Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn - Sandviken

19 DEC 2020 20:31
Efter nästan tre veckor ofrivillig vila från bandy så har Edsbyn frisknat på och ska vara redo för match hemma mot Sandviken i morgon söndag med avslag kl 17.00. Skönt att komma igång igen!
  • Skapad: 19 DEC 2020 20:31

Det är en säsong som kommer gå till historien oavsett vilka som i slutänden står som vinnare i mars. OM något lag gör det, helt ärligt så kan vi ju inte veta det heller då spelprogrammet blir alltmer komprimerad i och med alla uppskjutna matcher och till slut kanske det inte går ro allt i hamn.

Just det får framtiden utvisa så vi grubblar inte på det nu men i alla fall undertecknad hoppas att vi tar oss igenom det hela och inte blåser av säsongen då det skulle bli oerhört tomt utan bandyn. Tycker också lagen gör det beundransvärt bra i de matcher som spelas och verkligen gör allt i sin makt för att vinna dessa. Man skulle kunna tänka att lagen blir lite likgiltiga då serien är stängd så inga lag åker ur samt att det inte är någon publik på matcherna men så är inte känslan i alla fall.

Inför morgondagen är ju Edsbyn i en väldigt ovan situation där förberedelserna givetvis inte varit dom önskade så vi får se till att komma igång på ett bra sätt i morgon och i alla fall jag känner att eventuella poäng för Byn i morgon räknas som bonuspoäng! Återstår också att se vilket lag Edsbyn ställer på benen i morgon, jag har inte grottat i det då det också märks att Byn ogärna berättar vilka som varit drabbad av corona. Så vi "tar det lag vi får" i morgon och hoppas vi har full avbytarbänk så det finns spelare att byta med då säkert flera spelare egentligen inte är redo för 90 min bandy.

Sandviken har hittills klarat sig från corona (om jag minns rätt) och har spelat matcher ganska kontinuerligt och dessutom gjort det väldigt bra! Jag brukar kolla Sandvikens matcher ganska ofta då jag tycker Sandviken är ett av de lag som spelar den roligaste och mest sevärda bandy. Kanske är dom t.o.m. det lag som spelar roligast! Många yngre spelare tar rejäla kliv i utvecklingen och Sandviken kommer definitivt vara ett topplag även i framtiden.

Albin Airisniemi, Hannes Edlund och Albin Bjerkegren är väl trion som ligger i framkant i den utvecklingen och framförallt den förstnämnde är ett riktigt sevärt yrväder som kan bli hur bra som helst är känslan! Pappan i laget är Daniel Berlin och han är nog ändå den största anledningen till lagets utveckling där han med stor fingertoppskänsla styr och ställer i Sandvikens spel. Är otroligt bra själv men gör också sina medspelare väldigt bra med sitt sätt att agera. Tycker även Joel Othén i målet (som jag ofta brukar tycka är överreklamerad) är riktigt bra den här säsongen och för en gångs skull håller jag med om att Othén håller landslagsklass!

Ett bra kvitto på allt det här fick man förra söndagen när Sandviken vann borta mot AIK med 4-3 efter förnämliga prestationer av många spelare men framförallt tack vare en jäkla kämpainsats av Sandviken! Just i den matchen visade verkligen Sandviken att hjärta väger så mycket tyngre än plånbok och visst är det härligt när det är så i idrottens värld!

Sen var det kanske lite "dagen efter" igår när Sandviken spelade 4-4 hemma mot Motala där jag kollade andra halvlek. Sandviken såg lite segare ut då än i söndags vilket ökar hoppet lite om poäng för Byn i morgon även om jag i det här läget håller Sandviken som favoriter i matchen.

Känns inte som det finns så mycket att spekulera om gällande Edsbyn inför morgondagen faktiskt. Jag är glad att vi kommer igång igen och det känns som det är i grevens tid vi gör det också. En vecka till i corona för Byn och jag tror det varit oundvikligt att komma ifrån att lämna w.o. i nån eller några matcher. Nu kommer vi förhoppningsvis igång och sen är det bara att hoppas att våra motståndare också får vara friska för annars kan ju allt falla ändå till slut.

En hel del matcher har ju spelats under tiden Byn inte gjort det och man har fått en lite bättre bild av en del lag. Villa känns ju stabilt bra som väntat och vinner nog Elitserien tror jag. AIK gick på en mina mot SAIK som nämnts vilket var uppfriskande för hela serien på nåt vis! AIK ändå såklart ett topp-3 lag i längden. I övrigt så svajar det lite i resultaten för många lag och när även tabellen haltar så är det ju lite svårt att sia om vilka lag som är bättre respektive sämre än förhandstipsen inför serien.

I min bok så tycker jag ändå dessa lag ligger på "plus" hittills: Sandviken definitivt, motivering behövs inte, eller ja, ni har den här ovanför! Vetlanda spelar sevärt och har höga toppar och kan i ljusa stunder rubba alla lag. Vänersborg är rätt så stabila är känslan och spelar många jämna matcher med blandad utgång men mest åt rätt håll ändå. Bollnäs hamnar också här för mig, var svåranalyserad från början men laget visar mer hjärta än någonsin tidigare är min känsla där man "gör varandra bra", lite Sandviken-light.

På minuslistan: Ett skadedrabbat Broberg hamnar ju här men också mest p.g.a. just dessa skador som gör att laget inte kan visa upp sitt "rätta jag". Västerås ligger lite smickrande högt i tabellen tycker jag, blir inte imponerad av dom och blir förvånad om dom är topp-6 när alla lag spelat 26 matcher! Sirius började bra men har tacklat av lite och från att ha varit på pluslistan för ett par veckor sen så är dom nu här och måste rycka upp sig för att inte bli kvar här. Har högre kapacitet än så här tycker jag!

Övriga lag = Hammarby, Motala, Tellus, Frillesås presterar ungefär som förväntat i det stora hela tycker jag. Tellus har dock tagit 4p på senare tid där segern mot Broberg såklart var "bonuspoäng" medan hemmaseger mot Frillessås väl ingick i deras kalkyl.

Då längtar vi till i morgon kl 17.00 då, när det är avslag mot Sandviken. Två matcher spelas tidigare på dagen = Motala-Frillesås (13.15) och Västerås-AIK (15.00).

Köp gärna STÖDBILJETT till Edsbyn-Sandviken i morgon för 50 kr. SWISHA till 123 018 0778. VARENDA KRONA är viktig den här säsongen och kan vi denna gång för första gången få ihop 200st som köper STÖDBILJETT så skulle det värma undertecknad MYCKET!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil