igår och hade efter det bl.a. 5-6 hörnor som inte resulterade vilket i normala fall med Edsbymått mätt brukar räcka till minst en poäng. Men då med hjälp av Farmers! Så just slutdelen av matchen vill jag tro kan ha med det att göra faktiskt...

Att däremot Byn är så tama i första halvlek i en sån här för toppstriden så viktig match är mer en gåta för mig och som faktiskt gör mig lite orolig inför framtiden. Tycker ofta det känns som jag får försöka "pusha" många av er andra när det går grus i maskineriet spelmässigt men om det är brist på vilja så tycker jag genast det blir svårare att pusha också... Att det spelmässigt kan hacka det har man väl varit med om under åren. Att hörnskytte kan spöka under perioder har man också varit med om många gånger. Sånt går ju för mig ändå att "försvara" och ändå se möjligheterna men igår var det inte just det som var grejen är min känsla utan det var mer halvdan inställning och att vi inte visade tillräcklig respekt för VSK. Jag tycker helt enkelt Byn får skylla sig själva att man förlorade igår!

Nu möter vi Tellus hemma i morgon och där finns ju inget annat än två poäng såklart! Tellus är sämst i den här serien, punkt slut. Frillesås har ju under säsongen hittat nåt känns det som medan Tellus känns väldigt mediokra tycker jag. Hjärtat och att alltid ta kampen är väl det som personifierat Tellus tidigare säsonger vilket man gillat att se men känslan är att det saknas lite den här säsongen. Jag har inte och tänker inte göra någon djupanalys av Tellus utan konstaterar att dom ska Byn slå ALLA dagar i veckan!

Vet inte riktigt vad Byn kan åstadkomma för att ha STOR nytta av matchen i morgon. Det är väl att visa en bra inställning, förhoppningsvis få göra lite mål och gärna några av dom på hörna! Vi ska ju såklart inte underskatta Tellus vilket det kanske kan låta som jag gör men sånt ska Byn kunna hantera. Det kan ju också vara ett bra läge att testa lite nya positioner i laget för hur mycket jag än gillar Mattias "Taggen" Larssons stora klubbhjärta så ser jag inte honom som en offensiv mittfältare = den position som han startat två matcher nu efter att Robin lämnat.

Sista fjärdedelen av matchen igår ändrade ju Byn och satte ut Joakim Svensk på v-halv och flyttade Hasse till mittfältet, alltså som vi spelade förra säsongen. Det gav ju en dimension till offensivt igår. Sen om det är grejen eller inte vet jag inte. Vi vet ju lite vad vi får med den ändringen så jag skulle ju hellre se att vi i morgon testar Oscar Wikblad på "Robins" plats på mitten. Tror Oscar själv skulle må bra av det också faktiskt, att få vara lite mer delaktig, få komma med fart istället för att "åka tomt" därframme i hela matcher och ibland knappt synas i matcherna. Nåt sånt skulle ge energi till matchen i morgon känner jag!

Vi stöttar som vanligt Byn i vått och torrt och det är än viktigare när det som nu hackar lite. Så visa att ert hjärta är rödblått genom att köpa STÖDBILJETT till i morgon och visa att vi fortsatt tror på Byn den här säsongen!

STÖDBILJETT 50 kr = Swisha till 123 018 0778 eller bankgiro 5285-2225.Farmers lottar ut en signerad matchtröja av Hans Andersson + en halsduk till alla som deltar! Ni som betalar via bankgiro, mejla också till This is a mailto link. Målet är åter 200st betalande = igår fick vi ihop 190st men det slår vi nu va?!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil