Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Sirius

03 FEB 2020 21:34
Fyra omgångar kvar av Elitserien, två hemma och två borta och nästa lag till rakning är Sirius som vi möter hemma i morgon tisdag. Byn storfavoriter men vi har strulat till det förut mot just Sirius..
  • Skapad: 03 FEB 2020 21:34

Just för dagen inga moln på himlen för Edsbyns del som förståeligt nog mår väldigt bra för tillfället. Till slut klar seger igår mot Västerås med 7-2 efter underläge 0-2 i upptakten av matchen samt dessutom serieledning med fem poäng när det är åtta poäng kvar att spela om. Dessutom inga större "drakar" kvar att möta men lag som t.ex. Sirius kan vara väl så svåra att spela mot den här tiden på säsongen då de flesta lag den här tiden alltid behöver mer poäng för att undvika streck och kval och allt vad det är.

Har sällan eller aldrig sett ett så skärpt Edsbyn som man har fått se den här säsongen. Det är ju mer regel än undantag att varje lag hamnar i en formsvacka under en säsong men hittills inte Edsbyn och väljer man att se spöken så kan man ju måla upp bilden att "då har Byn sin formsvacka kvar" men för dagen tyder absolut ingenting på att den kommer. Jag har skrivit det förut men betonar det gärna en gång till och det är hur proffsigt Byn agerar den här säsongen. Oavsett motstånd så är Byn påkopplade och är vi det också i morgon så är givetvis segerchansen mycket bra.

Vi har att möta ett Sirius som just nu ligger på säker åttondelsplats men man har ett ganska svårt program kvar och tittar nog, tror jag, mer neråt än uppåt i tabellen. Laget har också visat ganska tam form efter landslagsuppehållet och inte varit ens nära poäng hemma mot Bollnäs (5-8) och AIK (2-6). Så sett till sån fakta så får ju Sirius svårt i morgon men det står 0-0 när matchen börjar i morgon och Sirius borde vara minst lika hungriga som Byn i morgon och det är också deras enda chans.

Har ändå en känsla att vi har en förmåga att strula till det lite mot Sirius ibland när man minst anar det. Borta mot Sirius blev det ju 2-2 men det var en match som spelades mestadels i snöfall/regn utom den sista perioden och såna poängtapp kan man mer köpa då. Hemma för två säsonger sen tappade vi en poäng via 3-3 där om jag minns rätt Teemu Määttä kvitterade sent och lite smått chockade Byn. Minns dock också att jag var bortrest då och inte kunde närvara så kan ha varit en del av orsaken det också :). I morgon ska jag dit.

Men som sagt, med lika bra inställning som Byn haft i nästan alla matcher hittills som vinner Byn också en sån här match och tills jag ser några andra intentioner så tror jag att proffsiga Byn kommer heltaggade även i morgon.

Det får räcka som "Inför" ikväll. Nästan svårare att skriva både Inför och referat när Byn spelar så bra som man gör... finns liksom inte så mycket att anmärka på när det rullar på som det hittills gör den här säsongen.

Reflekterar även för att det blivit BRA SNURR på Miljonklubben sista dagarna. Inför matchen mot Åby borta i tisdags förra veckan fanns det lite drygt 268 000 kr insamlat. Idag läser jag att siffran är uppe i 306 842 kr, har alltså ökat med ca 10 000 kr om dagen sen dess! Nu poppar det också upp lite fler namn som jag tidigare "saknat" gentemot tidigare år och även några helt nya namn vilket är väldigt glädjande!

Det kan vara ett tecken på att alltfler förstår vikten av vad Miljonklubben i slutänden kan ha för betydelse när det ska byggas en trupp till kommande säsong! Vi har ju den trupp vi har och det MYCKET tack vare Miljonklubbens bidrag och i min värld så måste ju allt krut läggas på att BEHÅLLA TRUPPEN även till kommande säsong. Sen har jag full förståelse för om andra klubbar blir lockad av främst bröderna Määttä och skulle vi tappa dom så kommer vi aldrig kunna hitta ersättare i den dimensionen, det är HELT OMÖJLIGT!

Jag vet att jag tänkte "vad tusan skriver föreningen" när dom presenterade Tuomas och Tommi som dom "nya Svesjnikov och Lampinen" men med facit i hand så är det ju spelare i den kalibern som Byn värvade! Dock tror jag inte den som satte den rubriken DÅ riktigt trodde på det heller men det ska jag låta vara osagt.

Då det också såklart är under den här tiden nu som det förhandlas om nya kontrakt så känns det viktigt att det rullar in slantar i Miljonklubben just i detta nu också OM ekonomi till det finns hos Byns alltid så hängivna supportrar! Det visar i så fall att vi orkar och kan kraftsamla ÄNNU EN GÅNG. Så finns ekonomin och har du tänkt lämna ditt årliga bidrag till Miljonklubben även den här säsongen så vänta inte tycker jag utan betala in NU!

Bankgiro 434-5500 eller Swish 123 283 87  95 är det som gäller isf. Skriv om du vill vara anonym. Eller följ den här länken: https://edsbynsif.propublik.se/miljonklubben

Drygt 306 000 kr idag, visst skickar vi upp den siffran över 500 000 kr till sista februari (?)! Jag tror på det! 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil