Hoppa till sidans innehåll

Inför Edsbyn-Broberg

05 DEC 2021 20:19
Det blev ledig söndag då Hammarby drabbats av corona så då blir det istället fullt fokus på Broberg hemma på tisdag. Som det utvecklat sig så är det en riktig toppmatch vi blir bjudna på och med två segerhungriga lag.
  • Skapad: 05 DEC 2021 20:19

Precis när man hade skrivit klart Inför mot Hammarby igårkväll så kom beskedet att matchen var inställd. Snopet såklart och dessutom lite skrämmande om vi åter ska hamna i ett coronaläge både i samhället och inom idrotten. Restriktioner ska ju komma under veckan, i vilken omfattning är oklart men hoppas verkligen man får fortsätta gå på idrott med veccinpass och om man inte uppvisar symtom.

I raderna Inför Hammarby hade jag inlett med en liten sammanfattning av fredagen i Rättvik. Den blir ju lite mer inaktuell nu då det gått några dagar men jag kopierar ändå in dessa rader så får den som vill läsa. Annars bara att hoppa ner några stycken i texten.

I fredags var Byn till Rättvik där Hälsinglands Stolthet avfärdade Dalarnas dito med till slut klara 8-2 i en ändå trevlig tillställning och kväll. Det var väl första 10 min som man lite funderade på om Byn skulle leverera en mindre bra insats när Rättvik tog ledningen tidigt och Byn såg lite loja ut i deff-jobbet. Men matchbilden förändrades ändå när Byn kvitterade och än mer när Byn mitt i halvleken gjorde två snabba fram till 3-1 ledning. Sen hade Byn kontroll och vann till slut lite efter behag.

Tycker ändå Rättvik kämpar väl och utefter sin trupp med ganska lite Elitserierutin så gör man ändå en gedigen insats och sliter också matchtiden ut vilket bara det är en bra egenskap. Oscar Wikblad blev kvällens målkung med fyra mål och utan att sväva iväg där när det är Rättvik vi möter så besitter Oscar en jäkla kapacitet. Känns fantastiskt kul att få följa fortsättningen på den karriären! Sätter ändå ett extra plus för Vadim Arkhipkin i den här matchen, en Vadim som växer in i det mer och mer för varje match och börjar nu bli ett bra hot offensivt vilket väl också är hans huvuduppgift. Två mål och två assist igår där assisten till Oscars 7-1 var en riktig delikatess. Skulle betyda oerhört mycket för lagets slagstyrka om Vadim växer in fullt ut i sin roll då han är lite avig och svårläst för motståndarna men bara medspelarna hänger med så har vi en dimension till i vår offensiv där.

Jimi Heinonen har haft en lite motig start i Byn med en del småskavanker samt även sjukdomsdrabbad så det har inte blivit något kontinuerligt matchande för Jimi förrän nu. Även om Jimi varit ganska osynlig hittills så tycker jag nu att han tillför mer och mer och framförallt lägger han ner sig mer i det defensiva arbetat nu än för några veckor sedan. Börjar man där så blir man också accepterad av alla både i laget och på läktaren på ett helt annat sätt och då kommer även det andra att komma med tiden tror jag. Så fortsätt slit Jimi! Samuli Helavuori var också bra i fredags och bidrog med bl.a. två assist plus bra fart och vilja. Så det var lite nyförvärvens kväll det här var min känsla och det växer Byn av i ett längre perspektiv även om fredagens match i sig kanske inte var den riktiga värdemätaren.

Arenan var så fin som ryktet sa och funktionärerna gjorde också sitt bästa för att alla skulle trivas så bra som möjligt med trevligt bemötande och ett leende på läpparna. Två bra klackar även om "halva Flocken var på julbord" som en ur Flocken meddelade före match. Farmers vann väl klackmatchen ganska klart till slut och Klacken gör i mina ögon ett helt formidabelt jobb så här långt i serien. Denna kväll med extra starkt stöd från Farmers Östra som laddat hårt för denna kväll och var i toppform redan vid matchstart. Även Farmers Furudal (eller Farmers Dalarna?) med tre bröder Thynell som frontfigurer bidrog också i klacken vilket kändes givet en kväll som denna då det här var deras "hemmamatch" denna säsong. Det var en klockren och rolig fredagkväll i Rättvik på alla sätt helt enkelt!

Broberg nästa! Ett Broberg som imponerar och tisdagens match kommer att bli en bra värdemätare för bägge lag är känslan. Edsbyn har också imponerat men är ju också tippad högre i förhandstipsen än Broberg. Edsbyn har vunnit många matcher med liten marginal men ändå rättvisa segrar utom möjligtvis borta mot Västerås som vi kanske "stal" sett över 90 min. Intressant att se om Byn även kan hantera ett Broberg som känns gå lite på rus och säkerligen har ett självförtroende i truppen nu som man knappt haft på många år.

Samtidigt lika intressant att se om Broberg även är så bra att man kan knäppa Byn på bortaplan, gör man även det så ska nog alla varningsflaggor hissas! Broberg har väl egentligen ett lag utan större stjärnstatus men mixen man har i laget känns intressant och många "icke namnkunniga" kliver också fram och tar stora roller. Tänker kanske främst på mv Max Bergström som jag inte trodde skulle fylla luckan efter Henrik Rehnvall men som verkar göra det (?). Libero är Tatu Ässämäki, den posten har väl Magnus Fryklund och Robin Redin skött om senaste åren men Tatu överglänser väl bägge dom? Kanske man inte heller trodde.

Anders Erikanders är väl vänsterback, ny från Rättvik och som gått bandygym här i Edsbyn (precis som Tatu ovan gjort). Anders verkar också fylla sin plats vilket man inte heller kan ta helt för givet om Broberg tänker husera i toppskiktet. Sen finns såklart rutinerade rävar i laget såsom Jonas Nygren (nu mittfältare), Daniel Popa och kanske framförallt Martin Söderberg som levererar mål i varje match och verkar vara i toppform. Helylle-Popa har ju för alltid en plats i Edsbysupportrarnas hjärta och honom unnar vi framgång och Popa verkar också passa perfekt in i Brobergs mix av både spelartyper och olika åldrar. Vet att Popa i sin tur gärna hyllar sin spelkamrat/mittfältare Rasmus Linder som är ett litet spelgeni i sig. Ser dock att Rasmus inte var med senast mot Hammarby. Är han skadad är det något som gått mig förbi så han lär nog vara med mot Byn. Broberg har även bra  bredd i truppen, främst offensivt där förutom Söderberg också Jonas Engström, Jesper Öhrlund och Jaako Hyvönen alla vill ha mycket speltid.

Det blir ju också några "matcher i matchen" då Popa och Jesper Öhrlund gått från Edsbyn till Broberg den här säsongen medan Vadim Arkhipkin gått motsatt väg. Sånt kittlar alltid lite extra att håll koll på i såna här matcher och bland dessa tre betyder den här matchen säkert ännu lite extra. Sen har vi ju också pappa/son mötet mellan tränare Daniel Skarps i Broberg och Rasmus Skarps i Edsbyn. Kul även det. Daniel har väl alla chanser att bli säsongens tränarkomet, en riktigt bra tränare har jag fått för mig. Rasmus skulle behöva få sätta nån balja så tror jag han skulle "må bättre". Lätt att man som ung "grubblar" om det inte rullar på som man kanske föreställt sig men Rasmus har framtiden för sig så sånt kommer.

Tror Edsbyn måste upp ett snäpp för att betvinga även Broberg. "Novemberbandy" kanske inte räcker här men just därför tror jag också den här matchen kan komma lägligt för Byn. Ett Byn som garanterat vill vara bra i längre perioder i matcherna än man varit och det tror jag också kommmer att krävas här och då blir det också intressant att se om Byn fixar även det. Det känns som Byn tar små steg hela tiden och att fler och fler kommer mera rätt i offensiven. Som jag tidigare nämnde så är t.ex. Vadim ett bra exempel på det i senaste matcherna. Blir imponerad av Vadims känsla i passningsklubban som jag inte riktigt sett i säsongsupptakten annars men det kanske kommer nu när Vadim säkert känner sig allt tryggare och då även vågar mer. Så nr 71 blir extra intressant att följa i den här matchen av flera anledningar!

Om nu Hammarby kommer till spel så spelas det fem matcher till förutom våran på tisdagkväll: Bollnäs-Hammarby, Frillesås-Villa, Tellus-Örebro, Sandviken-Sirius och Västerås-AIK. Är väl bara Villa där som känns given, i övrigt ovisst även om väl 8 av 10 tippar SAIK-seger mot Sirius (?). Ändå inte helt givet att SAIK tar den tycker jag då SAIK trevar lite fortfarande vilket kan passa Sirius. Bollnäs-Hammarby känns som en mycket viktig match i "mellanskiktet", förloraren där kanske börjar fundera lite.. Tellus-Örebro, förloraren där känns väl i det närmaste körd i bottenskiktet och Västerås-AIK blir en match mellan två lag som varvar sina insatser, kanske VSK känns stabilast för dagen och tar den. Vill tro det.

Vid hemmamatcher ska ni göra det till en vana att besöka www.bynhemma.se under matchdagen där mycket info finns samt framförallt en intervju inför varje match. Kul bonusgrej den här säsongen!

Nu hoppas vi Söderhamnarna kommer och hälsar på oss på tisdagkväll, gör ni inte det så är risken stor att Farmers sjunger hem 2p till åt Edsbyn och Broberg får åka hem utan poäng! Känslan är dock att Farmers kan få mothugg denna kväll och då är det också som roligast att gå på bandy. Så välkomna alla Brobergare.

Då längtar vi till TISDAG 19.00!

 

 

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png