Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn - Hammarby

23 NOV 2020 21:28
Dags igen! Ända sen SM-finalen 2004 känns det speciellt att skriva just "Edsbyn-Hammarby" då så många minnen poppar upp varje gång. Nu vanlig seriematch men för bägge lag en väldigt viktig sådan då båda ligger på minus på poängfronten.
  • Skapad: 23 NOV 2020 21:28

En poäng vardera efter två omgångar är vad Byn och Bajen skrapat ihop hittills. Vet inte riktigt vad kraven ska ligga på för att det ska bli rättvist men känslan är väl att bägge lag kalkylerat med minst 1p till (iaf Byn) på dom två inledande omgångarna.

Så därför väldigt viktigt i morgon och främst för oss i Edsbyn är känslan då en ny förlust nog skulle ge en del huvudbry både för laget och supportrarna. Förhoppningsvis är både Simon och Tisen tillbaka i morgon och skulle så vara fallet har vi i så fall ordinarie trupp att ta ut ett lag i från.

Då Hammarby känns som ett rätt framtungt lag där offensiven känns starkare än defensiven (likt Vetlanda där..) så är det nog extra viktigt att Simon är med igen i morgon. För jag tror melodin är att pumpa på bra offensivt är bästa receptet mot Bajen och i den grenen har vi ingen som är bättre än Simon. Så försök knip ihop under tisdagsdygnet i alla fall Sara!

Jag har ju lovat seger i morgon och det står jag fast vid! Min känsla är att om Byn har ordinarie lag i morgon så kommer vi att få se seriens mest fokuserade och därmed bästa insats hittills i morgon av Byn. Senast fanns det väl lite mer att önska under vissa sekvenser av matchen även om vi ändå hade ett övertag nog för att vinna den matchen över 90 min. Samtidigt som jag inte tycker vi ska spänna bågen för hårt heller än tycker jag utan vi måste ge laget tid att "växa ihop" då det nog inte är så bara att vända blad och prestera på samma nivå utan Tuomas Määttä i laget. Tiden talar ändå för Byn hoppas jag!

Hammarby har sumlat om lite inför den här säsongen. Ut med främst Adam Gilljam (iväg på välförtjänt proffsutflykt till Jenisej), Simon Folkesson och Ted Bergström. Och in med främst "Bollnäs-trion" Christoffer Fagerström, Kasper Milerud, Daniel Mossberg och ryske försvarsspelaren Pavel Bulatov. Dessutom sumlade man bort tränare Pierre Roos förra veckan så det har hänt en del i Hammarby.

Så om tiden talar för Byn så talar nog tiden också för Hammarby får man tro. Hur mycket Adam Gilljams frånvaro betyder ska bli intressant att se. Adam är antagligen en spelare som är bättre än jag tror faktiskt och det kan därmed också betyda mer än jag tror att han inte är med i den här upplagan av Hammarby.

Tanken är väl att Daniel Mossberg ska dra ett stort lass i den här upplagan av Hammarby vad jag förstått. Något jag ställer mig lite tvivlande till faktiskt.. Tycker inte Mossberg alls är (har varit) lika bra som han var för 3-4 år sedan men lite väger jag säkert in lite annat i hans beteende under samma årsbasis också när jag gör den bedömningen vilket väl är fel. Men jag gillar inte en del saker som Mossberg gjort dom senaste åren.

Började med att han trots att han hade kontrakt med Sandviken bjöd ut sig till Bollnäs mitt under säsong (2017/2018) när ekonomin i SAIK blödde. För att sedan drygt en säsong senare till slut hamna på Sävstaås ändå när hans kontrakt gått ut och SAIK sänkte spelarlönerna. När han väl kommer till Bollnäs är han klart synligt dåligt tränad, gjorde t.ex. inte ett mål under första halvan av Elitserien förra säsongen och var en skugga av sitt forna jag även spelmässigt. Kom väl igång hyfsat ändå i slutet av säsongen men var väl i min värld närmast skyldig att göra det också.

Sen rivna kontrakt och sänkta spelarlöner i Bollnäs så då var det bara att leta nytt igen och då blev det Hammarby den här säsongen då. Dessutom ännu en detalj jag retade upp mig på i helgen när jag kollade highlights Hammarby-Bollnäs. Finns spelare som är exemplarisk och visar respekt (vilket jag gillar!) när man gör mål mot klubbar man spelat i tidigare och inte jublar speciellt mycket när dom gör mål (två bra exempel är t.ex. Jocke Hedqvist mot Byn samt Simon Jansson mot VSK numera). Det verkar dock inte finnas på kartan för Mossberg om ni kollar dom highlightsen (Milerud och delvis Fagerström lite i samma båt faktiskt) och lika var det när Mossberg mötte SAIK i Svenska Cupen, ingen visad respekt där inte. Även om andra kanske inte bryr sig om sånt här så tycker JAG det visar på någonting hur man beter sig i såna situationer.

Nu är ju dock Mossberg bättre tränad inför den här säsongen, det har han ju själv uttalat också och det kan jag se med blotta ögat också. Så då finns väl i alla fall en "god chans" att vi får se den "gamle Mossberg" igen den här säsongen och är han det då är han bra, sevärd och farlig och då kan han absolut bära Hammarby till framgångar. Så det tycker jag blir mest spännande att se i morgon hos Hammarby hur "stor roll" Mossberg har i årets Hammarby.

För Hammarby har ju en spännande trupp med många bra bandyspelare och kommer säkerligen att blanda och ge lite i resultaten den här säsongen tror jag. Kommer säkert att få någon rejäl fullträff emellanåt och kan då rubba vilket lag som helst i den här serien men det är bara att hoppas att man inte är redo för det redan i morgon. Hammarby är ju rankad som fyra efter Villa, AIK och Edsbyn inför säsongen så det är väl det riktmärket vi ska ha på dom när vi under resans gång bedömer Bajen.

Försvaret är väl som nämnts Hammarbys svagaste (minst namnkunniga) lagdel. Så här på uppstuds och utan att kolla någonstans vet inte jag heller vem som är t.ex. libero just nu faktiskt, Pavel Bulatov får bli gissningen men känslan är att det är fel svar! Målet vaktas av Filip Mörkdal i alla fall och han kan vissa dagar vara otroligt bra även om han nog oftast "bara" är en medelbra Elitseriemålvakt. Vi hoppas han är det senare just i morgonkväll då.

Det får räcka! Det blir spännande i morgon och även om det känns väldigt annorlunda att se Elitseriebandy utan publik så är jag som jag tidigare skrivit oerhört tacksam över att bandyn får spelas! Skulle vara väldigt tomt annars.

Sen får vi HJÄLPAS ÅT att göra den ekonomiska blödningen så lindrig som möjligt, det gäller ju alla supporters till alla lag. Inför morgondagen väljer jag att tipsa om:

STÖDBILJETT:Swisha 50 kr (eller valfritt belopp) till 123 018 0778. Det här kan vi nog faktiskt bli lite bättre på då jag sett att flera lag haft 200-400 stödbiljetter sålda och då har prisförslaget också varit 100 kr hos en del (vi hade 156st sålda mot Villa). Jag tänker swisha 150 kr i morgon och skulle bli jätteglad om fler gör detsamma! Märk gärna swishen med Hammarby.

JULSKINKA: Beställ din Julskinka här
Har varit en succé två år i rad och förhoppningsvis blir det 3e raka också! Jag kan själv intyga att den är värd varje krona! Beställningar ska göras senast 7/12, klicka på länken och beställ!

En match till i morgon = Västerås-Broberg och övriga fem på onsdag = Bollnäs-AIK, Frillesås-Villa, Motala-Tellus, Sandviken-Vetlanda och Sirius-Vänersborg.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil