Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Frillesås

28 OKT 2021 20:37
Seriepremiär! MED publik! Man har nästan svårt att tro att det är sant. Men sant är det och kul ska det bli och i lyckoruset kan det nästan vara lätt att glömma vilka vi möter men det är Frillesås vi tar emot.
  • Skapad: 28 OKT 2021 20:37

Då är det dags alltså! 30 omgångar Elitserie då det är 16 lag i år och sen är förstås kravet att Byn därefter ska spela SM-slutspel också. Just idag började jag tänka att hur många kvällar Inför och matchreferat blir det då och kom fram till att skulle ju kunna landa på runt 70 kvällar från nu till mars (?). Vill man och har man tillräckligt med energi till det (?). Just nu JA men jag vet hur en skribentsäsong är också, den går i vågor lika som lagens formkurvor så nån dipp och uteblivit inför/referat blir det säkert under resans gång men det tror jag ni har överseende med isåfall.

Just den här veckan drunkar man ju i bandyläsning så har full förståelse att dessa rader hamnar i skymundan såna gånger. Annars hoppas man ju såklart att många läser och har ut nånting av det och det behöver absolut inte enbart vara bara Edsbysupportrar som läser heller. Elitserietipsen haglar ju in från alla håll den här veckan jag avstår från någon egen ranking utan konstaterar mer att "så här blir det" om man grovt skulle summera allas tips och framförallt ta hänsyn till Svenska Spels ranking.

1.Villa
2. AIK
3. Västerås
4. Edsbyn
5. Sandviken
6a/7a: Broberg/Vänersborg
8a/9a: Sirius/Vetlanda
10a/11a: Bollnäs/Hammarby
12a/13e: Motala/Frillesås
14e/15e/16e: Rättvik/Tellus/Örebro

Sex lag går direkt till SM-slutspel, lag 7-10 spelar åttondelsfinal, lag 11 har spelat klart, lag 12-13 kvalar mot lag från Allsvenskan och lag 14-15-16 åker ur direkt.

För Edsbyns del så känns den där utgångspositionen från start som lite av bäst möjliga! Vi smyger gärna och snäppar sen upp framåt februari/mars. Tror också Sandviken känner arbetsro med sin 5e ranking då man har kapacitet för mer än så och därmed läge att smyga lite under radarn. Västerås och AIK har lite mer press på sig, både från sig själva och expertisen och har också en lite kaxigare attityd utåt sett än vad vi i Edsbyn har och numera kör väl SAIK mer i Byns hjulspår där också efter att tidigare också varit "kaxiga".

Säsongens huvudfavorit är ju utan krusiduller Villa Lidköping och det tycker man själva också. Har tappat Jesper Eriksson och Albin Thomsen men fyllt på med egna yngre löften samt att många andra blivit ett år bättre. Plus att Felix Pherson ser ut som en rund miljon på travspråk med nytankad energi och nya toppfarter efter en skadedrabbad fjolårssäsong. Av dom spelare jag sett på försäsongen så har Felix varit den mest dominanta. Att Villa spelar SM-Final på Studenternas den 19/3 känns det som det bara är pengarna tillbaka på. Men väl där avgörs allt i EN match och just det gör att många lag ändå kan hoppas på att få höja bucklan. Det i stort sett enda jag kan hitta som talar emot Villa är Magnus Muhrén i så fall. Nu tillbaka i Villa och han har väl inte utmärkt sig som en vinnare som ledare och kanske han tänker fortsätta på den linjen. Det jobbar vi på!

Edsbyn då? Vi kommer att få se ett Edsbyn som blandar och ger tror jag och genrepet mot Bollnäs i måndags gav en del huvudbry. Dock har jag släppt den matchen och matchen i sig den ger vi till Erik Persson i Bollnäskassen som är väl värd alla rubriker och beröm han har fått efter den. Han var outstanding på planen! Försäsongen annars blir väl ändå godkänd för Byn med andraplatsen i Svenska Cupen som topp. Den prestationen är bra att ha med sig och minnas tillbaka till om det blir några motiga stunder under resans gång.

Spelarna i sig, och då framförallt nyförvärven, får vi börja syna mer i sömmarna nu när det är dags att tävla om poäng. Jag har en egen bild om vad jag tycker hittills och där finns väl både ros och ris men försäsong är försäsong och serie är serie så vi checkar av det mer nu när det blir mer på riktigt. Mest nyfiken är jag på unge målvakten Oscar Löfströms "resa", den blir otroligt intressant att följa. Kapacitet finns absolut sen är Oscar ung och orutinerad så vi ställer kraven därefter. BÄST på försäsongen har Oscar Wikblad sett ut. En del matcher har han också sett bra ut utan att vara bra! Svårt att förklara men kan inte tänka mig annat än att Oscar tar ännu ett rejält kliv i sin utveckling den här säsongen då han ser riktigt tankad ut. Lite "problemet" är att han inte riktigt kommit med i spelet i alla matcher men den dag vi får till det bättre blir det också riktig succé!

Motståndarna Frillesås i morgon har inte rosat marknaden på försäsongen och knappt vunnit en match, kanske inte ens har gjort det (?). Men lika där, det är försäsong och jag tar hellre med mig bilden från förra säsongen då laget var en positiv överraskning och som spelade en rolig bandy och spelade med stort hjärta och kämpade och slet berömvärt. Det kan givetvis vara en fördel för Edsbyn att inleda mot Frillesås som sannolikt inte tränat i närheten så mycket som Edsbyn under bra förhållanden men det är ändå bara en parentes när domaren blåser igång i morgon. Truppen är i stort sett intakt och även förstärkt med Jakob Jenefeldt från Vänersborg och därifrån kommer också nye tränaren Jesper Larsson.

Jag tänker inte beröra själva matchen mer än så utan hoppas istället att VI ÄR MÅNGA som beger oss ner på Ön i morgon och bildar sig en egen uppfattning av årets upplaga av Edsbyn. Just det känner jag är minst lika spännande som matchen i morgon! Hur många blir vi? Finns det ett uppdämt behov av att se bandy live? Jag vill tro det! Men är inte säker ändå utan jag kommer absolut att vara lika nyfiken på publiksiffrorna i morgondagens omgång som resultaten i matcherna.

Föreningen har i alla fall annonserat ut att Pub Joe är fullbokad och att det fanns ett fåtal matplatser kvar på Nu Läll! Red Farmers har bjudit in till Premiärfest på Kafé Kuben med gratis mat före match (se redfarmers.se) och pub dit alla medlemmar är välkomna. Har ni inte redan löst säsongens medlemskap till Farmers så gör det! Inte bara för morgondagens "bravader" utan jag tycker att håller man på Edsbyn då ÄR MAN MEDLEM i Farmers! Det finns inget att förlora på det och Farmers som supporterklubb blir ännu starkare då och har ännu mer möjligheter att arrangera t.ex. billiga bortaresor m.m. vilket i sin tur utmynnar i värdefullt stöd för laget. Så följ länken >> https://www.redfarmers.se/index.php/omoss/blimedlem

Stycket ovan talar FÖR att det både kan bli bra med folk och bra stämning i morgon?! Det är jag också nyfiken på, finns Fredags-Farmers kvar även efter pandemin? Sköter Tomas Nilsson fortsatt trummorna tillsammans med Joel Lind? Eller har vi någon ny konstellation? Väldigt spännande!

En sprillans ny Introlåt släpps också i morgon! Spännande igen! Läs mer här >> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/varahjartanrodochblanyintrolatforedsbynsifbandysherr-ochdamlagsasongen202122/

Övriga matcher i seriepremiären: Broberg-Motala, Rättvik-AIK, Sandviken-Hammarby, Tellus-Vetlanda, Vänersborg-Sirius, Västerås-Bollnäs och Örebro-Villa. Många tunga favoriter i flera matcher där såklart och ska man leta nån match där det möjligtvis kan vara skrälläge så får det bli en slant på Sirius borta mot Vänersborg. Dock brukar Sirius av tradition ha väldigt svårt där men i morgon vänder det!

Såg avslutningsvis också en ny klockren idé av Farmers som är värd att hamna i rampljuset, nämligen Hemmabiljetten för 50 kr >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/edsbyn-red-farmers-lanserar-nyhet

En möjlighet för ALLA att stötta med en slant samtidigt som man kan vinna bl.a. presentkort på 300 kr ICA som kan användas i alla ICA-butiker i Sverige. Se länken ovan. Swish 50 kr till 123 018 0778 och märk Frillesås (eller bankgiro 5285-2225) är vad som gäller! Så medlemskap i Farmers och Hemmabiljetten för 50 kr är mina förslag för en lyckad premiär!

Snälla kan jag få skriva i morgonkväll att vi var minst 1200 personer på premiären (?). Det plus TVÅ poäng är mitt mål för morgondagen.

Skribent: Håkan Brindholm
E-post:  This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png