Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn - Broberg

30 NOV 2020 19:50
Vi går in i december månad och på schemat i morgon står hälsingederby då Broberg kommer på besök. Två lag som nog poängmässigt inte är riktigt nöjd med serieupptakten vilket gör matchen än mer viktig.
  • Skapad: 30 NOV 2020 19:50

Lite hackigt är det här i upptakten för Byn som "bara" fick en pinne med sig från Studenternas vilket var en poäng mindre än vad målet var inför matchen skulle jag tro. Som matchen sen utvecklade sig så får vi ändå vara nöjda med den pinne vi fick men samtidigt gör ju det också att matchen lämnar en del frågetecken efter sig.

Framförallt så känns det som att vi släpper in väldigt många mål i vårt eget straffområde i zonen från mållinjen och ca 7-8m ut i straffområdet. Skulle man fördjupa sig i hur många baklängesmål Byn släppt in i den zonen både under försäsongen och hittills i serien så tror jag det är procentuellt väldigt många faktiskt. Exakt vad det beror på vet jag inte. Kanske kommer motståndarna in i straffområdet väldigt mycket oftare hittills under den här säsongen än tidigare. Det är ju såklart troligt och då ökar ju också sannolikheten att det blir fler mål därifrån.

Samtidigt så vad vet vi om HUR mycket Tuomas Määttä tillförde det här laget dom år han spelade här? Jag brukade ibland kalla honom en utomjording på planen och ju fler matcher vi spelar utan honom börjar man mer och mer fundera om han kanske är en sån?! En enorm arbetskapacitet och (mycket) delaktig i BÅDE offensiv och defensiv på ett sätt som INGEN annan spelare klarar av att vara. Så vi på nåt vis kanske vi har spelat med "en man mer" i fyra säsonger nu för att den här säsongen åter spela 11 mot 11 (?).

Jag kollade lite snabbt bakåt och såg att under de senaste fyra säsongerna med Tuomas i laget har Byn blivit 2a - 2a - 4a - 1a i Elitserien samt med utfallet i slutspelet: Guld - Guld - Ut i semi - Guld under samma säsonger, alltså från säsong 16/17 till 19/20. De fyra åren före det, alltså innan Tuomas (och Tommi) kom hit så var sviten istället: 4a - 5a - 3a - 7a i Elitserien samt i slutspelet: Ut i semi - Ut i kvart - Ut i kvart - Ut i kvart från säsong 12/13 till säsong 15/16.

Nu menar jag inte att några supportrar precis har sågat laget hittills men magkänslan är att det kan börja skönjas lite missnöje ändå men vi ska nog tänka ett varv till och väga in det ovan gällande Tuomas lite också i så fall tror jag och kanske sänka kraven lite (?). Gäller även mig!!

Vi möter Broberg i morgon och enligt Bandypuls får vi klara oss utan Jonas Edling även då. Jonas har coronatestats idag och det brukar väl ta ett par dagar att få svar. Utan att förringa Edlings betydelse så ska ändå inte det behöva vara av avgörande betydelse i morgon.

För ska vi jämföra så saknar säkert Broberg några spelare också, har i alla fall gjort det i alla tre matcherna hittills. Broberg har 2p efter tre matcher och med fullt manskap hade man antagligen kalkylerat med det dubbla (?). Förlust hemma mot Sirius, "bonuspoäng" borta mot VSK och kryss hemma mot Vetlanda är Brobergs matcher hittills. Bägge hemmamatcherna var säkert kalkylerad med seger tror jag så i så fall Broberg två poäng back hittills.

Broberg har 20 insläppta mål på dessa tre matcher och det är också mest försvarsspelare som saknats i matcherna hittills. Senast saknades både Magnus Fryklund och Robin Redin men där får väl grundtipset vara att minst en av dom är tillbaka i morgon, kanske båda. Broberg har ju sedan förra säsongen även tappat liberon Robert Rimgård som blev kvar bara en säsong i klubben.

Jag kollade matchen Broberg-Vetlanda där Broberg hade torskläge större delen av matchen men i matchens slutsekunder hade man jagat ikapp till 6-6 när Martin Söderberg satte kvitteringen på straff i matchens sista sekund. Just Söderberg är ju den vi mest måste se upp med i morgon. Tycker han är lite i en klass för sig i den här upplagan av Broberg och han har själv stått för nästan hälften av lagets mål hittills = 8 av 17 mål.

Söderberg känns väldigt komplett som bandyspelare med bra fart, bra teknik och bra skott. Inte många forwards som har den helheten faktiskt och just för dagen så undrar jag hur många svenska forwards som är vassare? Christoffer Edlund + Erik Pettersson ska väl rankas före, men sen efter det? Martin börjar också komma till dom åren (fyllt 28 i år) där bandyspelare också brukar vara som bäst för det brukar väl vara mellan typ 28-34 år i de flesta fall.

På tränarfronten blev det också ett byte inför den här säsongen då Björn "Böna" Eriksson tackade för sig (fick inte ihop helheten med jobb + familj + pendling till Söderhamn). Det kändes som Broberg hade något bra på gång där och att det blev lite pyspunka när Böna drog sig tillbaka så vi får väl se vart det tar vägen med årets upplaga av Broberg. Tillbaka som huvudtränare är istället Svenne Olsson och hur det än är så vill man ju att Svenne ska vara med "nånstans" i någon klubb och nu blev det då en återförening i Broberg efter "kraschen" med ekonomin i Bollnäs. Svenne tillhör ju showen på något vis så extra välkommen till Edsbyn i morgon för honom!

Vi nöjer oss så! Ingen mer match i morgon förutom vår match då Västerås-AIK blev coronainställd.

Upplyser er om dessa TRE möjligheter att stötta Edsbyns IF Bandy:

Red Farmers TV-utlottning: Följ länken: https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/edsbyn-red-farmers-vill-lotta-ut-en-tv

Köp din mästar-julskinka från Björk o Co: Följ länken: https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/bokaenmastarskinkatilljul4/

Köp STÖDBILJETT till matchen: Swisha 50 kr (eller valfri summa) till 123 018 0778. Märk din swish med Broberg.

Hoppas DU nappar på minst ett av alternativen! HJÄLPS VI ÅT så fixar vi den här ekonomiska "skräcksäsongen" för föreningen!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil