Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Bollnäs

25 DEC 2021 16:45
Annandagsderby på gång! Som vanligt en av säsongens mest prestigefyllda matcher där ingen vill förlora och där heller inget lag tror att man kan förlora när man ställer upp för avslag kl 15.00.
  • Skapad: 25 DEC 2021 16:45

Även om dom nya restriktionerna tagit lite udden av själva publikfesten på plats så kommer garanterat lika många att ändå se matchen om än fler än tänkt hemma från sofforna då. Känns också som Byn har maximalt oflyt i det här fallet då man också fick nobben att flytta matchen till Sävstaås då främst polismyndigheten (?) ansåg att det blev för kort led-tid att godkänna ett sånt arrangemang. Som okunnig undrar man ju, krävs det större ordningsstyrka om matchen spelas i Bollnäs då eller kan man inte bara flytta dom x antal ordningsvakter + polis som är kallade till Edsbyn till Bollnäs istället? Utan att ha kollat med dom ansvariga i föreningen så har jag lite svårt att förstå det svåra i det där för myndigheterna om Byn har ansvaret för arrangemanget och då väl Byn betalar för ordningsmakten...

Nu kommer istället annandagsderbyt spelas inför max 600 personer i Arenan, covidpass krävs för dessa 600 personer och avstånd på 1m mellan sällskapen som får vara på max 8 personer och alla måste sitta. Temperatur i Arenan ca -3 grader. På Zinken möts Hammarby och Sirius, uppskattad publiksiffra 5-6000 personer som kommer stå som packade sillar för att få plats. INGA covidpass krävs, temperatur ca -5 grader enligt prognosen. I Lidköping får man in max 4000 pers på Gamla Isstadion så räkna med utsålt där! Inga covidpass krävs där heller (men Villa kräver det ändå), temperatur ungefär som i Arenan, alltså -3 grader. Är smittrisken i Arenan så mycket större alltså p.g.a. att där finns ett tak så det måste skilja så mycket på dom olika arrangemangen (?). Jag tvivlar men så har dom "som vet" nu bestämt.

Till matchen! Den tror jag faktiskt inte påverkas så mycket i intensitet ändå då ingen vill förlora den här matchen och där Bollnäs oftast lyckas bättre när annandagsderbyna spelas i Arenan än hemma på Sävstaås. Sånt brukar faktiskt hänga med oavsett hur upplagorna i bägge läger ser ut där ju annars Byn får gälla som klara favoriter men att tro på någon form av överkörning från Byns sida är bara befängt, det kommer att bli tajt som tusan tror jag!

Efter halva serien ligger Edsbyn på 2a plats i tabellen, en placering som inte ingick i undertecknads kalkyl i alla fall. Tålamod och ge laget tid att spela ihop sig var väl lite nyckelorden inför den här säsongen men det har hittills alltså gått bättre än så. Dock finns det ändå ingen anledning att brösta upp sig för det tycker jag utan att vi ligger där vi ligger kan lika gärna handla om att det hackar för en del andra tänkta topplag också mer än att Edsbyn varit klockrent bra. Jag tror fortsatt att det kommer krävas klart mer än det Byn visat upp hittills när vi kommer framåt februari och det vankas slutspel så där har vi fortsatt ett jobb att göra.

Sen är det såklart imponerande att se hur Byn löst många uppgifter och hur man vunnit tajta matcher på olika sätt. Ibland har Oscar Wikblad på egen hand fixat poängen, ibland har bra skytte varit den avgörande faktorn, ibland bra mv-spel och ibland Myrans patenterade passningsklubba o.s.v. Det är en styrka Byn har, att vi har mycket verktyg i vår verktygslåda. Sen går det inte undgå att fastna för det faktum att många framhåller att den goda stämningen i truppen och den gemensamma hungern på nya framgångar tillsammans ändå kanske är den största nyckeln till andraplatsen hittills. Tycker också Byn spelar en mycket roligare bandy den här säsongen med stor delaktighet och där många med tidigare ganska anonyma roller får vara med mer i spelet nu. Martin Frid, Jesper Granqvist och Mattias Hammarström är dom tre första som poppar upp där för mig.

Viktigt att vi vinner i morgon för har vi nu tagit oss till en topp-2 placering med halva serien spelad så måste såklart målet vara att bli kvar där också! Då ingår seger hemma mot Bollnäs om man vill göra det. Frågetecken efter senast mot Sirius borta är ju Tommi Määttä men info från olika håll gör gällande att Tommi är spelklar igen. Vem som vaktar målet är också en stående fråga den här säsongen men just i morgon tror jag det är 70/30 fördel för Henke Karlström faktiskt. Henke har i alla fall gjort sig förtjänt av ett annandagsderby tycker jag även om han kommer att flåsas i nacken resten av säsongen av Oscar Löfström. Det låter som ljuv musik i mina öron att vi har två i stort sett jämnbra målvakter som sporrar varandra.

Bollnäs parkerar efter halva serien på 11e plats i tabellen. Farligt nära kvalplats som är plats 12 och 13 i tabellen och dom platserna är inte att rekommendera! Kollade tillbaka lite på Elitseriekvalen senaste åren och även om man tycker att Elitserielagen måste vara klart bättre än lag 2 och lag 3 i Allsvenskan så blir det nästan alltid tajt i dom där Elitseriekvalen. Fråga Sirius som säsongen 2019/2020 bara skulle "spela några matcher extra" när man hamnade i detta kval som storfavoriter men innan det var färdigt var en hårsmån från att åka ur! Kan jag minnas rätt att det var en viss Jimi Heinonen som på tilläggstid satte 4-4 på straff hemma mot Frillesås i omg 4 i kvalet och ordnade den poäng som sen skulle leda till att Sirius hängde kvar till slut (?).

Bollnäs inledde serien bra och när jag såg några av deras matcher då så tänkte jag att dom behöver nog inte oroa sig för att hamna i det där kvalet. Men serier avgörs ofta under december och januari då det är väldigt mycket matcher och det är främst där det gäller att vara bra och det har väl inte Bollnäs riktigt varit. Främst har väl Bollnäs haft lite svajande nivå i matcherna sista månaden och där dom sämre perioderna varit lite för långa i matcherna. Så det måste Bollnäs få ordning på.

Sen måste ju Bollnäs skatta sig lycklig att man lyckades signa Hans Andersson till den här säsongen! Jag vet inte om Hasses passningsklubba någon gång under alla år i Edsbyn var så vass som den är nu (?). Jag blir i alla fall mycket imponerat av träffsäkerheten i Hasses passningar som ju är makalöst bra! Sen har ju inte Hasse lika mycket boll i Bollnäs som i Edsbyn då Bollnäs som lag har mindre boll än vad Byn brukade ha men ändå, Hasses betydelse för Bollnäs är nästan omätbar. Utan Hasse då har Bollnäs varit ett lag för plats 12/13 defintivt, så enkelt är det.

Bollnäs behöver väl egentligen kanske morgondagens poäng mer än Byn om man tänker så och kommer också sälja sig väldigt dyrt tror jag. Dock kanske ändå Bollnäs spelare kommer sakna den sedvanliga annandagsinramningen än mer än vad Edsbyn gör då den atmosfären brukar få Bollnäs att höja sig något steg extra i matcherna i Edsbyn. Edsbyn tror jag gör en lika bra insats oavsett då Byn varit bättre än någonsin att ta sig an respektive motstånd den här säsongen. Med något litet undantag, som mot Sirius senast men som istället gör att vi får se ett än mer fokuserat Edsbyn i morgon tror jag. För två så slätstrukna insatser i rad vill jag inte se från Edsbyn, då börjar man faktiskt fundera lite...

Givetvis full omgång i morgon med åtta matcher och på dom FEM olika starttider. Har tjatat om det förut, fattar inte varför man inte kör klassisk bandytid 13.15 på bandyns klassiska dag!

13.00 Tellus-AIK: Blir ju en klar bortaseger nu när AIK verkar ha kommit igång på allvar. AIK har lite tagit Edsbyns tänkta smygväg den här säsongen och kommer bli vassa i februari/mars som det känns nu.

13.15 Frillesås-Vänersborg: Väldigt jämn match på förhand. Då jag hoppas Rättvik ska skaka liv i bottenstriden så hoppas jag på Vbg här och kanske kan dom också ta den med uddamålet?

13.15 Örebro-Rättvik: För någon vecka sen hade jag trott på Örebro här men nu både tror och hoppas jag på Rättvik! Dels på motivation som det hela utvecklat sig men Rättvik spelar också bra bandy just nu och bör kunna knäppa ett stukat Örebro är känslan.

14.00 Sandviken-Broberg: Ute på Jernvallen. En av säsongens besvikelser Sandviken mot säsongens stabilaste överraskning Broberg. SAIK brukar väl vinna mot Broberg på annandagen man jag undrar om man fixar det i år? Jag tror inte det utan rekommenderar spel på Broberg här.

15.00 Hammarby-Sirius: Folkfest på Zinken och här kommer det bli känslor på både på och vid sidan om planen. Hammarby behöver poängen mest och jag vill tro att det blir avgörande i slutänden så tror på Bajen.

15.00 Motala-Vetlanda: Tror säkert Vetlanda rankar sig själv som ett bättre lag än Motala men jag tror tvärtom, Motala vinner här och är också före Vetlanda i en sluttabell. Hemmaplan avgör!

19.00: Villa-Västerås: Kvällsmatch på Gamla Isstadion! Kul i sig, då kan man ju se matchen. Villa solklara favoriter som det har utvecklat sig men tror inte vi ska såga VSK helt här och jag blir inte jätteförvånad om det kommer en skräll här. Villa ser inte superstabila ut och det kanske kan passa VSK bra att slå ur underläge. Provar skrälltvåa!

Avslutar med att göra reklam för Farmers upprop RÄDDA ANNANDAGEN! Det kostar 75 kr att vara med och för varje 75 kr som betalas så får du även en lott i ett lotteri som genomförs på måndagkväll 27/12. Läs mer via länken nedan och Swisha 75 kr till 123 018 0778 (märk Annandagen) eller betala via bankgiro 5285-2225. Målet är att få ihop 75 000 kr för att täcka en del av de inkomster som Edsbyn missar i samband med Annandagen. I skrivande stund har 502 st andelar á 75 kr köpts! Visst kommer vi upp i 1000st innan måndag kl 18.00 (?). Följ länken >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/raedda-annandagen

AVSLAG kl 15.00 i morgon!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png