Hoppa till sidans innehåll

Inför Edsbyn-Motala

01 NOV 2021 19:39
Två poäng in i fredags och i morgon tisdag är siktet inställt på två till då IFK Motala gästar Svenska Fönster Arena. Närmare 1400 personer på plats i fredags, hur många återkommer i morgon?
  • Skapad: 01 NOV 2021 19:39

Vi är igång och vi kommer att få vänja oss med två matcher i veckan i stort sett hela säsongen och speldag för Edsbyn är oftast tisdag och fredag. Jag inbillar mig att det kan vara två bra dagar bara man "lärt sig det" även om såklart tisdagar krockar för skifarbetare m.fl. medan fredag nog är veckans bästa bandydag i just Edsbyn. Det är min känsla i alla fall. Tror tisdagar ger mer utrymme i riksmedia såsom bl.a. Radiosporten också då onsdagar känns mer som en kväll där flera sporter är igång. Dock har många lag valt att ligga kvar på onsdagar också så den här mitt-i-veckan-omgången spelas oftast under två kvällar.

Motala är morgondagens motståndare och dom känns på förhand jämbördiga med Frillesås som vi mötte i fredags. Tippades i alla fall av expertisen hamna på 12e/13e plats (kvalplats) tillsammans med Frillesås. Dock så inledde Motala med att vinna borta mot Broberg i fredags och fick därmed en flygande start på Elitserien och bara det är väl varningsklocka nog inför morgondagen.

Motala har inför säsongen tappat Viktor Spångberg till Västerås medan Kasperi Hirvonen flyttat hem till Finland. Så sett till "namnkunnighet" så ligger Motala på minus då man inte fyllt på med några kända spelare men på något vis brukar Motala ändå få ihop det bra varje säsong ändå. Två av nyförvärven är finske halv/mittfältaren Casper Hänninen och ryske forwarden Artem Feroyan (var inte med mot Broberg) som nu ska försöka fylla bl.a. dessa luckor. Vi i Edsbyn känner väl annars bäst till libero Niklas Ögren och även mycket vasse mv Jussi Aaltonen har vi imponerats av förut. Backen Elias Gillgren som också är ett bra hot i offensiven samt forwards Jonas Enander och Philip Florén är väl också värd att nämna, det är väl dessa fem nämnda som är lite av ryggraden i årets Motala. Tränare är Mattias Sjöholm som med sitt trollspö brukar få ut mer av sitt material år efter år än vad expertisen tippat och visst kan Motala till slut konkurrera om slutspel även den här säsongen.

Hemma mot Motala ska Byn ändå plocka bägge poängen, det måste vi kunna kräva. Förväntar mig ungefär en liknande matchbild som mot Frillesås där Byn har mycket boll medan Motala säkert har prio sin defensiv i sin matchplan. Dock brukar Motala vilja bygga på något i sitt egna spel också och jag tror också att den här årgången av Edsbyn inte absolut måste vinna bollinnehavet i matcherna för att vinna detsamma. Det kan dock vara bra för Byn att börja mot Frillesås och Motala hemma för hur den är så har vi mycket att slipa på i att föra matcher och det måste vi klara av att göra på ett bra sätt för annars kommer vi gå på en del plumpar mot lag av den här kalibern och då främst på bortaplan då. Det var lite blandad kompott sist där första halvlek var klart godkänd och spelades i bra tempo medan Byn i andra tappade både fokus och fart. Få se om morgondagen blir ett snäpp bättre, skulle kännas bra om så blir fallet.

Finns i övrigt inte så mycket att analysera än så jag försöker hålla mig kort i mina Inför nu när läge finns för det lär säkert dra iväg åt andra hållet vissa gånger också! Jag var mycket glad att vi var 1395 personer på plats i fredags men tror för den skull inte att vi når dit igen utan jag är återigen nöjd med över 1200 pers och två poäng så jag sätter mitt mål där. Men överraska mig gärna med 1395 igen! Underbart också med stämning på läktarplats igen och Farmers gjorde en mycket bra säsongsstart och fortsätter förhoppningsvis lika bra i morgon även om fredags-Farmers brukar vara starkare än tisdags-Farmers.

Tre matcher i morgon efter att Sirius-Rättvik skjutits upp då det inte finns is på Studenternas. Så förutom vår match spelas även Örebro-Västerås och Tellus-Hammarby (start 19.30 på den). På onsdag spelar: Sandviken-Bollnäs, Vetlanda-Villa samt Vänersborg-AIK där, som ni säkert läst, "vår" mv Anders Svensson går in i Vbg:s trupp då Kimmo Kyllönen sträckt ena ljumsken. Enmånadskontrakt på Sverre till en början, alltså november ut.

Hänvisr i övrigt till denna nyhet som täcker in det mesta inför morgondagen >>> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/EdsbynsIFBandy-IFKMotala/

Samt gör reklam för Hemmabiljetten >>> https://www.facebook.com/edsbynredfarmers/photos/a.461473417393359/1673210432886312/?type=3

Plus BUSS TILL VÄSTERÅS på fredag >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/buss-till-vaesteras-den-5-12

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png