Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Tellus

18 NOV 2021 20:31
Ny match mindre än 48 timmar efter att det var avslag i Lidköping igår. Nu mot Tellus hemma en fredagkväll i Arenan i en match där Byn får bära ett stort favoritskap såklart.
  • Skapad: 18 NOV 2021 20:31

Ännu finns dock onsdagskvällen i färskt minne för undertecknad och i det fallet känns det bra att vara supporter och inte ledare/spelare för dom ska redan ha lagt bort den matchen för att nu ha satt en ny matchplan till i morgon. Gårdagens 3-3 borta mot Villa känns lika "bra och lagom" idag som den gjorde igår. En seger igår hade väl varit för bra för att vara sant men det känns bra att vi kan hota Villa så pass som vi gör och det med dom förberedelser Byn hade haft inför matchen då det hade varit en veckas sjukstuga i Edsbyn. Tur det inte fanns nån is på Zinken i fredags med facit i hand!

Gårdagen kommer att vara bra att ha med sig i ryggsäcken om vi ska möta Villa fler gånger under säsongen och det gör vi ju minst en gång till i alla fall, tisdag 1 feb i Arenan. I mina ögon en match igår som Byn med bara lite flax kunnat vinna, bra lägen brände även Byn även om det överskuggas av att Villa hade fler bra lägen och att Henke Karlström vann målvaktsmatchen. Jag ser däremot inte framför mig Villas tränare Sixtenssons bild av matchen "Det är en kanonad mot dem i alla fall i 70 min" som han uttrycker sig i Bandypuls. Men vem som har rätt låter jag vara osagt.

Det är väldigt glädjande att Byn, som dom brukar, spelar bättre mot bättre lag. Det är alltid en styrka och nästan borgar ju redan nu för att Byn blir att räkna med i ett slutspel om inte en massa skador eller annat oförutsett inträffar på vägen fram dit. Nu har vi slagit Västerås och AIK och spelat oavgjort mot Villa på knappt två veckor och det är viktiga poäng och skalper på flera sätt, inte minst när det ska räknas poäng + placeringar efter 30 omgångar men även på andra sätt.

Det Byn brukar ha svårare med är att föra matcher och nu har vi ännu en sån framför oss där vi får träna på det. Sen om Tellus är "Motala-täta" hemåt eller inte visar sig men i en sluttabell lär ju i alla fall Motala vara flera placeringar före detta Tellus som väl av dom flesta tippas hamna på nedflyttningsplats. Lite lurigt att det kommer en sån här direkt efter gårdagens tömning både fysiskt och mentalt men ska man vara ett topplag i serien som Byn ju vill vara så ska vi kunna hantera det.

Jag har dålig koll på Tellus förutom att det är flera spelare som man känner igen med både Edsby- och hälsingeanknytning. Skäggprydde kaptenen Martin Krigh tillsammans med Tobias Björklund och Markus Wikman har ju alla Bollnäsanknytning och det är väl Wikman vi sett mest av dessa tre genom åren. Wikman som tagit kliv sedan han lämnade Bollnäs och som sen via både Ljusdal och Broberg hamnat i Tellus. I min värld borde han vara en av dom viktigaste kuggarna offensivt sett i Tellus.

Med Edsby-anknytning hittar vi Filip Wikblad som är kusin med vår kapten Oscar Wikblad. Filip blev injuden att träna med Tellus på försäsongen "utan vidare löften" och att han till slut skulle spela Elitseriebandy med Tellus var en riktig bonus som jag förstått det. Vet att Filip stortrvis i laget som verkligen lever upp till sitt goda rykte om att vara som en familj och ta hand om varandra inte bara på bandyplanen utan även på sidan om. En till Filip med efternamn Skoglund känner vi också igen. Gått bandygym i Edsbyn, lovordades tidigt i karriären men framförallt en rejält krånglande fot har väl bromsat upp karriären en del. Kul oavsett att se vilken kapacitet Skoglund besitter idag och jag ska nog kolla lite extra på både nr 24 Skoglund och nr 10 Wikblad.

Även nr 20 Fredrik Larsson är värd ett omnämnande. Varför då tänker ni kanske? Fredrik är ny försvarsspelare från Hammarby inför säsongen men det är inte det som är anledningen. Utan vill mer omnämna honom för hans hyllning till Martin Frid i Bandypuls spelarenkät där en spelare från varje lag fick svara på några frågor inför säsongen. Så här svarade Fredrik Larsson på följande två frågor:

Vem är Elitseriens mest kompletta spelare?
- Martin Frid (Edsbyn), han är riktigt bra och viktig för sitt lag.

Vilken spelare är viktigast för sitt lag i Elitserien?
- Jag tycker nog Frid här också, han är jävligt viktig för Edsbyn, han håller ihop det extremt och får inte den cred han kanske ska ha. Det finns inte så många sådana kvar längre, men jävlar vad dom jobbar för att andra i laget ska få göra sitt.  

Snyggt sagt tycker jag på två frågor där en klar majoritet av övriga 15 spelare svarade Erik Pettersson och/eller Daniel Berlin. Han tyckte även att vattnet i Frillesås smakade död katt! Som en parentes.

Vi får se om Tellus chockar oss som Motala gjorde. Hoppas verkligen inte det men som sagt, Edsbyn som varit sjukdomsdrabbade och hade en tömning igår kan ha svårt att "nollställa" och det är väl Tellus största chans. Återstår också att se vilka som finns tillgängliga i Byn då t.ex. Svensk avslutade med lindat lår och lårkaka igår.

Övriga matcher = Full omgång och alltså åtta matcher i morgonkväll enligt följande: Bollnäs-Vänersborg, Broberg-Rättvik, Frillesås-AIK, Hammarby-Villa, Sandviken-Örebro, Vetlanda-Sirius och Västerås-Motala. Känns som det var flera jämna matcher på förhand den här gången mot senast och det som känns mest intressant är väl tycker jag att se om Bollnäs är så pass bra så dom kan fälla Vbg på hemmaplan. Före säsong var ju inte det grundtipset där men känns som Bollnäs växer samtidigt som mer frågetecknen växer i Vbg.

Broberg och Sandviken tycker man ju ska vinna med lite marginal. Även AIK kanske men hemmapremiär på Sjöaremossen borde ändå tagga hemmalaget mer än lyxlirarna i AIK så är nog inte bara att åka dit och hämta två poäng för AIK tror jag. Ta med eget vatten också då kan ju vara ett tips till Galottas grabbar! Villa lite i samma läge mot Hammarby, ska ju vinna en sån match men hemmapremiär på Zinken en fredag med Zinkentältet öppet gör nog att Bajen-struparna kommer att användas på flera sätt och jag tror Bajen säljer sig dyrt där.

Vetlanda-Sirius, som vanligt två lag som har höga toppar och djupa dalar men som båda kommer med två raka nu där Sirius klara seger mot VSK både imponerar mest och ger självförtroende. Så sätter slanten på Sirius där. Avslutningsvis Västerås-Motala, före säsong en typisk 7-3 match till VSK, men nu då? Med ett VSK som hackar och ett Motala som kommer med sex raka och som vet hur man spelar tätt i försvaret och kontrar. I skallarna mår Motala sju gånger bättre än VSK men man måste väl ändå tro att sviten spricker här för Motala? Uddamålsseger VSK kör vi på då!

Fredagsbandy! Kan vi inte krångla oss över 1000 personers-strecket även i morgon som så många andra lag har svårt att fixa den här säsongen? Skulle vara snyggt om det lyckades tycker jag så starta helgen på bästa sätt genom att gå på bandy i morgon!

Påminner också om bynhemma.se där det säkerligen dyker upp en videointervju med någon spelare eller ledare i morgon samt att all annan information inför matchen finns där.

Vi ses i Arenan!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link 

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png