Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Sandviken

13 JAN 2020 21:53
I morgon tisdag erbjuds det seriefinal i Svenska Fönster Arena kl 19.00 mellan Edsbyn och Sandviken! Två lag i väldigt bra form drabbar samman och allt talar för bra underhållning så se till att vara på plats.
  • Skapad: 13 JAN 2020 21:53

En liten skräll att just dessa två lag i den 19e omgången av Elitserien ska spela seriefinal. Inte många som trodde det före säsongen då Villa, Bollnäs och Edsbyn tippades topp-3 med lite fördel Villa och Bollnäs där framförallt Bollnäs visade stark form på försäsongen. Sandviken nämndes i skiktet under topp-3 tillsammans med främst Västerås och att Sandviken spelar seriefinal i morgon är på så vis en lite större skräll än att Byn gör det.

Men bägge lag har gjort det fantastiskt bra så här långt och bägge lag är "stabilt bra" vilket hittills är skillnaden mellan Byn/SAIK och Villa/Bollnäs som bara är "glimtvis bra" så här långt. Sandviken är verkligen värd att hyllas tycker jag då man inför säsong (och i slutet av förra) gick igenom ett stålbad (det heter väl så om stålmän gör det) med sänkta spelarlöner och bantning av truppen. Väldigt många spelare visade stort klubbhjärta när vindarna blåste som hårdast och stannade kvar fast andra erbjudanden fanns medan några spelare valde andra alternativ.

Med hjärtat kvar i truppen har SAIK byggt lite från grunden igen. Jocke Forslund in som ny tränare och med nya idéer om lite allt möjligt och hittills den här säsongen har vi fått se både ett hungrigare, ödmjukare och mer positivt spelande Sandviken. Det i sin tur har lockat tillbaka många personer till Göransson Arena igen, personer som förra säsongen övergav SAIK. Hoppas en hel del av dom kommer med hit för att stötta SAIK i morgon också, det vill jag tro.

Daniel Berlin och Erik Säfström är loken i denna säsongs upplaga av Sandviken och dom spelar på en högstanivå som nog är och snuddar vid max dom någonsin presterat i sina karriärer. Sen har jag inte sett Sandviken så mycket så jag kan säga att dessa två levererar varje match men säkerligen i de flesta och med garanti i morgon! Sen blev det också med facit i hand extra lyckat att Daniel Mossberg sökte en nytändning (så hette det väl?) i Bollnäs vilket gjorde att många andra spelare fick större roller och med det har många i laget växt ut till "riktiga bandyspelare" som skulle platsa i de flesta andra topp-8 lag i Elitserien.

Sandviken mår kort och gott väldigt bra för dagen, i alla fall utifrån sett som är därifrån jag ser dom! Mådde man på en skala 1-10 en tvåa vid motsvarande tid ifjol med alla svarta rubriker som kom i tid och otid så skulle jag tro man ligger på en åtta idag. Så i morgon har vi något att ta itu med!

Edsbyn mår också bra, såklart! Att vi skulle toppa serien efter 18 omgångar och ha (förutom SAIK 1p efter) fyra poängs marginal ner till Villa och 10p ner till Bollnäs var i alla fall inget jag trodde på när serien startade! Då hade man Byns minst sagt slätstrukna insats i World Cup på näthinnan och även om man vet att Byn brukar underprestera på försäsongen så var det så blekt då att man var lite rädd att skulle bli en floppsäsong. Efter det har det dock hänt saker och Byn har tagit kliv lite vartefter men det största klivet har vi ändå tagit senaste månaden då framförallt lägstanivån höjts markant.

Det är så många som varit bra i Byn senaste månaden så jag har full förståelse att Kuben o co får problem när man ska både ta ut och formera laget. Som "tur är för tränartrojkan" så har vi efter att Hans Andersson skadade sig i början på november inte haft alla spelare tillgängliga samtidigt någon gång därefter vilket gjort deras jobb lite lättare men i morgon rapporteras det faktiskt vara så att alla är tillgängliga! I alla fall nu, knappt ett dygn före match.

Som sagt, intressant att se hur Byn då formerar det hela. Hade det varit seriestart i morgon och alla tillgängliga så har man ju ställt upp "som vanligt" med Hasse på v-halv och bredvid honom vb Tommi Määttä, Svensk libero, Mattias Larsson hb och Popa h-halv. Det som "stökat till det" är ju att Jesper Granqvist varit så otroligt bra som v-back under tiden Hasse varit borta och det är ju såklart positivt för hela lagets slagstyrka! Men det ger som sagt tränartrojkan huvudbry, är helt övertygad om det men det är ju ändå angenäma problem OM man ändå kan få med alla på tåget oavsett vilken uppställning man väljer. Ser alla till LAGET före JAGET så stärker det Byn och det är väl också lite det som är Byns signum att se på det så och jobba så. Oavsett så känns det mycket intressant att se hur Byn ställer upp i morgon.

Vi har något väldigt roligt framför oss i morgon tror jag! Sandviken har 15 raka utan förlust och Byn har också en bra svit men hur många vill jag inte börja räkna för då blir det lätt fel fokus. Försök se matchen live om ni på något sätt kan! Bandyplay i all ära, det är helt ok men att se såna här matcher live är oslagbart!

Heja Byn!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil