Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Bollnäs

04 JAN 2021 20:45
Returmöte på annandagens matcher väntar i morgon. Således Bollnäs hemma för vår del (avslag 20.00). I normala fall är det här en väldigt bra inkomstkälla för föreningen! Kan vi kompensera det genom att köpa Stödbiljetter för 50 kr/st?
  • Uppdaterad: 04 JAN 2021 20:45

En poäng vardera för bägge lag senast då vi spelade 1-1 borta mot Sandviken och Bollnäs spelade 3-3 borta mot Sirius. Är tämligen övertygad om att det var rätt besviket i Bollnäslägret som släppte till 3-3 i matchens sista minut och som helhet var det bättre laget i den matchen. Mer osäker på hur mycket besvikelse det var i Edsbylägret över en poäng i Sandviken? Vi kanske ska vara nöjd så på bortaplan mot SAIK? Har själv lite svårt att veta vilket ben jag ska stå på den här säsongen faktiskt och hur höga krav vi ska ställa på Byn?

Vi ska ju inte kräva lika mycket av Byn som förra säsongen nu när inte Tuomas Määttä är med, det är jag på det klara med. Samtidigt var vi rankade några snäpp högre än Sandviken inför säsongen vilket jag också tyckte lät rimligt och när jag dessutom hade en bra känsla inför matchen så sa magkänslan att Byn skulle markera lite revir och göra en riktigt vass insats i lördags. Nu blev det väl något mittemellan i en match som vi hade kunnat vinna men vi hade också kunnat förlora den så oavgjort kändes till slut rättvist.

Så just nu ljuger inte tabellen alls trots att den haltar i antal spelade matcher tycker jag utan det känns rätt att Villa toppar före AIK då Villa känns mer jämnbra än AIK men undrar om inte AIK:s högsta nivå kan vara högre än Villas ändå (?). Vi får väl en liten fingervisning på fredag då AIK-Villa ska mötas. Sen är ju Sandviken trea 2p före Byn men med två matcher mer spelade än Byn. Så att det just nu är jämnt mellan SAIK/Byn i tabellen känns ju också rätt utefter att vi spelat 5-5 och 1-1 mot SAIK på senare tid.

Vi får se vad framtiden har att utvisa. Nu blir det ju jäkligt tätt med matcher för egentligen alla lag men ännu lite mer för Byn som också ska avverka några uppskjutna matcher. Samtidigt bör ju såna här perioder visa vilka lag som är bäst tränade också och jag vill tro att Byn ligger ganska högt på den listan och som spelare kanske det t.o.m. känns ganska kul att leva som "bandyproffs" i några veckor. Byns schema resten av januari ser ut så här:

Tis 5/1: Bollnäs h
Fre 8/1: Västerås b
Sön 10/1: AIK h
Tis 12/1: Vänersborg h
Fre 15/1: Broberg b
Sön 17/1: Vänersborg b
Tis 19/1: Motala h
Tors 21/1: Tellus b
Lör 23/1: Västerås h
Mån 25/1: Tellus h
Ons 27/1: Villa b
Fre 29/1: Vetlanda h

12 matcher ska alltså avverkas på 25 dagar! Egentligen ett orimligt tufft schema och skulle vi t.ex. åka på någon skada dessutom då kan det bli dyrköpt... Samtidigt har dom flesta andra lag ett nästan lika tätt schema också så det är väl bara att gilla läget så mycket som möjligt och det lag som ser möjligheterna istället för det jobbiga i det hela kan säkert komma ut som vinnarna ur det här.

Bollnäs slog vi tillbaka med 6-2 till slut på annandagen. Missvisande stora siffror då matchen målmässigt (och i stort sett spelmässigt också) var jämn första timmen. Sedan avgjorde Byn sista 15-20 min och visade där varför man är ganska många snäpp högre rankad än Bollnäs den här säsongen. Sen efter det har Bollnäs förlorat med 3-4 hemma mot Hammarby samt då spelat 3-3 mot Sirius senast.

Som också resultaten visar så kändes Bollnäs både rappare och hungrigare i början av seriespelet än man visat nu på slutet. Ett mersmakande kryss i premiären borta mot Hammarby följdes upp av 2-2 hemma mot AIK i en match man lika gärna kunna vunnit. Såg den sistnämnda matchen och minns jag rätt var det då Hellmyrs och sen Helavuori som intervjuades i paus + efter match och det formligen lyste glädje och energi i ögonen på bägge två. Med rätta då laget presterade bra och många var delaktiga i deras spel. Då trodde jag nästan Bollnäs kunde rida ganska långt på den vågen att vara "nederlagstippade" och spela utan press.

Men sen har någonting hänt under resans gång och nu ligger väl Bollnäs ungefär där expertisen tippade dom före säsong, runt 10e plats. Dessutom bubblar det inte längre lika mycket energi i intervjuerna som det till en början gjorde vilket också tyder på att det är mer "vardag" nu än det var i början av serien. Möjligtvis var matchen mot Sirius ändå ett steg i rätt riktning där Bollnäs var det bättre laget men Sirius var också väldigt bleka (iaf i 2a halvlek) så samtidigt lite svårt att värdera den insatsen.

En spelare jag imponerats av och som tagit ett rejält kliv i utvecklingen är i alla fall nr 33 Philip Flodstam. Riktigt bra fart på skridskorna och duktig att dribbla så han har gått lite från en i mängden till att vara ett hot är min känsla. Få se om han utmärker sig i morgon också. Sen brukar Bollnäs nästan alltid matcha Byn bättre här i Arenan än på Sävstaås så räkna med full huggning i morgon för Byns del.

Edsbyn ligger på en spelmässigt godkänd nivå för dagen även om man hoppas att det ska finnas minst en växel till kvar i växellådan. På något sätt känns det som att vi skulle behöva få en spelmässig fullträff i någon match närmsta tiden för att veta att "något mer finns i växellådan" än den nivå vi har idag. Vi har tre lämpliga matcher närmast på schemat för att pricka in en sån med Västerås b och AIK h närmast på tur efter matchen i morgon. Sen nu när spelschemat blir så tätt kan man givetvis inte begära topprestationer i varje match utan det kommer nog svaja rätt mycket för flera lag närmsta tiden.

Fyra matcher till i morgon: Villa-Västerås (18.00) som hemmalaget lär måtta in till seger med ca tre mål. Hammarby-Sirius är en ångestmatch som bägge behöver vinna då lagen gått tungt på slutet. Man får väl tro att hemmaplan blir avgörande. Motala möter Vetlanda och hemmalaget är nu lika klara favoriter där som Vetlanda var på annandagen. Jag har ju varit rätt säker på att Vetlanda är ett bättre lag än Motala men får kanske revidera det tipset?! Sen möts Sandviken-Broberg i en intressant match. Bör ju vara etta men Broberg har hittat en formtopp och kommer med stort självförtroende till matchen. Tror dock SAIK sätter stopp för den sviten nu. Observera att Edsbyn-Bollnäs har avslag kl 20.00.

Som jag nämnde i inledningstexten så blir det ju extra kännbart för föreningen när såna här matcher spelas UTAN publik då ju det här är den hemmamatch det brukar vara mest publik på i seriespelet. Lika (och mer därtill) var det ju för Bollnäs på annandagen och dom lyckades då sälja 771st Stödbiljetter á 50 kr/st såg jag. Kan vi göra något liknande i morgon? Att vi ska slå 771st begär jag inte men borde vi inte kunna få ihop hälften av det ändå om VI HJÄLPS ÅT?

Jag sätter upp ett eget mål på att vi säljer 385st Stödbiljetter till den här matchen och köper 8st själv! Hakar ni på så Swisha 50 kr till 123 018 0778 (Bandypengen). Märk gärna Stödbiljett eller Bollnäs. Jag ska försöka få fram en siffra hur många som köpt runt kl 12.00 i morgon så skriver jag det som en kommentar under den här nyheten så ser vi hur vi ligger till! Bankgiro 5285-2225 fungerar också (om ni betalar där så mejla gärna mig så blir ni medräknad i morgondagens "publiksiffra")

Heja Byn och alla våra fantastiska supportrar!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil