Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Hammarby + Grattis Kuben!

25 JAN 2022 20:44
Två veckor sen sist men i morgon åter dags för hemmamatch när Hammarby kommer till Arenan. Edsbyn blir klara favoriter då man själva dukat upp för det samtidigt som Hammarby slirar lite.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2022 20:44

Dom flesta säsongerna har dessa möten rankats som en riktig toppmatch men den stämpeln går det tyvärr inte få till den här säsongen då Hammarby hela tiden huserat på undre halvan av tabellen. Edsbyn däremot har ju överträffat alla förväntningar och tillsammans med Villa Lidköping är man just nu favoriter till topp-2. Det var Byn inte favoriter till före säsong men ingen kan påstå annat än att det är rättvist att vi nu huserar däruppe.

Som jag berört förut så har ju Byn också klarat sig rätt bra från uppskjutna matcher och själva har man varit relativt förskonade från coronan. Samtidigt har Byn vid vissa matcher valt att fylla på med yngre spelare och spela istället för att när det är på gränsen ändå rycka en livlina och skjuta upp matcher. Det kan gynna Byn i slutänden. Hammarby däremot har haft mycket motflyt under säsongen med först ett Zinken utan is i serieupptakten, sen corona och nu när man väl är igång så är man delvis skadedrabbad.

Libero Robert Rimgård har varit borta x antal veckor och kommer inte ihåg om han ens kommer tillbaka den här säsongen men tror inte det. Knäskada om jag minns rätt. Ivan Lebedev fick en smäll mot axeln mot Rättvik i fredags och missar också morgondagens match om jag läst rätt. Samt att David Pizzoni Elfving saknats i de två sista matcherna av personliga skäl och framförallt det tappet märks väldigt väl i årets upplaga av Bajen. Smet iväg till Rättvik i fredags och kollade Rättvik-Hammarby och där var det tydligt att det var ett närmast skärrat Hammarby som kom till match och Rättvik vann den matchen helt rättvist med till slut klara 6-2. Hoppas både för matchens och Hammarbys skull att Pizzoni är tillbaka i morgon.

Hammarby kommer senast från förlust 3-10 i derbyt mot AIK, där var det inget snack om saken. Så nu börjar det brännas för Hammarby som är bara fem poäng före Rättvik i tabellen och kommer man inte "upp på spåret" snart så kan säsongsavslutningen bli en riktig nagelbitare. Kapten Robin Sundin får dra ett tungt lass men inte heller han var speciellt framstående mot Rättvik. Kasper Milerud är ju för mig också ett "namn" som borde kunna driva det här laget men han försvinner också oftast bort ur matcherna är känslan. Återstår att se om dessa herrar eller några andra kliver fram här i säsongsavslutningen och räddar säsongen för Bajen.

Edsbyn har inte spelat sen i torsdags (borta mot Tellus 8-3) och har motför andra lag haft ett luftigt spelschema ända sen veckan före jul. Om truppen är frisk så brukar det ge värdefull träningstid för att komma fulltankade i slutet av säsongen och där vill jag tro att Byn ligger bra till kontra en del andra lag. Sen kan det istället ge en viss ringrostighet just för dagen då det blir lite långt mellan matcherna och för att man antagligen inte är tränade för att vara på topp just nu.

I morgon blir det nästan med garanti också en match som Byn får föra mot ett Hammarby som antagligen kommer att snålspela och då gäller det ändå att Byn håller bra grundfart i sitt spel. Nu har vi spelat tre matcher, mot Örebro h, Vänersborg b och Tellus h där det stundtals varit svårt att hålla just den grundfarten uppe om än Byn gjort tre godkända insatser i dom matcherna. Mot Örebro och Tellus är ju dock motståndet inte tillräckligt starkt för att man ska få till "90 min påkoppling i skallarna" och Vbg vill gärna dra ner tempot i sina matcher och den blev också lite därefter. Så viktigt i morgon att vi vänder den trenden åt rätt håll, framförallt då toppmötet mot Villa hemma idag är precis en vecka bort och den är ju helt enkelt superviktig för fortsättningen så lika bra vi börjar stegra oss fartmässigt redan i morgon.

Just idag tycker jag annars att alla ska skänka vår huvudtränare och ikon Magnus "Kuben" Olsson en extra tanke då Kuben fyller 50 år just idag. Kuben är värd alla hyllningar han kan få och det är verkligen Mr Edsbyn själv som fyller 50 år idag. Spelade hela sin karriär i Edsbyns IF, från 1987 till 2016. Efter lite harvande i de "nedre regionerna" i början på karriären så fick ju Kuben sen, som högst delaktig, vara med och spela hem fem raka SM-Guld till Edsbyns IF 2004-2008. Dessutom utsedd till Årets Spelare säsongen 2005/06. När tröja nr 16 hamnade på väggen i Arenan så hade den varit med om 702 matcher och gjort 350 mål för Edsbyns IF. Kuben har sedan fyllt på prisskåpet med tre SM-Guld även som ledare och av dom SM-Guldet 2019/20 som huvudtränare när Byn slog Villa med 5-1 i SM-Finalen. Då utsågs även Kuben till Årets Ledare i hela bandysverige. Vad säger man? Räcker imponerande? En gigant? Ja en gigant är Kuben! Oavsett så STORT GRATTIS från mig till en mycket omtyckt Kub!

_DSC0646.jpg

Visst är väl Kuben 50 år också värt 50 kr till Miljonklubben? JAG tycker det i alla fall så jag tycker alla som vill gratulera Kuben swishar 50 kr till Miljonklubben på 123 283 87 95. Märk Kuben! Det går också bra med bankgiro 434-5500. Det blir ingen sammanställning från min sida den här gången men kanske vi kan få en hint från föreningen till Inför mot Villa Lidköping hur mycket "Kuben var värd"! Jag ska försöka fixa det. Jag tror på femsiffrigt belopp! Å swisha inte till mig nu utan alltså till 123 283 87 95.

Fyra matcher till i morgon: AIK-Vänersborg, Rättvik-Villa, Sirius-Örebro, Västerås-Vetlanda. Klara favoriter i alla matcherna eller kan det skrälla någonstans? Nej va, tror inte det. Hemmamatch innebär också att det händer saker på bynhemma.se under matchdagen eller om det dyker upp redan ikväll (?).

Upplyser också om att publiksiffran får uppgå till 800 personer i morgon så hoppas vi återigen kan bli lite mer folk i Arenan. Det betyder mycket för framförallt LAGET och även för klubbens ekonomi såklart. Det är lika bra ni redan nu letar en favoritplats till nästa tisdag då Villa kommer hit för om inte annat då så måste vi väl komma upp i "fullsatt" = 800 pers?! Läs mer här >>> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/uppdateradinformation-dettagallerforentretillkommandehemmamatcher/

Då swishar ni 50 kr till 123 283 87 95 och märker Kuben och sen är det bara att börja ladda för match!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png