Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Frillesås + Hörnpeng

01 FEB 2021 20:25
Tre hemmamatcher står på schemat och ska man gå efter tabellen så blir det svårare ju längre fram i veckan vi kommer. Vi börjar med Frillesås hemma i morgon, sen Motala fredag och AIK söndag.
  • Skapad: 01 FEB 2021 20:25

En ny liten uppdatering Hörnpengen finns i slutet av texten. Vi har fått lite arbetsro i Edsbyn igen efter några huvudbrymatcher runt förra helgen. Resten av förra veckan erbjöd dock seger 4-2 borta mot Villa Lidköping samt seger 8-2 hemma mot Vetlanda i fredags. Det var inte bara segrarna som värmde utan spelet såg också klart bättre ut och det var bättre tempo på både skridskor och boll i dom två matcherna vilket lovar mera.

Förhoppningsvis kan vi bibehålla det även i morgon mot Frillesås för viktigt nu att inte ta några steg tillbaka utan nu har vi gärna det här spelet som en slags startplatå framöver och bygger därifrån. Intressantast i morgon är nästan hur Edsbyn kommer att ställa upp! Enligt en intervju med Kuben Olsson i Bandypuls så är både Daniel Popa och Jesper Öhrlund spelklara till i morgon och då ställs såklart ledarstaben inför ett val. Jesper lär väl börja som avbytare och har väl gjort det också oftast annars men får sin speltid ändå och gör det bra.

Den stora frågan är väl om Daniel Popa "får tillbaka" sin plats som högerhalv där Hans Andersson varit vass i Popas frånvaro. Jag själv tycker att vi ska köra på som i dom två senaste matcherna och i så fall blir Daniel Popa avbytare på mitten istället. Det behöver väl inte vara helt fel tycker jag då Popa inte gjort sin bästa säsong på högerhalven hittills. Delvis kan det ju också ha att göra med hur Byns matchplaner sett ut för hur det än är så är det ju främst i offensiven man saknat Popa den här säsongen. Det känns dock som vi har bra hot på bägge halvorna nu med Hasse och Svensk och avbytare på mitten kanske kan ge Popa en aha-upplevelse också så det blir svårläst och bra för våra motståndare. Är väl också en lämplig match att i alla fall testa det kan jag tycka.

IMG_7238.jpg

IMG_7098.jpg

Frillesås kämpar på berömvärt fast man egentligen inte har så mycket att kämpa för därnere i tabellen. Just nu parkerar man på näst sista plats med 7p vilket är tre poäng mer än jumbom Tellus. Nog tror jag Frillesås håller undan för Tellus då jag tycker dom sticker ut som ganska klart svagast i årets Elitserie. Det är väl främst hemma på Sjöaremossen som Frillesås hotar sina motståndare den här säsongen där fem av sju poäng har tagits. Enda bortasegern dock imponerande nog borta mot Sirius med 4-2 för ett par veckor sedan och där mäktade ju inte ens vi med att vinna (6-6).

Vi ska ta Frillesås på allvar även om vi ändå kräver att Byn vinner matchen! Forwarden nr 61 Fredrik Brandin är deras största hot och främst på hörnor måste vi vara på vår vakt då Frillesås ligger på 14 % där och därmed delar förstaplatsen med ytterligare fyra lag på 14 %.

Fyra lag har gått loss i tabellen och där Edsbyn är ett av dom fyra. Dock är vi väl just nu också just fyra av dom lagen om man räknar att AIK har två matcher mindre spelade än oss och är bara en poäng efter. Dock har AIK en både tuff och intressant vecka framför sig då man har tre bortamatcher på sex dagar med Sandviken i morgon, Villa på fredag och då mot oss på söndag. Så vi får helt säkert en del svar på AIK:s kapacitet den här veckan tror jag. Sett till namnen i spelartruppen ska man ju egentligen sopa rent men nu är det ju faktiskt så fascinerande att lagidrott inte är så enkelt. Som sagt, intressant AIK-vecka!

Villa-Hammarby startar kl 18.00 i morgon och sen börjar vår match och Sandviken-AIK kl 19.00.

Hörnpengen! Det har kommit in ytterligare några anmälningar sen igår och just nu är varje hörnmål värt 4700 kr fördelat på 97 personer = Otroligt bra! Att nå 5000 kr/hörnmålet får fortsatt bara vara en dröm men helt kört känns det ändå inte om än svårt! Efter att Byn piskat in fyra hörnor senast så är det (förståeligt nog!) "25 kr -anmälningar" som gällt på slutet och det skulle alltså behövas 12st till såna då för att nå 5000 kr/hörnmålet. Vi stänger anmälan efter matchen mot Frillesås i morgon så efter det ska jag inte tjata mer om det här! :)

OM du vill haka på så smsa till mig (Håkan Brindholm) på 070-333 05 20 och skriv NAMN + SUMMA du vill sponsra med per hörnmål = nåt av 25 kr, 50 kr eller 100 kr i Byns sista åtta matcher i Elitserien. Det går också bra att mejla på This is a mailto link eller skicka ett meddelande på Messenger. Skriv om du vill vara anonym. Och vill du sponsra fr.o.m. i morgon och därmed dom sju sista matcherna och inte för dom fyra målen i fredags så är det helt ok. Alla pengar går oavkortat till Miljonklubben = Vår framtidsinvestering! Betalning sker i slutet av februari, återkommer om det.

STÖDBILJETTER finns också i morgon såklart = Swisha 50 kr till 123 018 0778 och märk gärna Stödbiljett eller Frillesås. Vi har varit stabila på lite över 200st sålda på slutet och kan vi nå dit igen i morgon? Det är vad Farmers har satt som mål och som i så fall skulle ge 10 000 nödvändiga kronor till föreningen för där finns hål att fylla.

Har full förståelse att alla inte kan vara med allt som anordnas men om alla bidrar med det man tycker att man kan så blir det mycket i slutändan i alla fall och just DET är vår styrka!

Då laddar vi för ny match och förhoppningsvis två nya poäng!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png