Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Sandviken

29 DEC 2021 20:37
På't igen i morgon när ett Sandviken, som gått lite kräftgång, kommer till Arenan på besök. Det gör nästan matchen än lurigare och att man alltid ska ha respekt för Sandviken, sånt vet vi!
  • Skapad: 29 DEC 2021 20:37

Edsbyn går bra och avfärdade Vetlanda utan större problem igår. Dock olustigt att fler och fler lag blir coronadrabbade eller åtminstone drabbade av symptom som innebär inställda matcher. Fyra matcher i morgon är inställda just nu, Villa-Frillesås, AIK-Västerås, Motala-Tellus och Rättvik-Broberg efter att samtliga fyra hemmalag blivit drabbade. Vi hade Jesper Granqvist och Oscar Wikbland hemma igår men peppar, peppar så verkar det ändå vara under kontroll i dom två fallen. Läste nyss en intervju med Oscar på Bandypuls som indikerade på det i alla fall. Sen verkar bandyn också vara mer drabbade än t.ex. SHL och Allsvenskan i ishockey vilket väl i sig också förbryllar lite.

Vi tror på match i morgon mot Sandviken och vi möter då en motståndare som hittills underpresterat. Eller har i alla fall tagit färre poäng än tänkt och känns där ha haft lite oflyt i vissa matcher. Kan tycka att det gör matchen lite lurigare på det sätt att det kan smyga sig in nån "det-här-fixar-vi" känsla hos Byn och det kan räcka för att bjuda in Sandviken. För Sandviken har ju ändå i stort sett samma trupp som förra säsongen (Davd Brodén ut, Samuel Heeger in) och då imponerade man ju stort så nånstans finns ju ändå kapaciteten i laget med skillnaden att man hittills inte fått ut det den här säsongen.

Om man ska se det med Sandviken-ögon så kan det också kanske passa att spela en match nu där man får vara underdog istället för att som det varit ett tag där SAIK varit favoriter eller knappa favoriter i matcherna. När man då inte får ut det i form av segrar så blir det också lätt en ängslan i truppen medan i morgon man säkert känner det som att man spelar om "bonuspoäng" istället. Det kan göra att det känns behagligare för SAIK att gå in till match i morgon.

Före säsongen var det ju annars i stort sett jämnt skägg i oddssättningen mellan Edsbyn och Sandviken när det handlade om att bli Svenska Mästare. När oddsen släpptes stod Edsbyn i 13ggr pengarna och Sandviken i 14,00 i odds medan Villa (odds 2,10), AIK (3,40) och Västerås (5,75) var en klar favorittrio. Efter det så har ju Byn ångat på som ingen trott medan SAIK trampat vatten vilket nu gör att Byn anses vara storfavorit i den här matchen och det även fast vi antagligen är utan Oscar Wikblad och kanske även Jesper Granqvist. Sånt känns ju också lurigt för lagen har ju samma spelare nu som när oddsen ovan sattes!

Det blir mycket samma och samma jag skriver om Byn antagligen men det blir ju lätt så när bilden man har består i stort sett match efter match. Det är spelglädjen och den stora delaktigheten som fascinerar och utan att veta så måste väl Byn vara tyngre än någonsin att möta över 90 min (?) när Byn spelar som man gör nu. Byn spelar med ett attacktänk i spelet hela tiden och att kunna ha det och samtidigt släppa in minst mål i serien är ju en kombination som är svår att få ihop och det dessutom med så många nya kuggar i laget. Samtidigt verkar man ju också kunna hantera "framgångarna" utan att sväva iväg och tro att man är nåt också utan det är så jäkla bra fokus inför varje ny match ändå vilket också är en svår kombination "när det rullar på".

Å vi har ju inte vunnit något än heller så då finns inte heller någon anledning att tro att man är nåt! Dock så finns ju vetskapen om hur viktigt det är att placera sig så bra som möjligt i tabellen inför kommande slutspel och nu när vi t.o.m. toppar serien så måste ju siktet vara inställt på topp-2 såklart. Vi minns ju förra säsongen där vi åkte mot AIK i 5e och avgörande semifinalen på bortaplan, hade den spelats i Arenan istället så hade Byn garanterat sålt sig väldigt dyrt. Så har vi spelat till oss chansen att skaffa oss såna förutsättningar så måste vi göra allt för att knyta ihop det också.

Farmers fortsätter på den inkörda vägen och stöttar laget/föreningen på både det ena och andra sättet. Såg Farmers hade bjudit laget på mat under resan ner till Vetlanda som ett TACK för en bra första halva på serien = Snyggt och påhittigt! Sen samlades alltså 85 000 kr in till föreningen på några dagar i uppropet Rädda Annandagen = Fantastiskt! Absolut viktigast är väl ändå uppgiften att ljudligt stötta laget och det främst hemma i Arenan. När allt blev som det blev med restriktionerna så trodde jag på en "tyst Annandag" men inte ens sittplats på ståplats och i sällskap på max 8 personer stoppade Farmers från att höras ens då. Otroligt viktigt!

I morgon har föreningen fått klartecken att ta in 800 personer i Arenan och med Annandagen i färskt minne så hoppas man ju på lite Klackstöd i morgon också då! Läs här vad som gäller i morgon >>> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/Edsbyn-Sandviken/

Just nu tre matcher till i morgon alltså: Hammarby-Vänersborg, Sirius-Bollnäs och Vetlanda-Örebro. Känns som Hammarby är det lag av dessa sex lag som är i mest behov av poäng och det börjar snart handla om "måste-vinna-matcher" för Hammarby. Kanske inte än men en seger i morgon skulle vara välbehövlig. Kanske kan gå! Sirius-Bollnäs känns lite som vår match där dessa två lag var tippade som ungefär jämnbördiga före säsong men nu är Sirius ganska solklar favorit i den här matchen. Skönt läge för Bollnäs men tror ändå Sirius tar den. Vetlanda ska givetvis vinna hemma mot Örebro.

Hemmamatch i morgon, vad innebär det? Jo att ni under morgondagen ska besöka www.bynhemma.se för lite smått och gott, t.ex. säkerligen en videointervju med någon spelare eller ledare.

Då hoppas vi Byn avslutar 2021 på bästa sätt i morgon!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png