Hoppa till sidans innehåll

Inför Edsbyn-Örebro

11 JAN 2022 19:55
Om inget annat inträffar ska det bli match mellan Edsbyn och Örebro i morgon onsdag i Arenan. Örebro är ett av de lag som varit hårt coronadrabbad och deras förberedelser har blivit därefter såklart.
  • Skapad: 11 JAN 2022 19:55

Som den här säsongen har utvecklat sig så får man vara glad när matcherna kan genomföras som planerat. Peppar, peppar så har ju Edsbyn hittills klarat sig ganska bra ifrån denna coronadimma som sköljer över landet. Örebro desto mer drabbat och har nu inte spelat match sedan 30/12 och därefter antagligen knappt tränat heller. Definitivt inte allihop samtidigt i alla fall. Örebros plan är att kunna genomföra en träning ikväll tisdag med den tänkta matchtruppen för att sedan åka till Hälsingland i morgon och göra processen kort med Edsbyn. Förutom det sistnämnda så hoppas vi det stämmer!

Givetvis ska Edsbyn vinna en sån här match tio gånger av tio och man är så stora favoriter så det går inte ens spela på matchen på Svenska Spel om jag såg rätt. Örebro har ju haft det kämpigt även utan corona men tog ändå sin första seger i sin senaste match, då borta mot Vetlanda med 5-4. Det var Örebro absolut värda efter att ha haft både Hammarby och Bollnäs på gaffeln under samma vecka i slutet av november så lite retroaktivt kom segern. I normal form är Örebro absolut inget lag Byn kör över med skridskoskydden på trots hemmaplan men som läget nu är må väl Byn vara väldigt klantiga om inte en tvåpoängare ordnas i morgon.

Byn åkte ju på en förlust hemma mot Västerås senast, till slut inget snack om saken även om matchen var jämn i en timme. Återstår att se under den vidare resan vad vi lärde oss av det, något tror jag säkert det går ta lärdom av. Sen, som Jesper Granqvist också påpekat i intervjuer efter match, så trodde man kanske att vi skulle få se ett mer frejdigt Västerås än vi fick se i matchen. Det var prio defensiv från deras sida och med hopp om att Byn hade en "mellandag" och lite så blev ju också matchen. Samtidigt också ett bra betyg att Byn satt sig i så stor respekt hos VSK att man väljer den taktiken mot sin normala mer offensivt lagda taktik. Matchen liknade ju inte alls den tidigt i serien nere i Västerås där det mest var öppna spjäll från bägge håll och där Byn till slut kunna vrida över till seger 7-6. Så intressant att analysera om dessa två lag skulle stöta på varandra i ett slutspel vilket väl inte alls låter osannolikt.

Jag lägger inte så mycket mer krut än så här på dagens Inför känner jag. Dels har jag annat på schemat ikväll och dels så vet man ju inte vad som händer heller då det ju ställs in matcher med väldigt kort varsel också numera.

Just nu, ca dygnet före avslag så ser det i alla fall ut som fem matcher kan spelas i morgon och skulle det landa där så känns det väl ändå som ett litet ljus i tunneln. Det känns som bandyn drabbades tidigare än ishockeyn av denna corona och kanske kan det här vara en indikation på att det pikat inom bandyn och är på väg åt rätt håll (?). Vi hoppas det!

Övriga fyra matcher är: Broberg-AIK, Sirius-Villa, Vänersborg-Motala och Västerås-Tellus. Glöder väl mest om den förstnämnda matchen där vi ur Edsbysynpunkt håller en tumme för Broberg som gärna får vinna den matchen. Har också klar chans även om magkänslan väl ändå säger AIK. Självklart får även Sirius gärna skrälla mot Villa! Lite plusgrader och halvdan is och vill dom dessutom vrida lite på kranarna uppifrån så kanske. Annars vinner Villa med hyfsad marginal är känslan. Vänersborg-Motala känns väl inte som en match det kommer slå gnistor om. Vilket lag vill/kan föra den matchen? Bägge lag vill ju i första hand försvara sig och är också bra på det. 0-0 kanske? :) Västerås kör över Tellus där det mest känns positivt om Tellus kommer till spel så kanske dom också tagit sig igenom dimman.

Hemmamatch innebär att det dyker upp lite smått och gott på bynhemma.se under matchdagen så håll utkik där. Tyvärr också nya restriktioner vilket innebär 500st i publik som max-tak, läs mer här >>> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/nyarestriktionerfran12januaridettagallerforentretillkommandehemmamatcher/

Föreningarna blöder givetvis igen med dessa åtstramningar så vill också tipsa om Farmers initiativ Hemmabiljetten som i alla fall läker en del av såren >>> https://www.facebook.com/edsbynredfarmers/photos/a.461473417393359/1720756228131732/?type=3 I korta drag handlar Hemmabiljetten om att stötta med 50 kr genom att Swisha till 123 018 0778 (eller BG 5285-2225). Märk med "Örebro". Senast mot Västerås var det 100st som stöttade, ska vi försöka komma upp i 150st den här gången då? Jag köper 4st så får vi se hur många ni övriga bidrar med. Ett ICA-presentkort på 300 kr på valfri ICA-butik lottas ut bland er som stöttar.

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png