Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Sirius

22 FEB 2021 20:47
Sista omgången ska avverkas i morgon och Byn möter Sirius hemma i en match som inte gäller så mycket utan förutom att göra en bra insats så är nog mest fokus på slutspelsvalen efter matchen för Byns del.
  • Skapad: 22 FEB 2021 20:47

Det är väl både på gott och ont att sista matchen inte gäller så mycket för Byns del. Vi hade ju såklart gärna spelat om topp-2 i den här matchen men när det enda som skulle kunna hända nu är att vi i bästa fall kan bli 3a istället för 4a så tappar ju matchen ganska mycket kraft sett till "viktighet". Sirius är också klar för åttondelsspel och säkerligen väldigt glad för det och lär nog inte heller tömma sig i en sån här match då man nu ska spela åttondel kommande fredag och söndag.

Edsbyn kommer från en bra insats borta mot Hammarby i fredags och känslan är att Byn än en gång kanske lyckas pricka in säsongens starkaste del när slutspelet står för dörren. I seriespelet har Byn glimtvis visat upp sig från sin bästa sida men minst lika mycket har det känts som Byn också varit väldigt sökande i sitt spel. Anledningar till det finns ju givetvis och största anledning är ju såklart att Robin Öhrlund valde att lämna i mitten av januari, ungefär när man kände att Byns pusselbitar alltmer började falla på plats.

Så om vi efter det bakslaget ändå skulle kunna hitta en bra nivå till slutspelet (och som känslan just nu lite är) så ska det bli intressant att följa Byn där. Kraven på Byn känns ha sjunkit lite efter det som hänt och något säger mig att sånt kan passa Byn rätt bra. Intressant ska det också bli att se hur seriesegrande Villa väljer när slutspelsvalen ska göras i morgonkväll, i Sportradion ca 21.15 brukar det vara så litar på att det är detsamma även nu.

Efter fredagens omgång är det ju dock inte längre helt klart att AIK blir tvåa utan nu har Sandviken också lite sniff på den igen, en poäng efter AIK. Men AIK möter i sista omgången ett Vänersborg borta som har noll att spela för så allt talar ju ändå för att AIK fixar andraplatsen. Dåligt annars! Så då har Villa att välja på Sandviken och Edsbyn på sin halva i slutspelet. Där får vi i så fall se HUR stor respekt Villa har för Edsbyn. Eller om man inte har det alls! Sandviken har ju varit jämnare/stabilare än Edsbyn i serien tycker jag och således borde ju Villa då välja Edsbyn på sin halva. Men gör man det? Eller är respekten för Edsbyn för stor? Just det blir väldigt intressant att se.

Om jag tänker mig in i Villas situation och att man då tror sig gå hela vägen till final så vore det väl smartare att välja Byn på sin halva för om det då skulle bli Villa-Edsbyn i bäst av FEM så borde ju väldigt mycket tala för Villa i en sån matchserie? Annars finns ju alltid en risk att Byn tar sig hela vägen på andra halvan och skulle det bli Villa-Edsbyn i SM-final igen, ja då vinner Edsbyn igen hävdar jag!

Intressant blir det ju också att se vilka Byn får möta kvartsfinal. Om tabellen slutar som nu så är det sannolikt Västerås och Vänersborg att välja på för Sandviken när dom ska välja (om inte Villa tar Vbg då!). Utan att ha kollat så känns SAIK ha väldigt bra statistik mot bägge dom men anar att det skulle kännas för utmanande att välja VSK så det är väl lite favorit på att SAIK väljer Vbg då ändå. I så fall inte mig emot då jag faktiskt hellre ser Byn möta VSK än Vbg, har alldeles för stor respekt för Vänersborgs hörnskytte och TROR också Byn hanterar VSK i bäst av fem.

I sista omgången så är det väl främst två matcher som gäller väldigt mycket och det är Sandviken-Hammarby och Broberg-Motala. Broberg har 22p medan både Motala och Hammarby har 21p men Motala har bättre målskillnad. Två av dom tre går till åttondelsspel. Så Hammarby är tvingade att ta minst 1p mot SAIK och vinner Motala mot Broberg så måste Hammarby vinna sin match för att då passera Broberg. Så Hammarby har allt i egna händer i alla fall. Men mäktar man med att ta minst en poäng i Sandviken? Blir intressant att se men jag tror inte det! Skulle Hammarby göra det så tappar också Sandviken 3e platsen till oss OM vi vinner mot SIrius.

HÖRNPENGEN: I morgon är det också sista omgången i Hörnpengen. Hörnpengen gällde ju dom sista ÅTTA omgångarna och startades för att Byn hade haft sitt sämsta hörnskytte på säkert hela 2000-talet fram till omgång 18 i Elitserien. Edsbyn låg då på 6 % av sina hörnor i mål om jag minns rätt. Sedan Hörnpengen drog igång ligger Byn på 20 % i hörnprocent med 13 mål på 65 hörnor och 20 % ligger inget Elitserielag på sett över hela säsongen utan där toppar Frillesås på 16 %. Byn just nu sett över dom 25 spelade Elitseriematcherna uppe på 10 %.

Så skulle effekten hålla i sig även till SM-slutspelet, vilket var förhoppningen med det hela, så skulle det vara helt fantastiskt! 109st är med i Hörnpengen och varje mål är värt 5150 kr så just nu är summan uppe i 66 950 kr. Vi får se i morgon vad vi landar på till slut!

STÖDBILJETTER: Längesen det var hemmamatch nu, senast var mot AIK söndag 7/2. Då såldes 340st stödbiljetter vilket är väldigt bra! T.ex. så hade Bollnäs som säger sig ha så stort stöd 150st sålda på sin "måstematch" senast så i jämförelse är ju 340st väldigt bra. Till i morgon har Farmers satt upp målet 300st Stödbiljetter och ska vi hinna uppnå det så är det bäst vi börjar swisha redan nu! Så Swisha 50 kr till 123 018 0778 (eller bg 5285-2225, mejla isf på This is a mailto link och meddela att du betalt via bg). Märk gärna Sirius. Jag köper 4st Stödbiljetter så får ni slåss om övriga 296st! :)

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png