Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Motala

04 FEB 2021 19:45
En bra vana med bandy varje fredag nu och åter hemmamatch för Edsbyn som i morgon tar emot Motala. Edsbyn i en jakt på topp-2 placering mot ett Motala som vill minst till åttondelsfinal.
  • Skapad: 04 FEB 2021 19:45

Tredje raka hemmamatchen för Byn och som kommer att följas av en fjärde på söndag också men sen efter det väntar istället tre raka bortamatcher. Byn har fyra vinster i rad nu men det var nära vi åkte på ett på förhand oväntat poängtapp senast mot Frillesås som stred tappert men fick se sig besegrade i slut.

Nu väntar Motala i morgon och om man ska gå efter hur mycket dom har att spela för kontra Frillesås så ska ju det bli minst lika svårt. Det som kan ligga Motala lite i fatet är att man haft coronauppehåll i 2v och inte spelat match sen 23/1. Samtidigt finns det väl ingen info om hur många som varit drabbad och skulle det vara bara ett fåtal så kan två bra träningsveckor kombinerat med stort spelsug också väga väl så tungt som kontiuerligt matchande.

Motala är statistiskt ganska klart svagare på bortaplan än hemma på svårspelade Isstadion där det inte alltid är "bandy som spelas". Av 17p som Motala har så är 13p av dom tagna hemma och "bara" 4p borta varav en är seger med 10-6 på annandagen mot seriens jojo-lag nr 1 Vetlanda. Får också för mig att Motala kan ha en svag statistik just i Svenska Fönster Arena men där går jag på magkänsla för har inte kollat upp det.

Är man i den ålder jag är så förknippar man fortsatt "Motala och Ön" mest med SM-kvartsfinalserien -98/99 när den gick till en 5e och avgörande match nere på Ön och där Urban Förare avgjorde med sitt 5-4 i sudden death och tog Motala till semifinal. En av de tyngre slutspelsförluster jag minns faktiskt! Dock lär väl Motala ha några segrar här i Edsbyn även efter det men hur många vete tusan, går räkna på EN hand tror jag. 

Edsbyn gör precis som många andra lag i den här serien, nämligen blandar och ger! När man trodde Byn var stabilt uppe på banan igen så blev det en liten dikeskörning igen mot Frillesås i tisdags där Byn var bleka. Dock känns det på ett vis inte rätt att skriva så då jag tycker Frillesås var riktigt bra i den matchen så vill inte ta ifrån dom det heller utan det måste också framhållas. Tätt matchande ger också mer blandade prestationer än om det som vanliga säsonger mest brukar vara två matcher i veckan. Då finns tid för återhämtning och bra träning emellan, nu blir allting nytt för alla lag och säkert svårt att alltid komma rätt i återhämtning/träningsdos när det är så tätt mellan matcherna. Känns ju också som i stort sett alla lags prestationer går i vågor så inget unikt för just Byn.

I tisdags saknades också Simon Jansson "med känning" samt att Jonas Edling fick kliva av tidigt efter att ha krockat med en medspelare på uppvärmningen. Har ingen statusinfo gällande dom även om det säkert skulle gå att sniffa upp men när det börjar gå in i seriens slutskede är det oftast ganska hemligt med sån info i alla lag så vi avvaktar helt enkelt till i morgon och ser det.

Det var meningen att det skulle vara full omgång i morgon men Vetlanda-Sirius har kommit överens om att spela sin match på lördag (16.00) istället. Så sex matcher ska avverkas och det råder inget tvivel om vilken match som tilldrar sig störst intresse, nämligen Villa-AIK! Den matchen börjar dessutom kl 18.00 så man hinner se en halvlek av den matchen innan Byn sparkar igång sin match. Vi bör väl hålla på Villa där om man ser det ur ett Edsbyperspektiv. Villa har ett ganska medium schema kvar så tror vägen till serieseger ligger rätt öppen för dom.

Edsbyn har fortsatt bra häng på andraplatsen då vi är en poäng före AIK som dock har TVÅ matcher mindre spelad än oss. Men vid Villa- och Edsbyseger i morgon skulle det se annorlunda ut och det skulle i så fall också sätta rejäl press på AIK inför söndagens match om man får drömma lite. Villa har också blandat och gett sista tiden men någonstans tror jag ändå laget lite omedvetet haft tankarna på den här matchen en längre tid faktiskt. AIK vann senast med imponerande 6-2 mot Sandviken vilket resultatmässigt imponerar även om det inte var den skillnaden spelmässigt. AIK är ju individuellt mycket starka med Erik Pettersson i spetsen och vinner många matcher bara på det. Håller Villa som knapp favorit och tippar 6-5 till hemmalaget.

Vänersborg-Tellus och Sandviken-Frillesås känns minst intressanta och bör bli två klara hemmasegrar. Trots att Frillesås imponerade så lär ju ännu en lång bussresa med så här kort varsel rimligtvis påverka deras prestation, märkligt annars. Kvar blir då matcherna Broberg-Hammarby och Västerås-Bollnäs. Den förstnämnda oerhört viktig för främst Hammarby som väl nästan måste vinna den för att åttondelshoppet ska leva vidare (?). En tendens till form i antågande fanns hos Hammarby mot Villa i tisdags och kanske 24 timmar mer vila än Broberg som spelade igår mot Västerås hemma kan bli det som avgör? Jag går på det spåret och tippar Bajenseger med 6-4.

Bollnäs åkte på en rejäl stjärnsmäll borta mot Vetlanda igår och kommer givetvis till Västerås rejält nederlagstippat. Detta kanske än mer då Västerås tog viktiga två poäng borta mot Broberg igår och Västerås vinner många jämna matcher är känslan vilket är en styrka att ha med sig in i ett slutspel. Svårt att tro på något annat än hemmaseger efter gårdagens prestationer även om jag tycker Bollnäs spelat klart bra och sevärt sista tiden förutom igår.

Det är då en jäkla tur elitidrotten får hålla igång, vad OERHÖRT tomt det hade varit annars! Så må vi ro säsongen i hamn så vi får känna slutspelspulsen smyga på och sen få uppleva dessa underbara slutspelsmatcher när det handlar om vinna eller försvinna.

Då får vi se vad fredagen har att erbjuda. Red Farmers (och jag) pushar som vanligt för att köpa Stödbiljett till matchen och vi har hittat ett fint snitt där på drygt 200 sålda flera matcher i rad nu vilket ju ger dryga 10 000 kr välbehövliga kronor till föreningen. Så swisha 50 kr till 123 018 0778 och bidra med minst en Stödbiljett. Märk gärna Motala. Jag köper 3st och hoppas fler gör detsamma!

Sen hoppas vi givetvis att en 8 personersklack från Farmers med lite Nu läll samt att succén Hörnpengen också ska ge några hörnmål ytterligare i morgon! Nu är det hyperspännande varje gång Byn har hörna igen, för en dryg vecka sen tyckte man att det mest kändes som tidsfördriv när Byn fick hörna! :) Hur det kan bli!

Vi hörs!!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png